A cím azért túlzás egy kicsit, mert a disznót az a 15 kiló darált sertéshús képezte amit a Tescoban szerzett be Balázs barátunk a tor előző estéjén némi riadalmat keltve az eladók körében mikor megkérdezte, hogy darálni való hús van-e, és a kiszolgáló igenlő válaszára megjegyezte, hogy akkor 15 kilót kérnénk, darálva. Na ebből készült a kolbász a szakestélyre mint amiről az egyik kép is tanúskodik majd. Mivel hallgatóink nem naponta rendeznek gyesznótort gyanítom az a szép piros lavór két gyesznótor között tisztálkodási de minimum mosási-áztatási célokra szolgálhat. De kicsire nem adunk, a kolbász príma volt hála Opinak a böllérünknek. Aki tavaly még egy egész disznót dolgozhatott fel, idén azonban sajnos a mi konvergencia programunk is működésbe lépett igy csak kolbászra és szarvaspörköltre futotta. Ami egyébként nem rossz abrak de mégsem egy gyesznótoros czéczó. Viszont elegendő mennyiségű és kiváló ízű volt. Remélem a konvergenciaprogram tovább nem konvergál és a következő évi gyesznótor nem abból fog állni, hogy vagy négyen megeszünk egy kolbászos-szalonnás tojásrántottát a menzán és hazamegyünk.:) Bízom benne, hogy egy pörköltre meg kolbászra jövőre is futni fogja. :)
A forralt bort Fóka teszteli, az elnök pedig Ádám, a Dudujkavölgyi rókák vezetője. Kezében az a WC-pumpa ajándék, az egyik résztvevő ajándékozta a prézesznek egy selyempapírba gyönyörűen becsomagolva. Egyébként mikor hazajöttem ebéd után kicsit szundítani még ott hevert a járda mellett a fűben. Megfordult a fejemben, hogy hazahozom, ugyanis nekem is megvan a magam konvergencia programja.:)
A főzés helyszine az E/5 (bányász) kollégium előtti placc, háttérben az egyetemi parkkal, a szakestély pedig a kollégiumban lévő Bányász klubban volt. Látható egy csille is a képen, naná, hiszen a bányász koli előtt vagyunk.
És akkor nézzük meg a képeket:
http://morgoblog.fw.hu/gyeszno/gyeszno.html
Jó nézelődést. :) Egyébként Miskolcon gyönyörűen süt a nap, jaj de jó, itt a tavasz. :)