HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Anonim alkoholisták klubja

2006.07.26. 14:24 Morgó Medve

Hallgatom szombat délelőtt a Családi tükör adását a Kossuth adón. Alkoholisták nyilatkoznak akiknek a klub segítségével sikerül kigyógyulniuk az alkoholizmusból. Az egyik nyilatkozó 16 éve nem iszik, a másik 1 év 11 hónap óta. Elmondja milyen volt az élete mikor alkoholista volt és milyen most. Gondolom nem kell ecsetelnem a különbséget. Hallgatom és közben az jár a fejemben, hogy már megint a nagyvárosokban lakók járnak jól, mert nyilván egy nyírségi kis falu alkoholistájának ez nem nagy segítséget fog jelenteni míg a Rottenbiller utcából viszonylag könnyen el lehet jutni a klub rendezvényeire. De aztán tovább hallgatva a műsort hallom, hogy már százon felül van az ilyen klubok száma. Szemem felcsillan, hát akkor ebbe beleférhet a nyírségi parasztember is. Mert elképzelhető, hogy Nyíregyházára vagy Mátészalkára már be fog buszozni a foglalkozásokra. Elhangzik a telefonszám, gyorsan fel is írom és most meg tovább is adom: 06 1 251-00-51. A müsor pedig meghallgatható a Magyar Rádió archivumából. Július 22-én hallottam, 9.05-kor kezdődött.

Itt lehet olvasni a klubról:

http://www.hazipatika.com/topics/alcohol/articles?aid=20021219112846

És itt lehet meghallgatni a műsort:

http://real1.radio.hu/kossuth.htm

És ha már itt tartunk megmondom őszintén szeretem ezt a Családi tükört. Kellemes családi jellegű műsor, mindig emberi problémákkal foglalkozik. Gyerekekkel, felnőttekkel. Régebben volt egy Szájfény is, azt is szerettem. Nők beszéltek erről-arról. Egyetlen mondat máig megmaradt bennem. Arról volt szó, hogy miről lehet tudni, hogy már nem szeretjük a másikat. Egyik nő azt mondta, hogy "nem jó ha hozzám ér". Ennyi. Nem jó ha hozzám ér. Lehet benne valami. :) Kár, hogy valakinek nem tetszett és megszűnt.

Vigyázzunk, mert utána egy kulturális műsor jön, többször nekifutottam korábban, lehetetlen élvezni. A témák érdektelenek, mindig csodálkoztam rajta hogy lehet ilyen témákat összegyűjteni. A tálalás sem dob fel nagyon. De hát nem vagyunk egyformák, tessenek megpróbálni. 10-től már a Szombat délelőtt megint jó, ajánlom mindenkinek. :)

12 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr435181213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jehu 2008.03.11. 22:56:52

El kell fogadnom, hogy alkesz vagyok. Van családom, de nincsenek barátaim. Próbálkoztam a hittel, de az sem jött be. Elgondolkoztam ezért azon, hogy miért nem szeretnek.Már a családom is úgy gondolja, hogy bárcsak ne lennék. De ha én nem lennék, akkor ők éhenhalnának, de ezt ők nem tudják.Úgy érzem,hogy kihasználnak. Segítsetek! - nem vagyok sem devianciában szenvedö egyén, sem nem vagyok scientologaban jártas, csak egyet ismerek, a társas magányt, amiben lassan elpusztulok. SEGÍTSETEK, ÍRJATOK!

Ibolyka 2008.05.12. 16:29:22

Ezt nem lehet elfogadni, hogy alkesz az ember. Bár vannak sokan, akik ezt elfogadják, valamilyen okból kifolyólag, sivár gyermekkor, rossz párválasztás..... Én például mindig többek között a genetikára fogom, anyám apám alkoholista volt, egyik sem érte meg az 55. évet. Próbálok én különb lenni több-kevesebb sikerrel, nem vagyok passzív alkoholista, csak hétvégén iszom általában, de akkor sokat. Elvált vagyok, de nem emiatt, a volt férjeim voltak inkább alkalmatlanok az együtt élésre, legalább is én így gondolom, bár ők ezt biztos megcáfolnák. A barátnőm sokkal nagyobb bajban van, ő a "VODKÁVAL" kell és fekszik. Próbálom jó útra terelni, de hogy, ha nekem sem sikerül. Persze, ezt a legkönnyebb mások felett ítélkezni, igaz én felajánlottam neki nem egyszer a segítségemet, eddig még nem fogadta el. Attól tartok, hogy az őseim sorsára jut speciel én nem szeretnék és nem is fogok. Azért mindig van bennem annyi önkontroll, hogy szembe nézzek magammal.

tamas 2008.05.21. 01:52:25

Alkohollal legalább 8évig volt problémám. Az volt a baj ha elkeztem inni nem birtam abbahagyni.Sokszor kerültem be ez miatt a pszihiátriára kezeltek gyogyszerekkel,de mikor kikerültem 1-2 honap után ujbol kezdtem inni ez egy darabig igy müködött.Munkahelyeim is sorra megszüntek az ital miatt.kipobáltam az antetil gyogyszert amire nem lehet alkoholt inni és ez sokat segitett nekem.Most 29éves vagyok most már több mint 1éve nem iszom.Fijatal ahhoz hogy tönkretegyem az életem.Az alkohol nem old meg semmien problémát.Irhatsz nekem ha akarsz az emilcimem tomika9876@freemil.hu

nagy annamaria 2009.04.29. 01:51:43

Alkoholista csaladbol szarmazom,sajnos! Apukam mar nem el ebbol az okbol kifolyolag halt meg(marmint az alkohol),nem termeszetes halallal. Jelenlegi problemam az,hogy a mamesz iszik,szerintem ugyanugy mint eddig es nagyon zavar engem is meg a hugomat is! Nem tudjuk mi tevok legyunk,nem is igazan merunk neki errol beszelni,mert ha megis akkor mindig probal kimagyarazkodni! Minden esetre nagyon kellemetlen 'OLYAN ALLAPOTBA"latni ot,es egyszoval falazunk neki,pl nem hivunk vendegeket,s ilyesmi.Mi lenne a helyes megoldas(elmeletileg tudom,kellene beszelni vele) de hogyan,mikor meg se hallgat ,eleg elkezdeni a temat es o mar magyarazkodik. Kerem segitsegetek,mar nagyon elegem van!!!

