HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Ha ez így megy tovább veszek egy fürdőnadrágot...

2006.07.30. 17:15 Morgó Medve

Bár este meg reggel volt egy kis zuhé itt Mályiban de azért jó meleg van. De sokszor eszembe jutnak az időjósok akik júniusban a nagy hidegek során azzal "biztattak" bennünket, hogy nem is lesz idén nyár mert az egész július ilyen lesz. Hát ez hálistennek nem jött be. Persze a mai média arról szól, hogy ha lehet minden mondat ami elhangzik hordozzon valami szenzációt. Gondolom ez a jóslat is ennek szellemében született. Mindenesetre a bőbeszédű asszonyság az m1 reggeli műsorában elhatárolta magát ezektől a véleményektől. Nem, ők nem! Ők ilyent nem mondtak. Istenbizony! Hát ebben azért nem vagyok olyan biztos. Mindegy már. Fő, hogy olyan júliusunk van amilyennek lennie kell. Jó meleg, talán túl meleg is. Ha így megy tovább még a végén kénytelen leszek egy fürdőnadrágot venni és a tóra is lemenni. Merthát az nincs. Illetve van, de elég kockázatos benne emberek közé menni, ugyanis teljesen elrenyhült a gumija szegénynek. Ez tavaly nyáron derült ki mikor közeli jó ismerősöm járt errefelé családostól egy kis fürdőzésre.

Mezőkövesnek kiváló fürdője van, a Zsóry fürdő, országszerte ismert. Hát ide utazott néhány napra családostól: ő, a férj és 3 lánykájuk. A legkisebb talán 6 éves a legnagyobb 15, a középső meg 12. Olyan csitri-bakfis korban a két nagyobbik. Olyan mindenen vihorászós korban. A fürdőben beszéltük meg a találkát. Én innen Mályiból indultam. Indulás előtt szemrevételeztem mindkét fürdőnadrágomat. Hát mindkettő elég laza volt hajlataimban, úgy is mondhatnám olyanok voltak mintha nem is lett volna bennük gumi. Hát nem is volt. Ujabban ugyanis már nem úgy van mint régen, hogy gumi van benne ami ha elrenyhül, elöregszik könnyen kicserélhető. Régebben egyszerűen fogtunk egy biztostűt megfelelő hosszúságú gumipertlit aztán kicseréltük és kész. A mai gatyákban kérem tisztelettel a gatyagumi eltávolíthatatlan szerves része az úszónadrágnak. Szomorúan nézegettem hát mindkettőt. Idő már nem volt új vételére, fogtam hát a jobb állapotban lévőt aztán elindultam. Arra gondoltam ha én érkezem előbb beülök a medencébe, ott maximum annyi fog kilátszani mikor üdvözléskor kissé megemelem a hátsó felemet ez igazán nem sok, ezt ki lehet bírni. Aztán meg majd ha távozásra kerül sor úgy intézem majd, hogy ők menjenek ki előbb a medencéből.

Elégedetten száguldottam trabantommal Zsóry felé. Na ezt jól kitaláltam. Újabb gázt adtam, élveztem a gondtalan száguldást, a sebességmérő lassan kúszott a 90 km/óra felé. Eszembe jutott a trabi kezelési utasítása amely egyrészt arról biztosított, hogy technikailag egy kiváló tulajdonságokkal rendelkező autó tulajdonosa lettem, de leírták azt is, hogy ezek a jó tulajdonságok ne csábítsanak felelőtlen száguldozásra. Erre gondolván kicsit visszavettem a sebességből.

Megérkeztem és elhelyezkedtem az előre megbeszélt medencében. A dolog majdnem úgy játszódott le ahogy elterveztem. A vízben boldog mosollyal és puszival üdvözöltük egymást majd gondtalan beszélgetésbe merültünk. A család meg körülöttünk úszkált a vízben. Mindaddig tartott ez az idill amíg meg nem jelent egy fehérköpenyes asszonyság, hogy sziveskedjünk átfáradni a másik medencébe mert ennek leeresztik a vizét. Hajaj! Hát erre nem számítottam. De nem volt mit tenni, menni kellett. Egyik kezememel a papucsomat és a törülközőmet próbáltam vinni, míg másik kezemmel a gatyámat próbáltam megtartani mert a víztől megszíva magát mindenáron le akart csúszni. Gondolom mondanom sem kell, hogy ágyéktájékon meg lengethette volna a szél ha fújt volna. A szememmel meg a bakfislányokat néztem mennyit látnak belőlem. Szerencsém volt, vidáman szaladva mentek előttünk, rajtam csak az ismerősöm nevetett mert előtte őt azért beavattam a titokba és le nem vette szemét rólam. :)
Ha nem láttam is tudtam, hogy elég laza lehet ott lent. Valahogy olyan lehetett mint amikor még a szocializmusban autóbuszokkal érkeztek a dolgozó parasztság képviselői a melegvizű fürdőhelyekre és hát szegény idős falusi parasztassszonyok sem évente cserélték fürdőruháikat.

Akkor eldöntöttem, hogy az idei szezont azzal kezdem, hogy veszek egy fürdőnadrágot. De a nyáron nem nagyon hiányzott, nem szivesen mutogatom én magamat itt a tónál a népeknek. Főleg nem szívesen futnék össze hallgatólánykáimmal sem így levetkőzve. :) El is süllyednék tán. :) Nem is a vízben, ott nem kunszt, de a parton is. Úgy gondoltam hát, hogy megvárom a nyárvégi leárazásokat. De most már azért elég melegek vannak, lehet, hogy odáig fajul a dolog, hogy veszek egyet. Valami extra gumírozásút. Vagy ha lehet cserélhető gumival. :)

Szólj hozzá!

Címkék: Történetek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr705181216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása