HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Elfelejtett jelszó

2012.09.22. 07:45 Morgó Medve

Tegnap elfelejtettem a jelszót. Ennek a Morgómedvének a jelszavát. Délelőtt akartam írni, aztán nem jutott eszembe. Törtem a fejem, próbálkoztam, nem ment. Közben megebédeltem, gondoltam hátha ebéd közben beugrik. De nem. A közepe ami egy szó eszembe jutott ugyan, de ami előtte volt az nem. Ebéd után elkezdtem mással foglalkozni, gondoltam hátha kimosom az agyamból azt a középső részt és később beugrik az egész. De nem ugrott be. Közben meg egyre idegesebb lettem, mert úgy emlékeztem, hogy itt a Freeblognál ha valaki elfelejti a jelszót annak annyi. Azért csak utána néztem, hogy mi a helyzet és örömmel láttam, hogy van megoldás.

Ráklikkeltem a megfelelő helyre, azt írták, hogy elküldik emailben a teendőket. Most már csak egy dolgom volt, hogy végignyitogassam az összes postafiókomat mert nem tudtam, hogy amikor hat és fél éve elkezdtem blogot írni melyik címet is adtam meg. Azt nem gondoltam, hogy az egy éve a Morgómedve nyitó oldalán kint lévő címre küldik el. De bizony oda küldték. Aminek csak egy baja volt, hogy u g y a n a z z a l  a jelszóval működött  mint amit elfelejtettem, azaz azonos volt a blog jelszavával. Ami elég nagy felelőtlenség meg butaság de annak idején lusta voltam másik jelszót kitalálni. Szerencsére a Yahoo-nál is gondoltak az emberi feledékenységre, így aztán először azt rendeztem le, majd az ott lévő Freeblogos levél segítségével azután már be tudtam jutni ide a Morgómedvébe is.

Tanulság nem nagyon van, illetve egy feltétlenül. Fel kell írni valahogy valahová a jelszót, mert egyszer tényleg cserben hagyja az embert a memóriája. Nekem is fel volt írva napokig, aztán egyszer úgy gondoltam, hogy most már nem fogom elfelejteni. Rosszul gondoltam. Szerencsére a dolog megoldódott, nem kell blogot váltanom.

3 komment

Címkék: Jótanácsok

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr1005182274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_14594 2012.09.22. 21:11:30

Nekem csak a céges jelszavak vannak leírva, mert azokat élő ember nem tudja megjegyezni. Mindenhova más feltételekkel kell jelszót választani, és mind máskor jár le, természetesen. Szóval a laptopra fel van ragasztva egy post-it, amin asszem vagy nyolc jelszó van felírva, amik rendszeresen változnak. És van olyan is, amit ha időben nem módosítok, akkor bizony újat kell kérni a központból, ami napokig is eltarthat. Imádjuk, mindenki a cégnél :).

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2012.09.24. 09:58:44

Elég macerás dolog nálatok ez a jelszó rendszer nem is csodálom, hogy fel vannak írva a jelszavak. Pedig ez alapjában véve nem egy "támogatott" megoldás.

Ismeretlen_14594 2012.09.24. 19:53:03

Hát persze, hogy nem, én sem vagyok híve, de az a helyzet, hogy nemcsak azért írjuk fel, hogy ne felejtsük el, hanem azért is, hogy ha valakinek olyasmire van szüksége, ami mondjuk a saját gépünkön van mentve, és nem a közösben, akkor hozzá tudjon férni, ha feltétlenül szükség van rá, én meg vidéken vagyok. Az egész elég hülyén működik, de nem nagyon tudunk mit tenni. Ráadásul vannak olyan rendszereink, amikhez a hozzáférési jogosultság ember-függő, és pl. egy projekt adataihoz csak az én jelszavammal lehet hozzáférni, de a kolléganőmnek kellene vele dolgozni, akkor odaadom neki a jelszavamat. Hülye helyzet, de ez van.
süti beállítások módosítása