HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Gatyagumi

2014.10.15. 13:59 Morgó Medve

Belátom a cím kissé fésületlen, írhattam volna egyszerűen gumit is, aztán majd kialakult volna, de az meg még inkább megmozgatta volna az olvasó fantáziáját, így aztán maradt ez a gatyagumi. Mert erről van szó. Illetve arról, hogy haragszom a kínai elvtársakra. Haragszom, mert egész jó pizsamákat gyártanak, de a gumi kérdésre nem fordítanak elég gondot, ugyanis ezek a gumik idő előtt kinyúlnak.  Márpedig egy olyan pizsamában nem túl vidám az élet, amit állandóan húzogatni kell felfelé. Más lenne a helyzet ha nagycsaládos lennék, a gyerekek biztos nagyokat kacagnának a dolgon, de nálunk már erről nincsen szó. Mondhatnám úgyis, hogy a kínai pizsamák leggyengébb láncszeme a gumi. A gatyagumi, hogy konkrét legyek. Ez az ami idővel kitágul és nem képes ellátni funkcióját.

Ilyenkor nyúl az ember a megfelelő fiókba, hogy még a szocialista időkből itt maradt gumival megoldja a dolgot, vagyis belehúzzon egy újat. Hát ez az amit ezekkel a pizsamákkal már nem lehet megcsinálni. A gumi ugyanis hozzá van varrva a pizsamához. Nem úgy van mint régen, hogy kihúzzuk a gumit az újat meg behúzzuk a helyére és kész. Ez ezekkel a pizsamákkal már nem megy. A pizsamanadrágot ki lehet dobni, a felső résszel pedig lehet variálni az itthoni éjszakai viseletet. Mert abból viszont egy idő után jelentős többlete keletkezik az embernek. Azt hiszem itt véget is érhetne a történek, de azért egy kevéske gazdasági elmélkedés még kikívánkozik belőlem.

Szerintem a kínai elvtársak nagyon is tudják, hogy mit csinálnak.  Ha a gumi örökké tartana, netán cserélhető lenne a nadrágban sokkal kevesebb pizsamát adnának el. Valahol ez is a fogyasztói társadalom része. Hogy még ép a nadrág? Csak a gumit kellene kicserélni? Ugyan már, minek bíbelődni vele? Menj, vegyél egy másikat. Szebb is lesz, jobb is lesz. Hát ez itt a lényeg.

És ha már szó esett fentebb egy bizonyos gumiról, belinkelnék én ide egy kis vidámságot. Persze közben hamut szórok a fejemre, hogy ilyen vizekre merészkedem. De olyan jó, ráadásul onnan érkezett ahol olyan nagyon szigorúak voltak a közerkölcsök több mint 70 éven át. Gondolom kitalálja a kedves olvasó melyik országról van szó.

https://www.dropbox.com/s/qmwb67kbuinwf08/prezervativ.wmv?dl=0

Szerintem szellemes, én jót mulattam rajta. :)

6 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr426795017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajgerpeti 2014.10.15. 16:42:48

Hát igen. Ez a piacgazdaság. Nem javítunk semmit, dobd ki, vegyél újat.
Lassan mi is így járunk minden háztartási géppel: kávéfőző, vízforraló, asztali ventilátor stb.
A kis filmecske igen megmosolyogtató. Ennél jobb csak a kívánságműsorokban gyakran kért kis kabaré tréfa, ahol BGY művész úr egy olyan patikába sompolyog be a barátnőjével, ahol csak hölgyek dolgoznak, és harsány hangon közlik a pénztárossal, hogy a választék milyen az ominózus segéd eszközből.

Morgó Medve 2014.10.16. 20:44:06

Az általad említett kabarétréfa tényleg jó, bár a poént elnagyolták. Mert ugye 10 percet van benn a patikában majd kijőve megtudja, hogy potyára vette meg a cuccot mert a hölgyike, hogy úgy mondjam, most nem tud vele lenni. Ez az elmúlt 10 percben dőlt el? Ez bizony rossz poén, erőltetett, elnagyolt. Az elő 9,8 perc viszont tényleg tökéletes. :)

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2014.10.18. 10:22:39

@Morgó Medve: Megsúgom, "az" el tud dőlni ám nemhogy 10 perc alatt, de 2 perc alatt is, mint ahogy bármely esemény az egyik percben még nincs, a másikban meg már megvan. :)))
Ami pedig a fő témát illeti, teljesen egyetértek, hogy ez a fogyasztói társadalom bosszantó jelenségeihez tartozik és nyilvánvalóan szándékos. Bár az is igaz, hogy ki lehet fejteni a gumiházat, belőle lefejteni a kinyúlt gumit és újra levarrni a gumiházat, majd pedig a régi módszerrel belefűzni új gumit, de kétségtelen, hogy ez elég macerás és varrógép is kell hozzá, meg főleg türelem. :) Én meg szoktam tenni, mert képtelenségnek tartom, hogy kidobjam a teljesen használható ruhadarabot.

Morgó Medve 2014.10.18. 11:45:18

@exbikfic: Igazad van, az a "dolog" tényleg eldőlhet pár perc alatt is. A kifejtés nekem is eszembe jutott, de tényleg nagyon macerás, úgy hogy elvetettem. Azért ki még nem dobom ezeket a pizsama nadrágokat, egyelőre őrzöm, hogy majd lesz velük valami. :) Kidobni én is sajnálom.

CHIARA 2014.10.18. 14:43:57

@Morgó Medve: A városban több helyen is találhatsz ruhajavítót. Az Auchan-ban működő már nagyon drága!!Így meg lehet oldani viszonylag gyorsan ezt a fajta (gumi)gondodat!!!!

Morgó Medve 2014.10.19. 20:12:09

@CHIARA: Köszönöm, lehet, hogy megpróbálkozom itt a szomszéd házban. Egy ismerősöm ajánlotta már korábban is.
süti beállítások módosítása