HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Olcsó húsnak ezúttal nem híg a leve

2016.01.09. 16:48 Morgó Medve

Kissé elmaradtam, bocsánat, vendégem volt. A kanadai rokon volt itt 2 napig, ez kissé elfoglalt. De mielőtt erről írnék pár sort szót ejtenék még az egyetemeken és főiskolákon dolgozó nem oktató dolgozók béremeléséről is. Mikor én szakszervezeti tisztségviselő voltam (kari titkár) volt erre egy elnevezés, oktatást segítő munkatársak. Szóval róluk nem esett szó az írásomban. Úgy tudom nekik is lesz béremelés. Ennek felét talán az állam adja, a másik felét pedig az intézményeknek kell kigazdálkodniuk. Erről én bővebbet nem tudok mondani, de nem szívesen  lennék most sem rektor sem kancellár.

És akkor röviden a kanadai vendégről. A kanadai vendég évek óta megfordul nálunk, itt is írtam már róla. Rokon, az anyósom és az ő anyja unokatestvérek voltak, már egyik sem él. Ezúttal 2 hétre érkezett az óhazába, a fővárosban állt meg, hozzánk 2 napra jött le. Szerdán jött, csütörtök este ment. Sok idő nem volt, az időjárás sem volt igazán alkalmas nagy dolgokra, de azért jól megvoltunk. Volt a Barlangfürdőben, volt rokonlátogatóban, megnézte a nagyanyja sírját aki 1974-ben érkezett haza egy jó masszív tölgyfa koporsóban. Akkoriban még nem volt divatos errefelé az a fajta koporsó, jól megnéztük. Csütörtökön vaddisznó pörköltet ettünk, egész jól sikerült, most ettem meg nemrég a végét.

Persze a jövőben nekem is át kell alakítanom az étrendemet, húst hússal kell ennem. Ugyanis az ÁFA csökkentés tényleg nevetségesen olcsóvá tette a sertéshúst. Ha jól meggondolom időnként 190 forintért adnak egy kiló krumplit, 750-ért meg egy kiló lapockát akkor tényleg hagyni kell a fenébe a kolompért. Esetleg egy kis zacskós rizst megfőz gyorsan az ember oszt jó napot! Lehet enni. Szavamra tetszik a dolog.

Tetszik, de ugyanakkor kíváncsian várom, hogy mi lesz ebből? Mi lesz a csirke- és marhahús árával? Mi lesz azokkal a termékekkel amelyeket sertéshúsból állítanak elő?  Hogy csak két kérdést tegyek fel. Nem tudom, de tényleg kíváncsian várom a fejleményeket.

Végezetül megosztom olvasóimmal egy régi élményemet. Egy időben sokat jártunk egy bányához köteleket ellenőrizni. Olyan köteleket amin a bányászokat eresztik le a mélybe. Amíg a kötél ment át a műszerünkön beszélgettünk az ott segítőkkel, akik már nagyon jó cimborának számítottak, évek óta dolgoztunk már együtt. Ott hangzott el, hogy az egyik bányász mindig azzal dicsekedett, hogy ők bizony az asszonnyal összebújnak reggelente is nem csak este, sőt hétvégeken még délután is. Aztán egyszer mikor az asszonyka a boltból kijőve éppen a biciklijére akart pattanni rákérdezett valamelyik asszony: "Te Mari, aztán mit eszik a te embered, hogy ti nem csak reggel meg este hanem még délután is összefeküdtök?" "Húst, hússal, mondta mérgesen, és felpattant a biciklijére. Gondolom hűsünknek innentől fogva elég sokat kellett tepernie a napi egy összebújásért is, nem hogy háromért.

Szólj hozzá!

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr718254978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása