HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Feladtam a hajkurászást

2011.07.18. 19:08 Morgó Medve

Feladtam a dolgot Mályiban. Valóban igaz, hogy ha egy drótkerítést a föld fölé húznak ki akkor a kutyák ha be akarnak jönni bejönnek, mert addig ásnak a kerítés alatt amíg be nem férnek. Így történt most is. Egy olyan szakaszon ahol nem volt kerítéscsere Morzsi ásott egy lyukat, azon ő meg a Legkisebb átmásztak, szegény Kismorzsi meg csak szaladgált a kerítés túloldalán mert nem mert nekivágni ennek a kalandnak. Szegény Legkisebb a sebes tomporával persze átküzdötte magát.

Egyébként a másik ok ami miatt feladtam ezt a harcot az volt, hogy nem akartam, hogy szegénynek ismét megsérüljön a tomporán lévő sebe, amit most már látom, valószínűleg egy nagyobb kutya okozhatott. Azt sem zárom ki, hogy olyan kutya volt amit nem igazán szabad tartani nálunk. De bizonyítani nem tudom. Egy a lényeg, hogy ha én mindenféle kerítés alatt való közlekedésre kényszerítem őket nem biztos, hogy használok a legkisebb kutyus sérülésének.

Így aztán éjszakánként szívok mint a torkosborz. Mert azért ugatnak ezek eleget. Jó, az én kutyáim is már, mit finnyáskodok itt? Viszont úgy gondolom otthon a megszokott környezetben kevesebbet ugatnának. Azon kívül azt is gondolom, hogy a gazdi jobban hozzá is van szokva ehhez a dologhoz.  Na mindegy ez van, ha ugatnak hát ugatnak.

Egyébként érdekes felfogása lehet ennek a Morzsinak. Azért írom, hogy neki mert ő a hangadó, a másik kettő csak követi. Szóval amilyen boldog pofával jelent meg azok után, hogy kizártam, nyilván azt hiszi, hogy gonosz erők állhatnak közénk amikor bezárul a kapu és ők kívül maradnak. Tehát ha ő ezeket az erőket leküzdi és visszajön ennek mindketten örülni fogunk. Szerintem ezért jelent meg mellettem olyan diadalmas pofával és boldog farokcsóválással amikor a kerítés alatt kiásott lyukon ismét átküzdötte magát. Kissé megzavarhatta ugyan, hogy első felindulásomban átpakoltam a kerítésen, de nyilván később ezt is feldolgozta. Egyébként ez volt az a pillanat amikor eldöntöttem, hogy nem hajkurászom őket tovább.

A napaljaink viszont békességben és szeretetben telnek. Én kicsit rákaptam az akciós füstölt csülökre mert egy-egy csülökcsont igen sok örömet tud okozni nekik. Morzsi elkezdi rágni, de néha a Kismorzsi is hozzájut. Rágják egy darabig, aztán abbahagyják. Aztán megint rákezdik. Napokig elvannak vele. Morzsi a legöregebb, de rendet tart köztük. Mindig ő mondja meg mi történhet a portán. Ha nem tetszik neki valami igen csak rámordul a másik kettőre. Azok meg riadtan térnek ki előle. Természetesen a csontot is ő rágja legtöbbet azokkal az öregecske fogaival.

Mikor a legutóbbi csülökkel végeztem direkt a Kismorzsi szájába raktam, el is indult vele a bokrok felé. Valahová eldughatta de nem sokáig volt az övé. Megjelent valahonnan Morzsi is, látom, hogy szép csendben elindult ő is a bokrok felé. És megtalálta. Hogy ezek után hogy fognak megosztozni a csonton nem tudom, de azért sejtem.

Végezetül néhány kép, hogy kicsit hangulatosabb legyen ez a beszámoló. Az első 3 képen Morzsi küzd a csülökcsonttal, alsó kettőn Kismorzsi. A csontok nem ugyanazok.

 

 

 

 

 

6 komment

Címkék: Morzsiék

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr735182105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyöngy 2011.07.20. 00:52:14

Milyen jó dolog is az állatok megfigyelése. Pihentet, megnyugtat. Mindegy, hogy akváriumot néz az ember, vagy kapirgáló tyúkokat. Sajnos elszakadtunk ettől a világtól. Külföldön járva egy tengeröbölben mint "zoopark" szamár, kecske, tyúkok, kacsák, mókus és stb. volt bemutatva, lehetőséget adva a simogatásra, ismerkedésre. Hm.... A baromfiudvar nekem is gyermekkori álmom. Szüleimnek mondogattam mindig, családi házam lesz, és ők majd ott élnek. Sajnos ők már nincsenek....De ez az udvar, ez állatokkal teli élet hátha megvalósul egszer. Kívánom Neked, hogy sokáig őrizd a kutyusok barátságát.

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2011.07.20. 20:45:59

Valóban jó dolog az állatok közelében élni. Én gyerekkoromban falun nőttem fel nem volt hiányom belőlük. Aztán jöttek a városi évtizedek, azért itt is igyekeztem az életemet úgy berendezni, hogy legyenek körülöttem állatok. Szeretem ezeket a kutyusokat is, bár a szeretetük néha már kicsit terhes. Például olvasás közben 2-3 perc nyalogatás, meg mikor Kismorzsi két lábon állva ugrál előttem és a karmait a hasamon húzogatja végig ahogy ugrál) de azért így van ez jól.:)

bikfic 2011.07.21. 09:45:56

Ők már úgy érzik, két otthonuk van, legalábbis nyáron. :)

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2011.07.22. 13:06:05

Én is így gondolom, hogy valahol tudják már ezt és el is tudják fogadni. Mondjuk azt sajnálom, hogy mikor diadalmas pofával megjelent, hogy dicsérjem meg mert újra egymáséi vagyunk áttettem a kerítésen. Vannak az embernek cselekedetei amiket sokáig tud sajnálni és röstelkedni miatta.

Samu 2011.07.24. 23:51:04

Hát, ez mind szép és jó, csak hát lennének csöndben éjjel. Akkor nem lenne gond velük. Szörnyű lehet, amikor a három ott ugat éjszakánként.

Ismeretlen_26298 2011.07.26. 06:58:40

Igazad van, nem könnyű éjszakák ezek. Tényleg szörnyű egy éjszaka álmatlanul forgolódni mert már hajnal van és elég éber az ember. Talán meg lehet szokni is. :)
süti beállítások módosítása