HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Egy reggeli bosszúságról

2007.09.11. 06:55 Morgó Medve

Hát igen. Nagyot haladt a világ előre az elmúlt évtizedekben. De még években is. Csupán gondoljunk a számítástechnika fejlődésére. A gépek gyorsaságára, a memóriák fejlődésére. Nem is olyan régen még floppy lemezeken hordtuk haza a programokat meg adatokat, időnként hozzú perceket szánva arra, hogy a nagy állományokat több lemezre csomagoljuk össze, majd otthon ugyanezt megcsináljuk csak fordítva. Mert egy lemezre csak 1.44 megabájt fért. Aztán már nem kellett csomagolni meg több lemezen hazavinni, elég volt a CD majd a DVD is. Ma meg már parányi pendrive-okon visszünk haza vagy hozunk be a munkahelyünkre több gigagbájtnyi információt a zsebünkben, ügyelve arra, hogy el ne hagyjuk mert olyan kicsi ez az egész.

Vagy itt van ez az űrhajózás. Az ember felmenetele az űrbe ma már természetes dolog, ha vakinek van pénze ő is mehet, semmi akadálya. Jártunk már a holdon és kutatjuk a marsot is. Uránból villamos energiát állítunk elő, a lézer felhasználása mindennapossá vált, nem beszélve a hologramokról. És sorolhatnám hosszan azokat az eredményeket amiket az emberiség elért a technika terén.

Ezzel szemben van egy megoldhatatlannak látszó dolog amibe úgy látszik beletörik a bicskánk. Pedig minden nap találkozunk vele, főleg a reggeli órákban, de kora délután is. És minden nap bosszankodunk, amikor reggelente hallgatjuk a kincstári TV adását az m1-en és átkapcsolnak a körzeti adásokrara. Ugyanis a TV készülék normál hangareje ilyenkor lényegesen kisebb lesz, ilyenkor aztán távirányító után kapkod az ember. Aztán mikor véget ér a körzeti adás és visszakapcsolnak akkor meg szívbaj jön az emberre a hirtelen hangossá válástól.

Hát nem igaz, hogy ne lehessen megoldani. Lehet, hogy akik csinálják a műsort nem nézik saját adásukat? Vagy ha nézik bagatell dolognak tartják? Hát e helyről üzenem, hogy korántsem bagatell dolog, sőt határozottan irritáló. Kérem hát az illetéskeseket tessenek már valamit csinálni ezzel a dologgal mert azért ez mégiscsak tarthatatlan állapot. Műszaki emberként tudom a dolog könnyűszerrel megoldható. Csak egy kis odafigyelés kellene. De annak már ideje lenne.

2 komment

Címkék: Morgás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr85181454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ferko 2007.09.11. 10:32:19

Hangmérnök dolga az ilyesmi (akik öregek mér, tehát kirúgják őket). Az teljesen megszokott dolog, hogy a reklámokat nagyobb hangerővel nyomják és film közben (kommersz persze) néha hangorkán van, hogy felébredjen a kedves néző, odafigyeljen hogy mi az isten van már?. Újabb tv-k már tudják, hogy kiegyenlítik ezt, bekapcsolod és mindig ugyanazon hangerővel szól. Bár ez nem teljesen egyszerű azért, vicces volna, ha ugyanakkora hangerővel ordítana át az utcán a szereplő, majd ugyanazon hagnerővel suttog a neje fülébe a kapcsolatukról mindenféle szépet.

Ismeretlen_26298 2007.09.13. 06:28:27

Igazad van ez a hangmérnök dolga és abban is igazad lehet, hogy egyre kevesebb lehet belőlük. Csapnivaló néhány műsor hangosítása, össze-vissza változik a hangerő, egy késő esti filmnél nem győzöm fel megg le tekerni a hangerőt a TV-n mert a zene hangos a szöveg meg halk és nem tud a család aludni. A reklámoknál már megszoktuk mert bele akarják ordítani a pofánkba, hogy fogyasszunk, fogyasszunk minél többet. Az a műszaki megoldás amit említesz tényleg érdekes dolgokat eredényezhet.:)
süti beállítások módosítása