HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Angi jelenti (Börtönkeringő)

2011.12.14. 06:43 Morgó Medve

Kezdetben nem tudtam mit kezdeni ezzel az "Angi jelenti" című műsorral. Már a címe sem volt szimpatikus, így aztán el is vágta magát előttem. Ha meg én egy címet elsőre nem tudok értelmezni akkor annak a műsornak annyi. És ha ráadásul még nem is tetszik akkor még kevesebb az esély, hogy megnézzem. Aztán történt valami. Jó néhány adás lement már amikor "belefutottam" egy részbe, amely a Somogyvámoson élő buddhisták életét mutatta be. Azóta ha tehetem megnézem. Egyébként az Angi az Angéla névre utal, arra a fiatal riporternőre aki ezeket a riportokat csinálja. Ennyit bevezetőül, és most nézzük meg honnan és mit is jelent nekünk Angi?

Angi most az egri börtönbe látogatott el ami lehet, hogy valóban börtön, de lehet fogház is és fegyház is, bár utóbbit azért nem gondolnám. Azokat azért jobban ismeri az ember. Tehát Egerben valószínűleg fogház- és börtönbüntetésre ítéltek raboskodhatnak. Hogy ez miért fontos? Mert más a rend az egyikben és más a másikban. Ha igazán kemény világot akarnánk megismerni Szegedre vagy Vácra kellene látogatni. Egerben valószínűleg "szolidabb" körülmények uralkodnak.

Kíváncsian várom a filmet mert régóta foglalkoztat a börtönök világa. Amit lehet elolvasok vagy megnézek. Emlékszem, hogy a 90-es évek elején még a Börtönújságot is rendszeresen olvastam. A rendszerváltás okozta nagy eufóriában még azt is nyilvánossá tették olyannyira, hogy az újságosnál meg lehetett venni. Meg is vettem. Aztán valakik rájöttek, hogy ezt azért mégse kéne és megszűnt az árusítás. Amit fölöttébb sajnáltam. Most viszont valamilyen megfontolásból megint hozzáférhető, igaz nem nyomtatott formában. És nem régóta és nem minden szám. Kicsit érthetetlen ugyan, hogy miért csak ezek a hónapok férhetők hozzá mások pedig nem,  de ők tudják. Egy biztos, ha ráklikkelünk az alábbi linkre mi is olvasgathatunk arról a zárt világról amit igazán csak a bennlévők és az ott dolgozók ismerhetnek:

http://www.bvop.hu/?mid=73&cikkid=844

Itt pedig a 2009 júliusi számot olvashatjuk:

http://www.bvop.hu/download/bortonujsag_2009_julius.pdf/bortonujsag_2009_julius.pdf

Írtam már, hogy érdekelnek a börtönök. Ezért nézegettem szívesen 2005-ben Teknős Péter képeit melyeket a Váci fegyházban készített. A "Népszabadság online" honlapján olyan 36 képet nézhettünk végig, valami miatt azonban évek óta be kell érnünk azzal a néhány képpel amelyet itt láthatunk:

http://www.nol.hu/archivum/archiv-376722

Pedig nagyon jó képek, amíg lehetett többször megnéztem őket. Egyébként ha már a büntetésvégrehajtásról esik szó elmondom, hogy elég súlyos ítéletek születnek mostanában. Azért 35-40 évet eltölteni egy fegyházban nem könnyű dolog. Mikor legutóbb másodfokon is helybenhagyták a móri vérengzés egyik résztvevőjének ítéletét a 40 évet belegondoltam, hogy ő már élve nem jön ki onnan. 76 éves lesz mire szabadulhat. Elvetélt sors.

De térjünk vissza a mi filmajánlatunkhoz. A filmet sajnos nagyon későn vetítik. Holnap - csütörtökön - 23.40-kor láthatjuk vagy vehetjük fel videóra illetve DVD-re. Viszont elég sokszor ismétlik, innen azt is megtudhatjuk mikor:

http://port.hu/angi_jelenti/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=17104759&i_topic_id=1

Az m1-en keressük.

Szólj hozzá!

Címkék: Börtön és Kriminalisztika

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr375182160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása