HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Lehet-e fi***al tojást festeni?

2007.08.24. 13:00 Morgó Medve

Hetek óta nézem a kincstári TV programát a műsorujságokban. A műsorát nem, mert én már ezeket amiket mostanában vetítenek mind láttam jónéhányszor.

Esténként Bánki Iván rendezéseiből láthatunk sorozatot, aztán Szilágyi Tibor is válogat ugyanabban az archívumban, de van válogatás a régi szilveszteri műsorokból is. Meg keddenként az Önök kérték és sorolhatnám tovább. Az MTV archivumában dolgozni évtizedekig egy nyugodt helynek számíthatott. Nem úgy mostanában. TV-szerkesztők adják egymásnak a kilincset, aztán jó fantáziájú munkatársak törik az fejüket jobbnál jobb sorozatcímeken. Mi meg nézzük Salamon Béla Vonósnégyesét százhuszadszor, és ugyanannyiszor hallhatjuk újra, hogy "Lepsénynél még meg volt". Ismétlünk hát, mert még mindig olcsóbb mint új műsorokat csinálni.

Bár most mintha készülne valami. Hetek óta látjuk a figyelemfelhívó reklámot az új műsorról mely Társulat címmel fog futni egy éven át. Hát biztos érdekes lesz. Nyilván a köztévé megirigyelte a kereskedelmi tévék Megasztár sorozatának sikerét igy kicsit köztévésített formában ők is kirukkolnak. Hát belenéztem, nagyon nem keltette fel az érdeklődésemet. Azt hiszem maradok az újra felfedezett könyveim mellett.

De visszatérve az ismétlésekre, délelőtt sem jobb a helyzet. Kántor, Egy óra múlva itt vagyok, Bors, mostanában meg a Fekete város. A Zsurzs Éva rendezte sorozat tényleg kiemelkedősen jó néznivaló, de nem évente. Rettenetesen unom már. Meg unom a Kőszívű ember fiait is, meg az Egy magyar nábob-ot is, meg a Kárpáthy Zoltánt is. És horribile dictu a Tanút is.

Jó film de egy-két évente bemutatni azért túlzás. És ráadásul naponta bemutatni belőle részletet mintha valami új alkotásról lenne szó nagyon nagy aránytévesztés. A Tanú kéremszépen klasszikus. Virág elvtárs és Pelikán párbeszédeit naponta idézzük vagy idézik mások. Lehet, hogy csak a műsorszerkesztők látják most először? Lehet, hogy csak ők hiszik, hogy nekünk új a Tanú? Lehet, hogy túl fiatalok ezek a szerkesztők? Nem tudom. Én 1973-ban láttam először Bacsó Péter tényleg kiváló filmjét. Dehát 34 év telt el! Legalább tízszer vetítették ezalatt a televízióban a kincstári csatornákon. Akkor mi a csudának zaklatnak bennünket minden este még filmrészlettel is? Mennyit bír el egy magyar televízió néző?

Természetesen mindenki tudja miről van szó. Egyrészt nem biztos, hogy a mostani műsorszerkesztők úgyanúgy ismerik az elmúlt évtizedek filmjeit mint a régiek, másrészt pedig egy televízió csatorna üzemeltetése mégiscsak olcsóbb a saját archívumból mint pl. új TV-játékokat csinálni. Megszorítások mindednütt, nincsen pénz, hát ennyire futja. A népi mondást idézve: Fi***al nem lehet tojást festeni.
Vagy mégis...? Holnapig hadd lógjon levegőben a kérdés. Holnap megválaszolom, hátha mégis lehet.:)

Szólj hozzá!

Címkék: Filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr385181445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása