HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Csúszik lefelé a nadrágom...

2010.03.31. 18:00 Morgó Medve

Tegnap délelőtt átvittem az utolsó cuccaimat is a régi helyemről és elmondhatom semmim nem maradt ott. Mikor benéztem nem gondoltam rá, hogy még van mit átvinnem, így nem is volt velem semmi. Sem szatyor, sem táska. Találtam viszont még néhány dolgot - ha nem is az én szobámban - amit sajnáltam otthagyni. Másnak már nem kellett, én meg úgy voltam vele, hogy nekem még jó lesz valamire. Így aztán az ölemben, de inkább a mellkasomhoz szorítva legújabb kincseimet, egyik kezemben még 2 boros üveget is tartva megindultam az új helyemre.

Úgy érzem ez a két boros üveg némi magyarázatra szorul, hiszen nem szoktunk mi itt nagyon borozgatni. Elmondom hát, hogy valószínűleg valami vendégfogadásból maradhatott a tanszéki hűtőben, én meg úgy gondoltam jó lesz ez még egyszer. Így aztán a magamhoz ölelt cuccok mellé még a jobb kezembe fogtam az üvegeket és megindultam a másik épületbe. Az első emeletig minden simán ment, akkor kezdtem érezni, hogy a nadrágom csúszik lefelé. Nem nagyon, épp egy keveset. És itt álljunk megy egy pillanatra.

Nem mindenki járatos a férfiemberek nadrággal kapcsolatos dolgaiban, ezért elmondom, hogy nekünk - hogy finoman fejezzem ki magam - teltebb embereknek a nadrágszíj végleges feszességét beállítani nem mindig sikerül elsőre. Amikor az ember felhúzza a nadrágot, csak úgy nagyjából csatolja be a nadrágszíjat, ez abból is tudható, hogy a szíj vége még nem a szokásos helyen van, hanem csak a végleges hely közelében. Másképpen mondva tudjuk, hogy ezen később még majd igazítani kell, egyelőre jó ez így, majd helyre rázódik. És elkezdődik a nap. Aztán kicsit rendeződik a nadrág az emberen, kicsit lazábbá válik a szíj a csípőn. Na ilyenkor húz rajta még az ember egy keveset. Aztán meglehet, hogy később még igazítani kell rajta mert esetleg lejjebb csúszik. Na ilyenkor már a a megfelelő pozíciót foglalja el a csat. Ezt tekinthetjük végleges állapotnak.

Ezen kis kitérő után térjünk vissza az első emeletre. Tehát megyek, két karomban mellemhez szorítva egy csomó cucc, jobb kezemben 2 félig telt boros üveg. És érzem, hogy csúszik lefelé a nadrágom. De azt is tudtam nagy vész nincsen, volt már ilyen, ilyenkor kell megállni, diszkréten félrefordulni és húzni egyet a nadrágszíjon. Hát igen, ha van szabad keze az embernek. De momentán nekem nem hogy kettő nem volt de egy sem. Ez az átok nadrág meg egyre lejjebb csúszott. És nem tudtam mit csináljak. Arról szó sem lehetett hogy leteszem a cuccot, soha nem tudtam volna felszedni. Úgy gondoltam megpróbálok tovább menni, lesz ami lesz. Arra is gondoltam hátha találkozom valakivel akit megkérhetek arra, hogy ugyan húzza már feljebb a nadrágomat. Bár igazából elképzelni sem tudtam, hogy ez megoldható lett volna-e egyáltalán. Arra gondolni sem mertem, hogy megkérem húzzon már egyet a nadrágszíjamon is. Ez már azért elég személyes dolog. Nem könnyű helyzet ez, a saját pocakjával és nadrágszíjával az ember csak saját maga tud elboldogulni. Bár azért ez sem teljesen igaz.

Vagy 15 éve Márkushegyen a bányánál a lámpakamrában kaptuk meg a szíjat amire az akkumulátort kellett  felfűzni, ott sem találtam a lyukat, akárhogy tapogattam. Az ott dolgozó egyik asszonykát kértem meg, hogy ugyan igazítsa már be a csaton lévő tüskét a megfelelő lyukba. Hogy közel hajolva jobban hozzáférjen jól hátradőltem, ha meg már hátradőltem jóleső nyögések kíséretében kicsit megropogtattam a derekamat is a sok ülés után. A helyzet kétségtelen humorosra sikeredett, az alkalmi publikum nem is volt hálátlan, nagy sikert arattunk így ketten.

Visszatérve a lecsúszó nadrágomhoz úgy döntöttem nem állok meg, nem fordulok senkihez segítségért, át fogok én érni így is. És mentem tovább rendíthetetlenül. A nadrág hol megállt, hol egy pár millimétert csúszott lefelé. És én minden idegszálammal figyeltem, felkészülve arra, hogy mindent eldobálok a kezemből (a borosüvegeket is) amint úgy érzem, hogy leesik rólam a nadrág. De nem esett le. Szerencsésen eljutottam a szobámig. A kulcs miatt le kellett ugyan pakolnom, de itt már nem volt vészes a dolog, apránként szépen behordtam mindent. És megigazítottam a nadrágomat.

