HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Szakestélyek

2006.12.06. 18:32 Morgó Medve

Beindultak a szakestélyek. Múlt héten szombaton a helyi bányászok rendezték meg hagyományos Borbála-napi szakestélyüket. Bár bányászokat írtam de azért nagy itt a barátság köztünk bányászok-erdészek-kohászok között, így vendégként a másik két patináns szakma képviselői is részesei lehettek a kiváló disznótoros vacsorának, a jófajta aperitifnek valamint a szakestélynek amelynek mint tudjuk, hivatalos itala a sör. Na persze sörimpotencia esetén felmentés kapható. Én ugyan erről elefeledkeztem, pedig a bor jobban megfelelelt volna fogyókúrás-uszingáló élteformámnak. Egy üveg sör után azonban már minek sörimpotenciát bejelenteni? Ahogy számoltam talán 2 üveggel meg is úsztam. Jó szakestély volt, ezek a Borbála-napi szakestélyek itt mind jó szakestélyek szoktak lenni.

Aztán holnap estére gépész fiatalok hivtak meg. A csilletolásban jöttünk össze. Erősítjük a karokon belüli barátságot: ők eljöttek a nyáron csillét tolni mi meg néhányan visszaadjuk a vizitet, elmegyünk a szalagtűző szakestélyükre. 6-kor vacsora lesz, jó indítás, általában nem szokott lenni szakestély előtt vacsora, csak a szakestélyen zsíroskenyér. Nem rossz ötlet, majd a lányok közelébe kell ülnöm, ott lehet esélyem egy-egy plussz szelet húsra, erre-arra. És ha nincs szerencsém már fél hétre leehetem az egyébként kényes anyagból készült zöld selyem nyakkendőmet. Nagyon kényes anyag mint mondtam, meglátszik rajta minden apróság. Sok gondot okoz nekem például a töltöttképoszta zsírja, ezt határozottan nem kedveli. Bár idén nem voltam a központi Borbála ünnepségen, az ottani fogadásokon szoktak igen húzós töltöttkáposztákat adni. Ezután jön majd a szakestély.

Aztán pénteken Gyöngyösre megyek, szűkebb pátriámba, én ugyanis arról a vidékről való vagyok. Kényelmes dolognak látszik, hoznak-visznek, előtte ott is vacsora lesz. Hát kicsit sok nekem ez a rengeteg vacsora, elég sokat kell majd uszingálnom míg elfogy rólam az a plussz amit ezekkel a vacsorákkal felszedek magamra. Persze majd megpróbálok vigyázni, kenyeret nem enni, és főleg csak bort inni. Sajnos a plussz hússzeleteknek nem fogok tudni ellenállni, főleg ha szépasszonyok kínálják. :) Majd kinézek valami vékonykát, amellé ülök. Na mindegy, kell az erő a fellépéseimhez, majd leuszingálom idővel:) Mert hát elvárják tőlem, hogy szót kérjek. Én meg szivesen szót is kérek, és igyekszem emelni a hangulatot.

Aztán szombat vasárnap pihenegetek, hogy hétfőn este bányaművelős szakestre menjek. Kedvenc csilletoló lányunk Bogi a háznagy, hát persze, hogy elmegyek. Kedd-szerda (egyelőre) szabad, aztán csütörtökön pálinkás szakestély, ilyenen még nem is voltam, pénteken pedig a mi bányász hallgatóink tűzik fel a szalagot, naná, hogy elmegyek. Szombaton pedig gépész barátaimmal énekelgetek, borozgatok.

Hát nagyjából igy néz ki az eljövendő időszakom. Mondhatnám a bányász egyenruhámat csúcsrajáratom. Szerencsére nem vagyok hányós fajta, azt hiszem tisztító nélkül is sikerül végigcsinálni. Elhajlás szolíd mértékben előfordulhat, bár legutóbb vagy 4 éve volt ilyen. Talán Kistotyi töltögette az unicumot, egy korábbi valétaelnök. Na akkor éreztem úgy hogy kicsit fáradtabb vagyok. Ugy hajnali 4 felé míg vártam a taxit leültem az ötös koli előtt egy padra, és hát csak délután vettem észre, hogy az átmeneti kabátom hátulja erősen krampampuli színű. Nyilván korábban bánhatott el valaki a paddal. Persze lehet, hogy még a teremben valaki rálöttyintette. Fene se tudja már.

Szegény P.Karcsi barátomnak, Isten nyugosztalja, jó 20 éve már, hogy elment, szóval vele fordult elő úgy 35 éve, hogy a fehér ingje hátulján volt egy cipőtalp nyom. Azt nézegettük másnap délelőtt. Szerinte egész éjszaka le se vette a zakóját. Hát jól berúgott ő azért, hátha mégis levetette.:) De akkor még mindig nem tudjuk ki lépett rá? :)

Huh, jól elkalandoztam. Hát kedves Morgómedve rajongók, ha el-eltünedeznék néhány napra semmi baj, élek. És a sok tivornya után visszatérek, hogy irogassak tovább. Nagy terveim vannak, de ez titok.:) Igaz, nem az uszingálás terén.:)

4 komment

Címkék: Szakestélyek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr185181319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

violyn 2006.12.06. 23:39:11

Nehéz ellenállni a finom ételeknek, tudom! Az esti evés pedig duplán számít! Ezért kívánok sok akaratot, kitartást és elszántságot, hogy legalább tartani tudjad a súlyodat.

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2006.12.07. 06:01:38

Violyn, kedves vagy hogy féltel.:) Igazad van, megpróbálok azért vigyázni mert ezer év alatt sem uszingálnám le ezt a 6 szakestélyt.:) Majd bort iszom és nem sört, majd lájtosítom a zsíroskenyereket, viszek üres kenyereket és egyből kettőt csinálok, azaz leszedem a felesleges zsírt, és lemondok a köretekről. Nekem sem érdekem visszaszedni amit leadtam:) Igyekszem legalább tartani a súlyomat ahogy Te is írod.:)

Enikő 2006.12.07. 21:56:20

Örülök, hogy Morgómedve nem alszik téliálmot:-) igy "málnaszedés" és "mézescsupor" után bizton várhatjuk érdekes történeteit. Sikert kivánok a szakestélyeken és mielőbbi visszatérést:-)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2006.12.11. 09:06:58

Hát, néha én is érzem jót tenne ez a téli álom.:) Kicsit kiszivja az erőmet a munka igy félév vége táján, éjjel-nappal zh-kat javítok közben meg este szakestélyeken élvezkedem mint írtam is.:) Mondjuk ez utóbbi elég jó dolog.:) Az a baj tudod, hogy kefírtől meg Ham-Let-től azért nincsen olyan ihlete az embernek mint a császárszalonnától lila hagymával és sörrel. De azért igyekszem változatlanul élvezetes dolgokról írni.:)
süti beállítások módosítása