HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

DVR Gyesznótor

2011.02.20. 10:58 Morgó Medve

Jó már egy kis nyugalom. Az ember felkel, megpróbál kicsit rendet tenni a levelei között, besorolni az elvégzendő feladatokat, komótosan kortyolgatja a kávét miközben kissé álmosan néz kifelé az ablakon azzal a jól eső érzéssel, hogy lassan azért csak itt a tavasz. Nem mintha az előző napok programjai terhemre lettek volna. Ellenkezőleg, nagyon is kellemesek voltak.

Pénteken baráti társaságban egy kis borozgatás egy pincében, előtte egy kiváló disznótoros vacsorával, szombaton pedig egy igazi disznótor. Amibe azért kicsit bekavart, hogy  napközben volt 4 levelezős órám is. Megosztottam az időmet, délelőtt elmentem megnéztem, hogy állnak a fiatalok, utána mentem órára. Mire végeztem és visszamentem elkészült a toros káposzta is. Vagy valami ahhoz hasonló. A kérdésben megoszlottak a vélemények,  de hát ez mindig így szokott lenni ha sokan vannak rá. A lényeg hogy finom volt, jó sok hússal készült. Előtte pedig egy kis orjaleves, ami szintén jól esett a társaságnak, hiszen hajnal óta talpon voltak. Közben a kollégiumban sült a hurka és a kolbász. Mivel úgyis át kellett öltöznöm hazaugrottam, kicsit pihentem aztán következett a szakestély, aminek különlegessége hogy zsíros kenyér helyet hurkát és kolbászt eszegethet az ember.  Ami azért - valljuk be - óriási különbség.

Mint minden ilyen gyesznótort ezt is egy baráti társaság szervezte, konkrétan a Dudujka-völgyi Rókák Baráti Társasága. Az olvasók előtt ismerősen csenghet a név, időnként szoktam róluk írni, de volt már olyan is, hogy egy filmet az ő honlapjuk segítségével ajánlhattam olvasóim figyelmébe. A társaság a legrégebbi az Egyetemvárosban, 16 éve alakult. Nagyon régen eljárok rendezvényeikre - mint vendég. Tegnap este óta ebben állt be változás, ami számomra is meglepetés volt, ugyanis tiszteletbeli taggá választottak. Mikor az előterjesztést olvasták - nem tudván kiről van szó - az járt a fejemben, hogy vajon én megfelelnék-e az előterjesztésben foglaltaknak? Aztán elhangzott a név is, és én igen meglepődtem, meg meg is hatódtam. Régóta veszek részt a rendezvényeiken, soha meg nem fordult a fejemben, hogy változhat a "státuszom". Jól éreztem én magam velük így is, de tegnap óta azért már kicsit másabb a helyzet. De mivel mint Bástya elvtársnak, nekem is legfőbb erényem a szerénység, így azután itt  abba is hagyom. Megtehettem volna, hogy szerénységből nem említem meg, de akkor a legfontosabb hiányzott volna ebből a beszámolóból. Így kerek az egész, nézze el nekem hát a kedves olvasó.:)

5 komment

Címkék: Baráti társaságok

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr515182041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyöngy 2011.02.21. 08:14:43

Kedves Morgómedve! Ez nagyszerű hír, hogy ez a főleg fiatalokból álló kis közösség befogadott, és tiszteletbeli taggá választott Téged. Azt jelenti, hogy elismernek, igénylik a jelenlétedet, értékelik a személyiségedet és számítanak Rád, a segítségedre. Tényleg megható. Gratulálok!

KLÁRI 2011.02.21. 13:36:28

Szívből gratulálok!!!

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2011.02.21. 19:41:26

Köszönöm szépen a gratulációkat. :)

stali 2011.02.22. 11:49:54

Fényességes Nagyúr, engedd meg szerény szolgálódnak, hogy orcád fényében megfürödhessen! Az ifjúság érdemtelennek SOHA nem adományozza az összetartozás jeleit. Gratulálok!
süti beállítások módosítása