Egyébként jó helyünk van, lassan kezdjük belakni. Telefon még nincs de nem is baj. Jó így. Internet van, ezzel elleszek egy darabig. Sok cucc sincs, ez is jó. 7-8 hónapról van szó csupán, benne a nyárral. Ma már úgy vagyunk ezzel az Internettel mint valamelyik arab hadvezér, mikor jelentették neki, hogy ég az alexandriai könyvtár. Az meg nem nagyon zavartatta magát, mondta, hogy nem érdekes, ami fontos úgyis benne van a Koránban. Hát én ettől jobban szeretem azért a könyveket de itt hely sincsen sok, úgy hogy erre az időszakra tényleg megelégszünk azzal amit azért átvittünk meg ami az Interneten van.

Azért vagy 4 zsák könyvet (a sajátomat) csak kivittem Mályiba. És ha már Mályi, akkor Morzsiék jól vannak, tegnapelőtt együtt ebédeltünk. Egy kis lecsókolbászt vittem, azt lakmároztuk be. Jó hangulatban voltak, Morzsi túl van a párzási időszakon, a gazdi azt mondja voltak udvarlók de szerinte már Morzsi öregecske az ilyesmihez. Hát majd meglátjuk.:)

8 komment

Címkék: Egyetem

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr45181903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_14594 2010.04.01. 13:19:06

Az meg sem fordult a fejedben, hogy arra kérj meg valakit, hogy átvegye a cuccot egy percre, míg meghúzod a nadrágszíjat?

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.04.01. 21:56:10

Az a helyzet, hogy senki nem jött velem szembe az egész úton. És bíztam benne, hogy átérek én úgy hogy nem lesz baj.

Attila 2010.04.02. 06:57:25

Nagyon aranyos tortenet, kedves Morgomedve! Koszonom, hogy megosztottad velunk.

Ismeretlen_14594 2010.04.02. 14:01:02

Nem is arra gondoltam, hogy jött valaki vagy sem. Azt írtad, hogy arra gondoltál, ha jön valaki szembe, megkéred, hogy húzza fel a nadrágodat. Nekem logikusabb lenne arra kérni, hogy fogja meg a cuccot egy kicsit.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.04.03. 14:25:55

Hát ez a megkérés csak nagyon elvi szinten jutott eszembe mert azért ezt rajtam kívül senki nem tudná megcsinálni mivel az öv ahhoz elég laza, hogy egy esetleg hagyja lecsúszni a nadrágot, de ahhoz viszont túl szoros, hogy akárki "gatyába tudjon rázni". :)) Viszont a cucc megfogása sem egyszerű mert hogy kérjek meg egy idegent, mondjuk egy bölcsész vagy jogász lányt, hogy vegye már át tőlem ezt a halom - eléggé kaotikus rendezettségű - cuccot? Ezt maximum egy ismerőstől lehetne kérni. Így aztán maradt a remény hogy kibírja az új helyemig.:)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.04.03. 14:26:53

Attila, köszönöm a kedves soraidat, jól esik.:) Én is úgy gondolom nem egy rosszul sikerült írás.:)

vajgerpeti 2010.04.03. 18:21:41

Ez már bizonyos jelekre mutat: jó lesz ez még valamire:=)) A kezdődő öregkor jelei. Biztos vagyok benne, hogy soha nem fogod elővenni, vagy valamire is használni. Egy viszont biztos: ha kidobod, másnap valaki keresni fogja. Saját tapasztalatomból tudom: második tanszékvezetőm gyűjtögető típus volt. 15 évig senki nem kereste az egyik katalógusát, én kidobtam a halála után 1 évvel, és másnap kereste az utódja. Szóval a fene tudja mi a helyes megoldás. Az üvegek: Béla docensről szóló emlékek között megemlítettem, hogy akkora nadrágzsebekkel rendelkezett amelyekben 2 db. 1 literes borosüveg elfért, és csak az lehetett esetleges feltűnő a vizslató szemeknek, hogy igen vastag felső combokkal rendelkezett. De nem erre figyeltünk amikor Béla docens feltűnt a láthatáron, hanem arra hogy hogyan kerüljük el, biztosan számítva a minden alkalommal előforduló mondatra: testvérkém adj egy húszas, majd fizetéskor megadom:=)))

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.04.04. 20:19:26

Azért ha belegondolok hármunknak mennyi cucc maradt tényleg nagyon sok mindent kidobtunk. Igaz hármunkból ketten már nyugdíjasok. Mondjuk az én farmerzsebembe nem nagyon tudtam volna belepasszírozni egy-egy üveg bort.:)
süti beállítások módosítása