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.04.30. 20:55:11

Kedves Annamária! Megértem, hogy eleged van és zavar ha anyukád iszik. Nem szoktam megnézni a kommentezők email címeit de most kivételt teszek Veled és megnézem. Megpróbálok segíteni. Megbeszéljük mi lenne a helyes magatartás. Fogok írni Neked. :)

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.04.30. 21:10:54

Kedves jehu, Ibolyka és Tamás! Ez a blog úgy van beállítva, hogy a korábbi írásokhoz érkező kommenteket sajnos nem vettem észre meg gondolom más sem, így aztán nem is reagáltam illetve reagáltunk írásaitokra. Most már másképp van, Annamária bejegyzését is időben észrevettem. Sajnos a Tiéteket nem. Nagyon sajnálom, tényleg őszintén. Azért sajnálom mert bajban lévő emberekre oda kell figyelni, segíteni nekik amíg nem késő. Remélem Nálatok még nem késő. Sajnos én nagyon nem tudok segíteni Nektek azon kívül amit írtam a Morgóban, de jó szót tudok adni. Abból nekem sok van.:) Jó lenne ha jelentkeznétek mi van Veletek. Morgómedve

Ricsi 2009.10.28. 20:41:28

Saját tapasztalat alapján ajánlom az Anonim Alkoholistákat! Karácsonykor lesz 8 éve, hogy nem iszom. Van egy helyes kis családom két gyerekkel - ezt is, és mindent ennek a 8 évnek köszönhetem! Alkoholizmusom "fénykorában" 9 munkahelyet ittam el, néhány hónapig az utcán is éltem. Ami velem történt, azt hívják csodának, de ez még jó pár emberrel előfordult, aki az anonimokat látogatta. Mivel az én apukám is alkesz volt (még bele nem halt) járok egy másik csoportba is, amely a rosszul működő (alkoholista) családok felnőtt gyermekeinek létesült. Elérhető a www.aca.hu-n!

Péter Virág 2010.02.15. 12:26:11

Sziasztok!

Herold Barbara 2011.06.25. 19:06:45

Sajnos az én párom alkoholista de persze nem ismeri el. 23 éve élünk együtt és 4 évvel ezelőtt kezdődött. Egyre rosszabb lett minden és egy re többet ivott, nem dolgozott nem csinált semmit csak feküdt és én sem csináltam semmit mert szinte bezárt mint egy madarat. elhagytam majd kórházba került . újrakezdtük 1 éveig nem ivott ,tök jó volt minden, majd 2 éve a 4. elvonón vagyunk túl és úgy látom megint iszik. ( 1,5 hónapja volt az utolsó amikor az 50-es laboreredménmye 900 volt. 5 napig nem volt biztos hogy túléli! Mindent megtettem és megteszek érte , de úgy érzem most már nekem kell elmennem egy csop.terápiára hogy bírjam.

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2011.06.27. 05:57:46

Kedves Barbara! Megértem nehéz helyzetedet, tényleg nem könnyű egy alkoholistával. Valóban jellemző rájuk, hogy nem ismerik el. Én ugyan nem ismerek alkoholistát, de ismerek asszonyokat akik hasonló cipőben járnak mint Te. De ismerek olyanokat is akik kigyógyultak ebből. Nem kellene feladni, ha még szereted és fontos Neked. Ha meg nem, lehet, hogy újra kellene kezdened. Ha 23 éve éltek együtt lehetsz mondjuk 46 éves. Még megtehetnéd.

Ariira 2011.07.17. 10:11:21

Segitség után kutatok! Nem akarom feladni de már nem tudok mit tenni. A férjem szerintem alkoolista, szerinte nem és nem tudja elképzelni hogy ha ö minden nap meg is iszik egy fél liter konyakot plusz egy két doboz sört, ez miért zavar engem.Azt szokta kérdezni mivel bánt engem ? Hogyan tudnám ráébreszteni arra milyen lesujtó következményei vannak az alkoolizmusnak. Elbeszélgetünk, az_az érzésem megértett, és másnap minden kezdödik ujra és ujra. 25 éve házasok vagyunk, gyerek nincs, Ö azt mondogatta ezért iszik, Én azt mondom azért mert szereti.Minden tanácsot szívesen fogadok, és ami töllem telik mindent megprobálok, és meg teszek , és meg mindig reménykedek hogy egyszer sikerülni fog !

Ismeretlen_26298 2011.07.17. 22:25:06

Sajnos én nem tudok segíteni, de itt jó helyen van a segítségkeresésed. A hasonló cipőben járok azért ide-ide találnak, talán tudnak majd segíteni. Egyet tudok. Az alkoholisták nem ismerik el, hogy alkoholisták. Kívánom, hogy megoldódjanak az ilyen irányú gondjaitok. Sem italos asszonnyal sem italos emberrel nem jó együtt élni. :(
süti beállítások módosítása