HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Folytatom az írást

2018.07.29. 11:17 Morgó Medve

Legutóbb azt a kérdést tettem fel magamnak, amit megosztottam az olvasóimmal is, hogy írni vagy nem írni? Tulajdonképpen már másnap megszületett bennem a döntés, hogy folytatni fogom az írást, de én már óvatos duhaj vagyok, nem akartam elkapkodni a nyilvánosságra hozást, hagytam 2 napot, hogy még egyszer-kétszer átgondoljam.

Az az igazság, hogy kicsit lehangolt az a monoton csökkenés amit a letöltési statisztikám mutatott. Kimásoltam, itt láthatjuk:

statisztika1.jpgA tegnapi nap hiányzik, az 60 volt. Láthatjuk, hogy - a két kiugró csúcs ellenére is - jól látszik a tendencia. Hát ez az ami elgondolkoztatott. Aztán rájöttem, hogy kell nekem az, hogy időnként megosszam a gondolataimat másokkal. Régen amikor még tanítottam volt egy lehetőségem arra, hogy időnként a hallgatóknak elmondjak egy-két dolgot, hogy miről mit gondolok. Az ilyenek kellenek is. 50 perc egy órára sok, időnként meg kell szakítani a tananyagot, hogy a fiatalok magukhoz térhessenek. Fiatalokat írtam, a kicsit korosabb levelező hallgatóknál szó sem lehetett ilyesmiről, ott haladni kellett az anyaggal ha mindent el akart mondani az ember. Márpedig én igyekeztem, soha nem volt szokásom száz oldalakat feladni vizsgára, hogy tanulják meg.

Szóval a magamhoz hasonló embereknek kell egy "szelep" ahol időnként kiadhatnak magukból dolgokat. Hát 6 és fél éve nekem ez a Morgómedve volt az ahol kiírhattam magamból gondolatokat. Meg mint volt tanárembernek véremben van a tanítás, még ha csak ilyen formában is. Úgy hogy kell nekem ez a blog. Amikor elkezdtem írni azt gondoltam, hogy ha lesz 20 olvasóm akkor már megéri írni. Ez nem így van. Annyi energia van ebben, hogy több kell, hogy az ember úgy érezhesse érdemes volt írni. 

Én úgy gondolom ha feltételezzük, hogy az olvasók nem néznek be naponta hanem csak - mondjuk - 3 naponta, akkor azt hiszem nem tévedek nagyot, ha a napi számot megszorzom hárommal, hogy a tényleges számot megkapjuk. Akkor a 20 talán 60. De én még ezt is keveselltem, ezért éreztem magam a padlón. Mikor voltam elégedett? Ha 70 és 100 között volt a napi látogatások száma. Mert hosszú ideig ez volt a jellemző. Meg 120. Vagy annyi amennyit a TOP 10-es listámon láthatunk:

  statisztika2b.jpg

Ami nálam csak TOP 9 mert amikor a képet csináltam lemaradt az alsó sor. Nyilván ezek a nagy látogatói számok akkor voltak, amikor az írásomat kitették az Index-re. Ami azért nagy elismerés volt. Ez a kommentekben is olvasható volt. 

Azt hiszem nem is élek vissza az olvasóim türelmével, úgy gondolom kellően megindokoltam azt is, hogy miért gondolkoztam az abbahagyáson és most miért döntöttem úgy hogy mégis folytatom a blogolást. Ez egy krízis volt, elmúlt, bizakodva és lelkesen nézek a jövőbe. Előre is megköszönve olvasóim kitartását, figyelmét, érdeklődését. 

 

2 komment

Címkék: Blog dolgok

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr9314148307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GT-51 2018.07.29. 20:49:52

Csak biztatást szeretnék adni a blog további írásához!Én biztosan benne leszek az olvasói létszámban. Egykori esztergom-kenyérmezői diák.

Morgó Medve 2018.07.30. 12:32:43

@GT-51: Köszönöm szépen a biztatást, nagyon kedves vagy. :)
süti beállítások módosítása