HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Majdnem hős lettem

2006.11.10. 17:44 Morgó Medve

Tegnap folytatódott Tapolcán a konferencia. Ezúttal már a kezdéskor csatlakozni tudtam a hallgatósághoz. Tudtam 2-3 órát kell csak elmélyednem a munkavédelem és biztonság rejtelmeiben, utána bőséges ebéd lesz a jutalmam. Gondolatban felkészültem arra, hogy a plussz adagot most nem fogadom majd el, bár ez nem kis erőfeszítést kíván majd tőlem. A kolléganőtől sem fogadom el húsadagjának felét, vasakarattal mondok le majd ezekről a dolgokról. Meg fogok elégedni annyival amennyit a normális emberek esznek.

Gondoltaban már veregettem vállon magamat hatalmas emberi nagyságomra büszkén, hogy lesz erőm lemondani a felkínált plussz adagról és a felajánlott fél adagról is.

Hát a dolgok nem így alakultak. Egyrészt nem a kolléganővel ebédeltem, másrészt a kutya sem ajánlott fel plussz adagot. Pedig már olyan jól beleéltem magam, hogy egy igazi hős leszek, egy Oleg Kosevoj, amikor elnéző mosollyal fölényesen utasítom majd vissza a plussz adagokat. Hát ez most nem jött be.

De én már mindenképpen szerettem volna hős lenni, igy a második fogást gyorsan bekaptam, nagygyorsan megittam a kávémat is, hogy mire a desszertként felszolgált somló galuskát kihozzák én már árkon-bokron túl járjak. Sajnos nem voltam elég gyors, az utolsó kortynál járhattam mikor a konyhaajtóban feltűnt a pincér egy halom tányárral, rajtuk kedvenc csemegémmel.

Na mindegy, lesz még itt alkalom hősködni, gondoltam én és megadóan jóízűen bekanalaztam, ügyelve, hogy minél kevesebb csokoládé maradjon a tányéron. Nem ügyeltem viszont sajnos az ingemre. Remélem kijön majd belőle.:)

2 komment

Címkék: Konferenciák

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr495181303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klarissz · http://www.klarissz.blogol.hu 2006.11.10. 20:14:18

Már az elhatározás megszületett és ez a lényeg! Én úgy gondolom, hogy az a lényeg, hogy a napi energiabevételt dolgoztassuk is el a szervezetünkkel. Tehát ehetsz nyugodtan egy adag (nem több) somlóit is, csak utána még sportolj is. Nálam bevált. Egy betegség miatt meghíztam, majd lefogytam 30 kilót. Ezzel a módszerrel meg is tudtam őrizni a 70 kg-t a 170 cm magasságomhoz.

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2006.11.11. 22:33:30

Szerintem is fontos, hogy elhatározza az ember. Azért az a 30 kiló nem semmi. Gratulálok. Én aki évtizedek óta kínlódom tényleg felnézek Rád. Tudod, mint mérnökember feltétlen hiszek az energiamegmaradás törvényében, amit megeszünk azt vagy felhasználjuk vagy lerakódik. Nem teljesen mert van hatásfok is de nagyjából igaz a dolog. Nekem sajnos jó a hatásfokom ezért tényleg kétfelé oszlik meg amit megeszem. Sajnos a térdeim miatt a mozgás nem jön szóba kivéve az uszingálást. Hát mint olvasod igyekszem... :) Kössz, hogy hozzászóltál.:)
süti beállítások módosítása