HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Behavazva

2007.03.29. 08:59 Morgó Medve

Hát nem panaszkodhatom, van mit csinálnom mostanában. Arra már évtizedek óta nincsen időm, hogy szép komótosan elballagjak az oda-vissza 20 perc járásra található menzára ebédelni. A szobámban eszem ha van időm. Ha nincsen akkor este itthon. Jó sokat. Aztán álldogálhatok a mérlegre, csóválhatom a fejemet, hogy már megint nem fogytam. Úszásról szó sincsen, ebben a félévben 40 %-al több órám van mint amit a törvény előír, a tanszéken nekem van a legtöbb. Így nem engedhetem meg magamnak az uszingálást, az minden alkalommal minimum 2 és fél óra. Tehát hogy összefoglaljam, nincs rendes evés, nincs úszás, de van mértéktelen zabálás esténként mikor végre odajut az ember, hogy ehet. Persze az utóbbi időben megpróbálok vigyázni, igy aztán egy gyors ebédet benyomok delente. Mi a gyors ebéd receptje? Nagyon egyszerű.

Autózz el mondjuk a Metróba, végy jó sok bab-, lencse és egyéb konzervet, aztán ha eljön az ebédidő bonts fel egyet. Hálaistennek ez gyorsan megy manapság, az ember csak megránt egy izét mint a kézigránáton annak idején aztán huss ki is van nyitva a konzervdoboz. Néhány másodpercig nyalogasd a sebet amit a konzerv kinyílt lemeze okozott rajtad ha nem vigyáztál, tedd egy jénai tálba majd lökd be 2 percre a mikróba. Ezután a hűtőnek támaszkodva állva lapátold be minél előbb mert mindjárt jönnek a hallgatók aztán kicsit ciki ez az egész. Ha mégis "meglepnek" megszoktam kérdezni kérnek-e egy katonát? Ha meg pont a végére érkezik valaki akkor sajnálkozom, hogy kicsit elkésett. Efféle marhaságokkal próbálja az ember leplezni a zavarát. Nahát én is ezt ettem tegnapelőtt is, tegnap is. Mosogatni már nem volt időm. Ez sem először fordul elő, így aztán higiéniai és esztétikai okokból is begórom az edényeket a hűtőmbe (sajátom, többnyire csak én használom) azzal, hogy valamikor majd elmosogatom a közeli könyvtárszobában található mosogatónál.

Hát tegnap szembesültem a ténnyel: vagy gyakrabban kell mosogatnom, vagy nagyobb hűtőt kell beszereznem. Alig bírtam benyomni a harmadik jénai tálat, egy pohár össze is tört mikor kicsit lökdöstem befelé hátha mégis van elég hely a számára. Volt, de egy pohár áldozatul esett. De ahol gyalulnak hullik a forgács. :)

3 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr645181371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enikő 2007.03.29. 23:07:18

Nevetve olvastam a humoros történetet és eszembe jutott, hogy barátnőm 3 éves kislánya csak akkor volt hajlandó bekapni egy katonát, ha mindegyik már lovon ült. Ameddig nem álltak szépen sorban, addig ő csak nézegette a készülődést és a rohanni akaró Mamáját, aki imigyen minden reggel korábban kelt azért, hogy kislánya egyen két falatot a kialakult ünnepi csatasorból:-)

Klarissz · www.klarissz.blogol.hu 2007.03.30. 18:39:47

Ez a mai rohanó világ! Tedd fel magadnaka kérdést: Boldogabb lennék, ha fele ennyi órám lenne? Én sejtem a válaszodat :-) Tehát, marad a fincsi konzerv!

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.04.01. 11:43:54

Én is szerettem a katonákat gyerekkoromban.:) Ráadásul még úgy is csináltam a kenyérrel mintha ló lenne, mozgattam a levegőben, sokkal jobb íze volt, mintha csak úgy "szalonnázgattam" volna. Na persze katonát nem csak szalonnából lehett csinálni.:) Ma már tényleg enyre kevesebb idő van "katonázgatni", valóban elég rohanó életet élünk. Én például az elmúlt 3 napban közelébe sem kerültem sajnos a Morgónak.:( Ezért ez a késedelmes válasz is.
süti beállítások módosítása