HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Történet a lenyelt nyakláncról

2009.07.24. 06:15 Morgó Medve

Olvasom az újságban, hogy egy sajóhídvégi férfi letépte egy nő nyakláncát de miután üldözőbe vették egy áruházban próbált elbújni, de a biztonsági őrök elfogták és átadták a rendőröknek. És természetesen a törvény előtt felel majd tettéért. A lánc időközben természetes úton előkerült.

Ennél a mondatnál hátradőlök, lehunyom a szemem és elengedem a fantáziámat. Elképzelem amint a pofát a rend őrei elviszik egy egészségügyi intézménybe ahol megröntgenezik és a monitoron egyértelműen látszik a gyomorban lévő nyaklánc. Ekkor felmerül a műtét lehetősége is de csak egy pillanatra, mert mindenki úgy gondolja nem kell ezzel annyit foglalkozni kijön az magától is. És innentől fogva a gyanúsított egy pillanatra sem maradhat magára mondjuk másnap reggelig amikor is a fogdaőr elkíséri a WC-re, vagy ha a fogdában is elintézhető a dolog akkor szemét le nem veszi róla nehogy megint eltűnhessen a bizonyíték. Nem vagyok jogban járatos ember, de gyanítom, hogy 2 hatósági tanú is szükségeltetik a dologhoz. Ezután már nincs más hátra, minthogy megkerestetni és lemosatni vele a láncot és olybá vehetjük a dolgot, hogy a dolog meg is oldódott, az ürge várhatja az első kihallgatást, hogy legyen mit aláírnia is. Én ugyan mellékbüntetésként még bele verném az orrát is, de belátom ez nem európai megoldás. És a Morgómedve olvasói bizonyára már sejtik, hogy nekem erről is egy történet jutott az eszembe.

Valóban így van. A történet pedig arról szól, hogy bizonyos vidékeken állítólag még él egy népszokás amely szerint ha a vőlegényjelölt túl hosszú ideig nem nyilatkozik a lánnyal kapcsolatos jövendő terveiről akkor pogácsát kell sütni, az egyikbe bele kell sütni egy karikagyűrűt, mondjuk az egyik szülőét és a vasárnapi ebéd után kitenni az asztalra, amelyből a vőnek való nagy valószínűséggel bőségesen fog falatozni. Aztán ha megakad a fogában és csodálkozva előhúzza a szájából, hogy mi a csoda ez, lehet nagyokat kacarászni és jóízű célzásokat tenni az a mielőbbi eljegyzésre vonatkozólag. Elősegítheti a dolog sikerét ha úgy fordítjuk a pogácsás tálat, hogy a háziak által megjelölt és ismert pogácsa a legszebb, a legkívánatosabb legyen, de főleg a vőlegény keze ügyébe essen. A dolog - ahogy ma mondanánk - majdnem bejött. A család tagjai jóleső somolygással tapasztalták, hogy a fiatal ember elveszi a pogácsát, jóízűen megeszi majd nyúl a következőért és ezt is szemrebbenés nélkül eltünteti. Természetesen van olyan, hogy az ember mohóságában elég keveset rág, velem is gyakran megesik az ilyesmi ha nagyon éhes vagyok, valami efféle történhetett most is. A család rémülten nézett össze és már csak egy kérdés maradt: ki szóljon a  fiatalembernek, hogy másnap reggel vigyázzon már legyen szíves.

Hát ahogy mondani szokták: itt a vége, fuss el véle! :)

4 komment

Címkék: Történetek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr715181791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Snowqueen 2009.07.24. 08:56:10

Jaj,ezen olyan jót nevettem:-))))))

RolloJuve 2009.07.24. 13:43:54

Mi lett volna ha táskát lop, vagy az áruház műszaki osztályáról egy elektromos kést? :D

Tőr a Szívbe 2009.07.25. 12:22:14

Jó Szerencsét! A két hatósági tanú valóban kell, de szerintem nem kötelezhetik arra, hogy megmossa az adott értéktárgyat. Az is érdekes, hogy egy rab egy nap 6000-7000 Ft-ba kerül, ha az őrök fizetését is beleszámítjuk, ami biztos, hogy az étkezésükre 2000Ft-ot szánnak egy nap. Ilyenkor felmerül bennem az a kérdés, hogy az egyetem hány kollégistája engedhetne meg magának, hogy ennyit költsön egy nap élelemre? Egy fiatal tanárom vetette fel az ötletet egy korsófelélő szakestélyen, hogy mi lenne, ha a bulek a keresztelőjén megkapná az első korsóját,Dicső Firmák Isteni Fényben Tündöklő Koszorújába fonódásakor a másodikat, így lényegesebben olcsóbbak lennének a szakestélyek, persze most is létezik korsó nélküli invit, itt nem is hiányáról van szó, hanem hogy a most uralkodó szemlélet nem biztosítja a létjogosultságát. Természetesen én is szeretem a korsóimat, de jobban szeretném, ha esetleg egy olyan balektársam ülne, aki nem engedheti meg magának a rendszeresen korsós invitek kifizetését. Talán, ha sikerülne ennek a véleménynek elterjednie, akkor nem eltávolodnánk, hanem még inkább közelebb kerülnénk a hagyományaink lényegéhez, mellesleg a selmeci diákok sem vásároltak minden szakestélyükre korsót. Miből is tudták volna megfizetni?

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.07.25. 20:17:26

Örülök, hogy tetszett::)) Ha az ember jobban elengedné a fantáziáját sok minden eszébe jutna amit elég vicces dolog lenne lenyelni. :) Szerintem sok változás van már a rendőrségen is, de egy régi rendszerből itt maradt rendőr főtörzs fogdaőr valószínűleg nem sokat foglalkozna azzal, hogy köteles vagy nem köteles lemosni a nyakláncot.:) Én egyébként mindig túlzónak tartom a rabtartás költségeit amik a médiában megjelennek. Valószínűleg millió dolgot belevesznek mielőtt elosztanák a fogva tartottak számával. Így túlzónak tartom az említett étkezési költséget. A szakestélyi korsókkal kapcsolatban maximálisan egyetértünk. Amikor én ide jártam nekünk egy korsónk volt. Az amit az összevont szalag- és gyűrű avató szakestélyen kaptunk. Akkor ugyanis ez együtt volt. Így emlékszem. Hosszú éveken keresztül minden évben egy korsóval szaporodott a gyűjteményem. Újabban évente 8-10 korsóra is szert teszek. Ehhez azért szekrénysor is kell. :) Ugyanis ezen állnak.:) Úgy hogy summa summarum, egyet értünk.:)
süti beállítások módosítása