HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Egy 5 éves bűnügy vége, avagy minden jó, ha vége jó

2018.11.12. 19:08 Morgó Medve

Egy mondat erejéig visszatérnék az előző írásomra. Az írást kitette az Index is a honlapjára, le is töltötték nagyjából 1600-an, 5-en véleményt is nyilvánítottak, hárman lesajnálóan.  Én ezeket nem minősíteném. Viszont azt hiszem meg fogom kérni az Index munkatársait, hogy a jövőben az én kis vidéki blogocskámat ne tegyék ki a a honlapjukra. Megelégszem én azzal a szolid nyilvánossággal amit enélkül is elérek. Nagyjából ugyanazok olvassák hétről hétre a blogomat, megszokták az én stílusomat, esetenként a butaságomat és tudatlanságomat is, nem kívánok én hadakozni olyanokkal akik egyszer benéznek ide és rögtön minősítik is az írásomat. 

Ezek után nézzük a múlt szerdai előadást a Bűnmegelőzési Tanfolyamon. Az eset főhősét a sajtóból ismerjük, a nevét mégsem írnám le, nem ez a fontos hanem maga az eset. 

Történt, hogy főhősünk, egy hölgy, autójában ülve egyszer csak azt vette észre, hogy az eddig mellette haladó motor utasa betöri a jobb oldali ablakot - aminek kitörése már szívbajt hoz az emberre - majd megragadja az anyósülésen lévő táskáját és elmenekülnek vele. A hölgy utánuk ered, hogy visszaszerezze a táskát, közben a motoros balra akart fordulni de elestek és a vezető nem sokkal azután meghalt. Az autót vezető hölgy hogy ne üsse el a motorost jobbra tekerte a kormányt és szándékosan nekiment egy másik autónak.

Következett a helyszínelés, amely ahogy mondta több órát tartott, végül éjjel a rendőrségen kötött ki. Ott mondták neki, hogy valószínűleg egy jó ügyvédre lenne szüksége, hamarosan érkezett is egy, aki szintén itt volt vele múlt szerdán. Egy fiatal, szimpatikus férfi, az 5 évet együtt csinálták végig. Első fokon szabadságvesztésre ítélték, másodfokon is, végül a Kúria mentette fel bűncselekmény hiányában. Gondolom nagy megkönnyebbülés volt.

Megmondom őszintén nekem mikor először hallottam a TV-ben az esetről az jutott eszembe, hogy nem kellett volna rabolni és nincs baj. Szerintem az embernek joga van megkísérelni visszaszerezni ami az övé. Ha nem rabolunk, vigyázva motorozunk, nem esünk el, nem ér baj bennünket. Nyilván itt a motort vezetőben benne lehetett a stressz is és ez is hozzájárult a szerencsétlenséghez. Azért a megítélés szempontjából nem elhanyagolható, hogy elütötte-e a motorost vagy csak üldözte. Én kicsit nehezen hallottam a beszédét de úgy vettem ki elütésről nem volt szó. Hát akkor meg tényleg egyértelmű számomra a felmentés. 

Egyébként még annyit elmondanék, hogy az egész "üldözés" 30 másodperc alatt játszódott le, nagyjából 300 méteren. Az egyik bíró megkérdezte, hogy mit várt ettől az egésztől. Ő azt válaszolta, hogy hátha eldobja a táskát. Nem hihetetlen, én már avatkoztam bele ilyesmibe, ott a tolvaj a kiáltásomra eldobta az ellopott táskát. Itt elolvashatjuk.

Az utolsó előtti bekezdésre gondolok.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Egyebek Börtön és Kriminalisztika

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr5914368597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása