HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Morzsiék

2011.04.27. 07:00 Morgó Medve

Szombaton megint kint voltam Mályiban. Voltam már korábban is, de ez volt az igazi amikor már tartósabban is kint voltam. Dolgoztam is meg olvasgattam is. Morzsiék természetesen jöttek mind a hárman és örültünk annak, hogy ezt a telet is túléltük. Mondjuk négyünk közül egyedül Morzsi élete forgott veszélyben mert mikor télen kint voltam igen rossz bőrben volt. Mondta is a gazdi, hogy nem biztos, hogy túléli a telet. Szerencsére túlélte, sőt nagyon szép kiskutya. Szőre egyenletes és selymes tapintású, kicsit lefogyott de majd nyáron kicsit felhizlalom. Bár hogy a gazdi pénztárcáját kíméljem valahogy megoldjuk majd, hogy ne két helyen kosztoljanak, elég neki a téli időszak. Igaz, már a második tél volt, hogy én is besegítettem a tartásukba, de akkor is. Sokba kerül 3 kutya tartása, ezt én is tudom, megtapasztaltam mikor sokat voltak velem.

Megmondom őszintén egy kicsit vágyom már a csirke far-hátra, tavaly óta nem ettem. Vehettem volna otthonra is, de inkább nem. Fogok én elég far-hátat enni majd a nyáron. Természetesen most sem mentem üres kézzel, jobb híján akciós baromfi parizert vittem magammal.

Tehát a kutyusok jól vannak, hálaistennek. Van viszont egy jelentős változás a telken, ugyanis megcsináltattam a kerítést. Tavaly augusztusban nagyon megleptek a Morzsi körül udvarolgató kóbor kutyák. Néha összejöttek hatan-heten is az udvaron, félelmetes volt. Aztán volt egy vendégkutya is, amitől félt a Kismorzsi. Néha inkább hazament mert nem tudott vele egy udvarban maradni. Ő volt a kóbor kutya és ő akarta eldönteni mi történjen az udvarban. Hát ezt már én sem nézhettem tétlenül, engem is zavart. Tehát őellene is készült a kerítés. Nem zavartam volna én el őt sem, csak az udvarba nem engedtem volna be. Kapott volna enni, simogatást is, de a kerítésen kívül. Azért ez a feltételes módban való fogalmazás mert őt nem láttam idén, nem tudom mi történt vele. De az állandóan kint élő gazdi sem tudja. Tehát ő szegény vagy nem élte túl a telet vagy valahol van, csak nem tudjuk hol. Lehet, hogy valaki befogadta. Szép kutya volt nem tartom kizártnak. Bár csak így lenne.

Tehát van kerítés, így aztán Morzsiék otthon alszanak majd. Még nem tudom mit szólnak majd ahhoz ha este kitessékelem őket és bezárom mögöttük a kaput de ennek így kell lennie. A szomszédok is biztos hálásak lesznek ha Kismorzsi nem ugat majd éjszaka az ablakuk alatt.

Kinyílottak a virágaim is. Nekem mindig ők hozzák meg a tavaszt. Nálam velük kezdődik a szezon. Ami remélem idén sem lesz rosszabb mint a tavalyi. Végezetül nézzünk meg néhány képet a kutyákról és a virágokról.

Legkisebb Morzsi és Morzsi. Még nincs kitakarítva a teraszon.

Morzsi

Itt is ő szunyókál

Ez itt pedig Kismorzsi, vagy "rendes" nevén - ahogy a gazdi kislánya elnevezte - Pepsi

Megint a legkisebb Morzsi, alias Zizi

Itt pedig a tavaszhozó virágaim láthatók.

Közkívánatra az új kerítés egy része. A szomszéd telek kissé elhanyagolt.

3 komment

Címkék: Morzsiék

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr555182071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári 2011.04.27. 08:47:32

Kedves Morgó! Szépek a kutyusok, a virágok is.... de hol van a kerítés???

Samu 2011.04.27. 22:37:40

:-))))) Tetszett ez a vidám beszámoló. De tényleg: hol a kerítés?? :-))))) Most már kíváncsivá tettél minket.

Ismeretlen_26298 2011.04.28. 05:46:59

Örülök, hogy tetszett az írás. :) A kerítésről nincs jó képem, ami volt azt feltettem a sor végére. Legközelebb majd azt is lefényképezem.:)
süti beállítások módosítása