HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Egy rövid tudósítás kétféle stílusban

2018.01.21. 10:23 Morgó Medve

Tudósítónktól: K. Béla 45 éves közalkalmazottnak nem mentek jól a dolgai mostanában. Otthon is, munkahelyén is nehézségei voltak és mintha a főnöke is rászállt volna. Aztán egyszer begurult, elég erőteljesen beszólt a főnökének, ami aztán természetesen kicsapta a biztosítékot az meg az első adandó alkalommal kirúgta. Ezt a kirúgást egy elég erőteljes szájkarate előzte meg. Persze a cégnél a főnöknek való beszólást az élet már beárazta, a kirúgás a szokásos eljárás volt. K. Béla elég feldúltan távozott munkahelyéről, úgy gondolta elmegy abba a kuplerájba amiről már régóta ment suskus a munkahelyén, úgy érezte ez neki most jár. Még soha nem járt ilyen helyen, úgy gondolta ideje kipróbálni. Sajnos azonban a kuplerájt nem találta meg, mérgében még belerúgott egy üzlet elé kitett hirdető táblába, mert úgy gondolta a fél járdát elfoglalja. Sajnos nem vette észre a táblára akasztott táskákat, amelyek a földre estek. Nagy kiabálás támadt. K. Béla futásnak eredt, de az éppen arra sétáló rendőrjárőr hamar elkapta. Az ilyen garázdaságoknak már a bíróságokon megvolt a nettó árfolyama, két óra múlva már nyakában volt egy kétszázezer forintos pénzbüntetés. Ettől kissé megszelídülve már hazafelé vette az útját.   

Tudósítónktól: K. Béla 45 éves közalkalmazottnak nem mentek jól a dolgai mostanában. Otthon is, munkahelyén is nehézségei voltak és mintha a főnöke is rászállt volna. Aztán egyszer begurult, elég erőteljesen visszaszólt a főnökének, ami aztán természetesen nem maradt következmények nélkül, mert az az első adandó alkalommal elbocsátotta. Ezt az elbocsátást egy elég erőteljes vita előzte meg. Persze a cégnél a főnöknek való szájalást az élet már beárazta, a felmondás a szokásos eljárás volt. K. Béla elég feldúltan távozott munkahelyéről, úgy gondolta elmegy abba a nyilvános házba amiről már régóta ment suskus a munkahelyén, úgy érezte ez neki most jár. Még soha nem járt ilyen helyen, úgy gondolta ideje kipróbálni. Sajnos azonban az állítólagos piros lámpás  házat nem találta meg, mérgében még belerúgott egy üzlet elé kitett hirdető táblába, mert úgy gondolta a fél járdát elfoglalja. Sajnos nem vette észre a táblára akasztott táskákat, amelyek a földre estek. Nagy kiabálás támadt. K. Béla futásnak eredt, de az éppen arra sétáló rendőrjárőr hamar elfogta. Az ilyen garázdaságoknak már a bíróságokon megvolt a szokásos büntetési tétele, két óra múlva már nyakában volt egy kétszázezer forintos pénzbüntetés. Ettől kissé megszelídülve már hazafelé vette az útját.   

Na, melyik szebb? 

 

2 komment

Címkék: Morgás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr2813591537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2018.01.23. 11:14:05

Azért a "ha már lúd, legyen kövér" elv alapján a második változaton még mindig tudnék finomítani, felhasználva például a rendőrségi hírek riportjaiban használatos kifejezéseket (folyamatba helyez, foganatosít, stb.).
De persze értem, mit akartál bemutatni. Tényleg rengeteg szlenget használnak újabban a hivatalosnak számító híradásokban.

Morgó Medve 2018.01.24. 19:37:38

@exbikfic: Örülök, hogy érted miért írtam meg ezt a posztot. Tudod, ha én tanár lennék és egy gimnáziumi osztályban egy tanuló ilyen fogalmazást írna biztos, hogy egy hatalmas elégtelent adnék rá. Sajnos az amit az írott és nem írott sajtóban tapasztalunk az mérhetetlen igénytelenség. Az írott szövegnek mindig emelkedettnek, ízlésesnek, talán elegánsnak is kellene lennie. Ehhez lehetne viszonyítani. Az első verzió elmegy egy kocsmában, vagy hazafelé a buszon, de leírt formában egy újságban vagy folyóiratban nem. Vagy televízióban vagy rádióban. Sajnos ez lesz még rosszabb is azt hiszem.
süti beállítások módosítása