HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Kísértés

2010.01.25. 16:33 Morgó Medve

Valamelyik este nagy kísértésnek voltam kitéve, de ellenálltam. Az történt ugyanis, hogy úgy este fél 10 tájban úgy éreztem valamit feltétlenül innom, de nem is innom hanem inkább ennem kell. Egy kortynyi unicumra gondoltam vagy egy karikányi bácskai hurkára.

Aznap reggel vettem a Spar-ban két rúdnyit egy kis juhtúróval együtt, ugyanis néhány nappal ezelőtt láttam, hogy akciós. Első körben nem találtam meg, odamentem a csemege pulthoz, kérdezem van-e? Van persze - mondja az eladó - és már nyúl is egy megkezdett rúd után. Odanéztem, szerencsére láttam az árát is, ezernégyszáz forint fölött volt. Bácskainak ez nagyon sok, mondtam is, hogy bocs, nem kérem. Aztán ő mondta, hogy nézzem meg a hűtőpulton, ott legalul, van ott másfajta is. Hát igen, ez tényleg másfajta volt. Rövid és nagyjából fele annyiért. Vettem is mindjárt kettőt. Ebédre megkóstoltam, a juhtúróval egész jól egyezett, harmonikus ízt alkottak ketten, öröm volt az evés. Bár kevés esetre emlékszem amikor nekem nem volt az. :)

Na ez az íz jutott eszembe késő este, ugyanis valahogy nagyon vágytam már valamire, ugyanis kora délután óta maximum ásványvizet ittam. Újabban már úgy csinálom, hogy a tanszéken nem ebédelek hanem kora délután hazamegyek és akkor egy étkezéssel letudom az ebédet is meg a vacsorát is. Így volt ez akkor is, csak ennek tényleg komoly hátránya, hogy késő estére már igencsak enne az ember valamit, még ha csak egy keveset is. Na ez sarkalt engem is arra, hogy kimenjek a konyhába és levágjak egy 6-8 milliméteres karikát - úgymond szájíznek. Az elhatározást tett követte, és már ki is vettem a hűtőből a rúdnyi csemegét, már le is fejtettem róla a végére tekert alufóliát és már vágtam volna le a vékonyka karikát amikor megállt a kezemben a kés és csak néztem a bácskait. Mondhatnám farkasszemet néztünk egymással. Közben meg az járt a fejemben amiket a késői evésről olvastam meg hallottam, köztük olyasmi is, hogy este már nem szabad enni, meg hogy minden kalória duplán számít, meg még sok minden eszembe jutott. Summa summarum letettem a kést, visszatekertem a fóliát és visszaraktam a bácskait a hűtőbe. És persze nagyon büszke voltam magamra. A vágyam egy harapásnyi bácskai hurkára ugyan nem csökkent de a büszkeség elnyomta bennem ezt a vágyat. Lelkem megnyugodott (igaz a gyomrom nem) és így lélekben megnyugodva ültem még vissza egy kis időre a számítógép elé.  Azért ha most belegondolok, még most is úgy ítélem meg tényleg nagy dolog volt.:)

4 komment

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr815181874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Snowqueen 2010.01.26. 11:23:46

Le a kalappal, csak így tovább! Azért én azt javasolnám, hogy ne kevesebbszer egyél, hanem inkább többször, de keveset, így nem leszel olyan éhes este, meg a gyomrodnak is jobb.

Morgómedve · http://morgomedve.freeweb.hu 2010.01.27. 12:04:17

Köszönöm szépen. :) Tudod az a baj, hogy könnyebben megállom, hogy nem eszem mint hogy abbahagyjam az evést. De igazad van, meg kéne próbálni.:)

Ismeretlen_14594 2010.01.27. 20:06:30

Pedig jobban járnál. Ha mindig kevesebbet ennél egy picit, összeszűkülne a gyomrod, és egy idő után már nem lenne olyan nehéz abbahagyni az evést, mert nem kívánnál többet.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.01.28. 06:45:27

Lehet, hogy megpróbálom. :) Most nem látszik semmi nagy zabálás lehetősége a közelben. Azt hiszem a gyesznótorokat idén kihagyom.
süti beállítások módosítása