HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Betárcsázós internettel

2006.12.26. 10:11 Morgó Medve

Bizonyára sokan már azt sem tudják mi az a betárcsázós Internet.:)

Van egy reklám is, az van benne, hogy egy pofa ül egy számítógép előtt, a modem halkan fütyül, közben az idegenvezető vezeti körbe a kíváncsi idegeneket akiknek mint kuriózumot mutogatja a pofát, merthát a szélessávú interenet korában tényleg elég kevesen maradtak már.

Hát én most előszedtem a modememet és egy telefonkábelt és jelentem 50 kbit/s sebességgel "nyomulok" az információs világsztrádán. Hála az INDEX-nek aki meghagyta ingyenes hozzáférését, és hát hála a T-comnak is akik elég olcsó internetezési lehetőséget kinálnak, éjszaka pl. 50 fillérért egy percnyit. De most sem több 3 Ft/percnél. Bár úgy olvasom most kicsit bajban vannak, le is mondott a nagyfőnök, hát igen közel egy milliárd ahogy mondják nem kis veszteség, egy picit nekem is lelkiismeretfurdalásom van mert mindenféle ingyenes kommunikációs csatornákat részesítek előnyben, a közel egy éve vett telefonkártyáim meg rám romlanak használat híján.

Nade messze kalandoztam, a lényeg, hogy időnként fellépek az Internetre telefonvonalon keresztül megnézem majd a levelimet és elküldöm azokat amiket közben megírtam egy wordpaddel. A jövő pillanatnyilag ez. Amíg meg nem javítják. Ami elég bizonytalan. Kis szolgáltató az enyém a nagyok között, elég olcsó is, ugyhogy nem panaszkodom majd megcsinálják ha lesz rá energiájuk meg idejük. Ennyi pénzért mégsem lehet 24 órás ügyeleteket fenntartani. Úgyhogy nem csapkodok, nem morgok, csak hallgatom a modem fütyülését.:)

Mikor elmentünk itthonról 24-én reggel nem volt szélessávú kapcsolatom, már 23-án este is vacakolt, bíztam benne, hogy rendbejön mire hazajövünk. Tegnap este megtértünk a rokonoktól, még mindig nem volt Internetem. Ma reggel megtehettem volna ugyan, hogy kimegyek az egyetemre de kicsit ciki karácsonykor is oda menni, igy hát előguberáltam a korábban említett kábelt meg modemet és feléllesztettem az ősrégi modemes  rendszeremet, ami talán másfél éve még egyedüli lehetőségem volt az internetezésre. Íme az eredmény kedves Morgómedve olvasók. Élek és írok.:)

Meg tudtam nézni azokat a blogokat is amiket rendszeresen olvasok, így látom az a szokás, hogy 24-én szép nagy betűkkel önálló írásként illik köszönteni az olvasókat. Hát bizony én ezt kissé szerényebben tettem meg. Igaz örültem, hogy éltem, vendégségben pakoltam fel a karácsonyi írásomat egy pendrive-ról. De azért nem maradtak el a karácsonyi jókívánságok, amiket köszönök.:)

Egyébként jól telt az ünnep eddigi része, volt benne evés-ivás bőséggel, lesz mit leuszingálnom, igaz már mérni is tudom a súlyomat a Jézuska meghozta a digitális mérleget, meg is mértem magam és elszörnyűlködtem de erről inkább majd külön irok valamit. Kiszuperáltam a teafőzőmet is, megvan az új forraló, talán erről is írok majd. Bár ki nem dobtam, úgy vagyok vele mint az akkormég szamizdatos Demszkyék voltak 1990-ben, hogy azért biztos ami biztos alapon egy sokszorosító gépet csak megtartottak.:)

Kicsit hosszabbra sikerült írásom mint terveztem dehát ki voltam éhezve már egy kicsit::)

Elköszönök, további kellemes ünnepeket kívánok.:)

3 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr595181328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enikő 2006.12.26. 16:13:35

Nagyon jó, hogy megjöttél kedves Morgómedve:-)mert hiányoztál az ünnepekből! További kellemes időtöltést!

Klarissz · www.klarissz.blogol.hu 2006.12.26. 17:19:33

Hihi, én is digitális mérleget kaptam. Azt azért nem merem állítani, hogy örültem is neki. Jó újra olvasni! Köszi

Morgómedvem · http://morgomedve.freeblog.hu 2006.12.27. 12:25:18

Most mégjobban megjöttem, már ujra szélessávon.:) Jó olvasni, hogy hiányoztam.:) Klarissz,egész más ez a digitális mérleg majd meglátod.Igaz kiderült, hogy 6 éve elég nagy hibával mérem magam, bár a fogyások látszottak volna. Ha lettek volna.:) Najó, voltak azok is, igaz elég kismértékben. Na majd most, egy pontos mérleggel a fogyókúra is másabb.:)
süti beállítások módosítása