HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Patkányok

2008.09.01. 20:44 Morgó Medve

Tudós emberek azt mondják, hogy az újszülöttek meg az egészen kis gyerekek nem félnek a patkányoktól. Később kezdenek el félni tőle, mikor sok rémtörténetet hallanak róluk. Gondoljunk csak a pestisre amit állítólag leginkább a patkányok terjesztenek. Aztán a nehéz körülmények között élő emberek csecsemőiről, akiket állítólag éjszaka éhes patkányok rágtak meg. Nem tudom ebből mi az igazság, de én is irtózom a patkányoktól. Pedig nem csúnya állatok. Az én Hörcsim és közöttük nagyon sok a hasonlóság. Mégis az előbbi rajtam mászkál időnként, a patkánytól meg én is nagyon irtózom.

A múlt hét vége felé egyik este belefutottam az egyik TV csatornán egy horror filmbe. Arról szólt, hogy valami kísérlet során felhasznált patkányok elszabadultak, elkezdtek gyorsan szaporodni és veszélyeztették New York biztonságát. Persze mese volt ez a javából, ahol a szupermen meg a szuperwomen egy színes férfi segédletével megmentik a 10 milliós várost és a patkányirtó meg a szingli családanya boldogan egymásra találnak, az apa nélkül növögető kislány legnagyobb örömére. De azért el kell ismerni jól lett megcsinálva a film. Félelmetesek voltak ezek a patkányok mikor hatalmas tömegben megindultak, hogy az "alvilág" után most már birtokba vegyék a várost is. De nem vették persze, mert a szupermen-ék poroltóval leporoltózták a patkányokat mint az egyszeri bme-s diák a vietnámiakat a várbéli kollégiumban, mikor végképp teli lett velük a hócipője. Bővebbet egyébként én sem tudok a dologról, úgy hallottam, hogy valami buli után kicsit alkoholos állapotban berúgta az ajtót és - több éves sérelmeket torolva meg - az egész poroltót kiürítette a bentlévőkre. Azután persze a srácot kirakták a koleszból is meg az egyetemről is.

Na de térjünk vissza a patkányokra. Hetekkel ezelőtt járta be a hazai sajtót, hogy valami illegális húsüzemet derítettek fel az éber illetékesek, akik a vizsgálat során még patkány ürüléket is találtak. Hát az bizony nem jó, ha élelmiszeripari üzemben patkány ürülék van, mert akkor kérem ott patkányok is vircsaftolnak. Én meg elég finnyás ember vagyok, de gondolom mindnyájan így vagyunk vele. Azért biztos vagyok benne, hogy egyedi esetről van szó, nálunk azért nem jellemző, hogy patkányok rohangálnának a gyorsbüféinkben, cukrászdáinkban és éttermeinkben.

Azért elárulom nem mindenhol van ez így. Mint korábban írtam, újabban sokat nézelődöm orosz video megosztókon, találtam egy elég megrázó kis video felvételt, megosztom a Morgómedve olvasótáborával. Persze aki nem szívesen néz ilyesmit ne nézze meg. A felvételen - szinte szégyellem leírni - patkányok mászkálnak egy gyorsétterem kirakatában lévő élelmiszereken. Az utcán meg vidám fiatalok filmezik. Kész horror. Ítt látható:

http://smotri.com/video/view/?id=v254879a380

Nem tudok mit mondani, félelmetes. Hálistennek ilyen azért itt nincs. Ez azért elég durva. Egyébként az Észak-Magyarország augusztus 15-i számában olvastam, hogy - idézem  - "Moszkvában egyes becslések szerint minden lakosra mintegy 40 patkány jut, vagyis 420 millió rágcsáló is élhet a városban, de a derűlátóbb szakértők is jó 20 millióról beszélnek." Hát lehet benne valami. Elnézést kérek a morbid témáért, néha ilyesmi is előfordul ebben a Morgómedvében. :)

3 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr315181630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_56441 2008.09.02. 22:56:16

Húú, én nagyon útálom őket! Vannak rémtörténeteim! Remélem lesz időm leírni hamarosan, épp tervemben volt nekem is. Élelmiszeriparban, állattartásban, gabonatárolókban sokszor hívatlan vendégek, sajnos nem mindig a rendetlenség a háttér, elég egy régi épület, megbújik az aljzat alatt, falban, bárhol. Nagyon nehéz ellenük küzdeni, szívósak, pofátlanok, okosak.

Ismeretlen_26298 2008.09.03. 20:50:04

Kíváncsian várom a rémtörténeteidet.Azt én is hallottam, hogy okosak.Állítólag valamikor Budapesten volt egy nagy akció, Bábolna csinálta és elég eredményes volt.Persze régen volt, most nem tudom mi a helyzet. De tényleg nagyon utálatosak.

Ismeretlen_56441 2008.09.07. 18:04:37

Rászántam magam, megírtam, bár borzongok az egésztől. :-)) Megtaláltam a Bábolnai akció történetét, belinkeltem az oldalamon.
süti beállítások módosítása