HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Outlet

2009.08.31. 16:10 Morgó Medve

Ha megyek Mályiba az út mellett ott van egy reklámtábla ami egy úgynevezett Outlet-et reklámoz. Innen 40 kilométerre. Ha egyszer nem tévedtünk volna oda Hajdúszoboszlóra menet azt sem tudnám miről van szó. De mi oda tévedtünk, így aztán nagyjából képben vagyok. Egy csomó bolthelyiséget láttam egymás mellett, némelyikben volt már áru de többségük még üresen állt. Tehát olyan bevásárlóközpontszerűség volt. Miután mi nem venni, hanem fürödni akartunk így nem is sokat nézelődtünk hanem megpróbáltuk megtalálni a régi 35-ös utat, amit az autópálya építése miatt aztán mégsem találtam meg. Visszamentünk hát a közelben lévő kocsmáig, és ott megkérdeztem merre kell menni Hajdószoboszlóra? Meg is mondták. Igaz, ez nem a megszokott útvonalunk volt, de nagyon nem aggódtam. Kis ország a miénk, előbb-utóbb majd csak odaérünk. Oda is értünk, igaz kis kerülővel.

De nem is erről akartam én írni hanem erről az Outlet-ről. Tulajdonképpen ötletnek is lehetne mondani és nem is járunk nagyon messze az igazságtól. Szerintem egyszerűen egy új ötlet, hogyan tudnának még több pénzt kicsalogatni az emberek zsebéből. Persze ez csak egy felületes megérzés, az ember ha bővebbet akar tudni "felüti" az Internetet és tájékozódik. Így tettem én is. Hazajőve én is benéztem mi újság ezzel az Outletekkel? Úgy tűnik meg is értettem a lényeget. Vagyis ha úgy működne ahogy eredetileg Amerikában indult, akkor ez nem lenne rossz dolog. Ott ugyanis az történt, hogy a gyárak a felesleges, elavult, divatjamúlt termékeiket valahol a városon kívül olcsón kiárusították. Ezeket nevezték Outlet-eknek.

Képzeljünk el tehát a városon kívül egy csomó boltot, ahol az egyikben a bőrdíszmű előállító cég  60-70 %-os árengedménnyel szabadul meg a divatjamúlt retiküljeitől, pénztárcáitól. A mellette lévőben pedig az ismert cipőgyár szeretné eladni divatjamúlt modelljeit. Kicsit arrébb pedig a bútorgyár válna meg ósdi hokedlijeitől. Mögötte pedig a befuccsolt játékgyár a koppintott Barbie babáit vehetné meg az ember. És így tovább, sorolhatnám a végtelenségig. És ez nem is lenne rossz dolog. Végül is egy igénytelenebb embernek simán megfelelne a hazai gyártású divatjamúlt tornacipő, csak olcsón adják. Tehát az elv nem rossz, éljenek az Outletek!

Csak én attól félek ez is magyar módra fog majd megvalósulni. Azaz a felkínált üzlethelyiségeket kibérli majd boldog-boldogtalan, aki ezzel az új kereskedelmi formával gondolja felvirágoztatni éppen csak működőképes vállalkozását. Olvasni aztán az Interneten olyant is, hogy használt ruhákat is árulnak az üzletekben. Meg mindent ami a vállalkozóknak eszébe jut. Aztán a város határába kiautózó shoppingolni vágyó magyar egyszer csak észreveszi, hogy ugyanezt megvehette volna otthon is a főutcán. Hogy megint bedőlt a hangzatos elnevezésnek mint annakidején a bűvös diszkont szónak. Ami már megszokott, unalmas. Erre már nem jön be a vevő. De semmi baj. Majd bejön az Outlet-re. Egy darabig.

9 komment

Címkék: Morgás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr855181809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morvaiildiko 2009.08.31. 16:46:23

A budaörsi és törökbálinti OUTLET már évek óta jól működik, bevált és kedvelt hely. Márkaboltokat üzemeltetnek kizárólag minőségi áruval és valóban igen kedvezőek az árak. Aki veszi a fáradságot és időt, jó kis bevásárlásokat tehet mindkettőben. Mi nagyon kedveljük, mert pl. legutóbb gyönyörű Saxoo öltönyt sikerült vennünk, amit aztán néhány órával a Westend bevásárlóközpont egyik kirakatában véltünk felfedezni többszörös áron. És ami a lényeg: kínai vacak termékkel még csak véletlenül sem találkozni....:))

Ismeretlen_127786 2009.08.31. 16:48:12

Szerintem ez az az Outlet, amire én gondolok, és ez nem túl felkapott szerintem... Pangás van...már amikor arrafelé járok

ferko 2009.08.31. 21:53:20

A budaörsi csődbe ment, tbálinti meg döglődik éppen. Eleinte kifutott modellek mérethiányos kollekciói voltak olcsóbban. Aztán, ahogy morgó is írta, ráharaptak a kereskedők. Ennyi volt. Újra felépíteni nehezebb lesz... A minta egyébként pandorf, az osztrák határ után egy kicsit. oda ellenben érdemes elnézni, bár buszos pulcsi az lehet hogy nincs. :)

morvaiildiko 2009.09.01. 08:07:38

Az osztrák határnál valóban nyüzsgőbb az üzletközpont, kérdés csupán az, hogy érdemes-e átutazni azért a fél országon:)) Összeadódva a költségek már meghaladják a remélt árkedvezményt, az időről nem is beszélve. Az ausztriai nyaralásból pedig nem szívesen áldozok egy fél napot "shoppingolásra", mert ide betérve az idő fogságába esik a látogató. De ezt talán mindenki maga döntse el....(A "döglődő"-ben hétvégente azért még mindig nehéz parkolót találni, s a közelsége miatt számomra még mindig megér egy kiruccanást)

Snowqueen 2009.09.01. 11:59:34

Egyetértek ferkóval.A törökbálinti és budaörsi outletekben járva nem sok különbséget láttam árakban a plázákhoz képest(mondjuk, mi nem a Saxoo-ban vásárolunk), és igen,Pandorf a példa.Ott minden valóban outlet,azaz vettem már ott nadrágot(amit egyébként itthon nem tudok magara vásárolni,lévén valamiért a 38-as német méretemmel és körte alkatommal már vízilónak néznek a boltokban az eladók,s nincs ilyen árujuk,merthogy nem ez a magyar kereslet,azt mondják,hanem az XS,kisfiús csípővel).Tehát, ott pl. már vettem maganak Ralph Lauren nadrágot 5,azaz 5 euróért.És jó volt. (Ott nem vagyok víziló). Szóval,nekem a magyarországi ruhaboltokról nagyon rossz a véleményem,akár outlet, akár nem az,sorry :-(

morvaiildiko 2009.09.01. 19:43:28

Szinte gondoltam, hogy ha kiemelek egy márkát - majd visszaüt....Sajnos bejött. Entschuldigung - hogy merek a magyar outletben vásárolni. Nekem sajnos nincsenek meg a magam ferko-jai, így két lehetőségem maradt: vagy ajánlom a blogot olvasásra és véleményezésre az ismerőseimnek vagy -és én ez utóbbit választom- maradok kommentár nélküli néma olvasója a továbbiakban a blognak :))

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.09.02. 06:17:20

Hát nem vagyok könnyű helyzetben az igaz.:) Kezdetben szándékosan nem léptem közbe, gondolván én úgy sem voltam még ilyesmiben nem tudok közbe szólni, majd kialakul egy vélemény aztán összefoglalom. Tegnap este viszont el voltam foglalva és ez akadályozott meg abban, hogy közbeszóljak. Ha este benézek már megírtam volna a véleményemet. Ami nem is az Outlet-hez kapcsolódik, hanem a kommentekhez. Ez a Morgómedve - úgy gondolom - egy szolíd, könnyed kis blogocska, könnyű témákkal, kedves segítőkész kommentezőkkel akik már szinte baráti társaságként tartoznak össze itt a Morgó körül. És nagyon szeretném ha ez így is maradna. Nekem nem csak blog olvasókra van szükségem hanem sok-sok segítőkész, kedves, barátságos kommentezőre is. És nekem ugyanolyan fontos minden kommentező. Ezért Morvaiildi szeretném ha megmaradnál nem csak olvasónak, hanem kommentezőnek is. És ugyanez vonatkozik mindenkire aki megszólalt ebben a dologban. Snowqueenre is, ferkóra is, Caesiumra is. Néha ilyen is van, statisztikailag elenyésző, ne is foglalkozzunk vele.:) Szeretettel várlak Benneteket továbbra is, olvassátok a Morgómedvét és bátran kommentezzetek is.:) Ildi, Te se sértődj meg légyszíves.:) És ha nem haragusztok ez lenne az utolsó szó.:)

kanga 2009.09.02. 11:51:56

Én azért még hadd kotyogjak bele egy kicsit: elvben az az "outlet", hogy a gyártó közvetlen elad a vásárlónak, kihagyva a nagy- és kiskereskedőket, s ezért olcsóbb.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.09.02. 13:31:48

Igazad van, tényleg ez a legnagyobb vonzereje, ettől lehetne olcsó. Csak gyanítom a befektetőnek az az érdeke, hogy minden helyiséget kivegyenek, így aztán mehet oda boldog boldogtalan.
süti beállítások módosítása