HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Késelés 2.

2008.05.03. 09:45 Morgó Medve

Azon a bizonyos múlt heti olvasgatáskor olvastam egy másik cikket is. Arról szólt, hogy egy 53 éves férfi 5 évig élt együtt egy nővel, aki aztán a férfi erőszakos, durva természete miatt tavaly áprilisban elvált tőle. A férfi nem akart belenyugodni a válásba, randevúra hívta a nőt reggel 9-re a Centrum Áruház előtti térre. Persze tudom, a Centrum Áruház már régen nem Centrum Áruház, talán Skála vagy ilyesmi de nem is ez az érdekes, az újság is így írta. A nő el is jött, a férfi kérlelte, hogy folytassák kapcsolatukat. A nő nem engedett, erre a férfi elővett egy 22 cm-es kést és ezzel nyomatékosította kérését. A nő futni kezdett, a férfi utána és hozzávetőleg 150 méter után a Tulipán divatház előtt beérte majd mellen szúrta. A nő elterült a földön, a férfi pedig rátérdelt és újra felemelte a kést, hogy szúrjon. Ekkor érkezett oda egy postás aki kerékpárját a férfi és a nő közé emelte majd a férfit a biciklivel a falhoz szorította mindaddig amíg a rendőrök megérkeztek és elvitték a rabiátus férfit. A nő kórházba került ahol megmentették az életét, a férfi meg előzetes letartóztatásba. A postás meg - gondolom - leporolta postás egyenruháját, megadta adatait a rendőrségnek aztán végezte a dolgát tovább.

És akkor most nézzük miket is gondolok én a dologról. Hát legelőször is azt, hogy le a kalappal a postás férfiú előtt. Igazán bátor, férfias tett volt. Nem vagyok biztos benne, hogy lett volna erőm közbeavatkozni, látva, hogy egy felbőszült férfi egy 22 centis késsel már megszúrt valakit és úgy néz ki most is erre készül. De nem is zárom ki egyébként. Lehet, hogy rávetettem volna magam. Voltam én már hasonló szituációban. És akkor most engedtessék meg nekem egy kis kitérő.

Régen volt már, akkortájt amikor még Ukrajnából, vagy inkább Kárpátaljáról sokan érkeztek a miskolci Zsarnai piacra árulni. Ez volt itt a mi KGST piacunk. Ott láttam, hogy egy pofa felkapja és elsüllyeszti dzsekije alá az egyik Kárpátaljáról érkezett nő retiküljét, miközben ő a vevőkkel volt elfoglalva. Én meg hátulról láttam, hogy mi történt és abban a pillanatban ráordítottam, hogy  "Hé! Megállni! Azonnal adja vissza a táskát!" A pofa meglepődött, utálattal odadobta a nőnek, és eltűnt a tömegben. Én meg rádöbbenve mit csináltam, húztam el a piacról, miközben ügyeltem rá, hogy se a hátamhoz se az oldalamhoz közel ne jöhessen senki. Naná, hogy megijedtem. Én akkor kérem beleköptem olyan emberek levesébe akik abból éltek, hogy meglopták ezeket a szerencsétleneket. Húztam is el - ahogy ma mondanánk - ezerrel. És egy jó darabig közelébe sem mentem a Zsarnainak.

Hát ezért mondom én, hogy lehet, hogy közbeavatkoztam volna. De nem biztos. Egyébként sok segítséget nem kapott a szegény nő, egyedül a postás kelt a védelmére. Pedig hétköznap délelőtt már 9-kor is elég nagy forgalom van arrafelé. Ez itt Miskolc sétáló utcája. Bár - gondolom - az emberek is inkább meglepődtek a menekülő asszony és az ordibáló, késsel hadonászó futó férfi láttán. Nem volt itt nagyon idő gondolkozni, az egész gondolom lehetett úgy 30-40 másodperc. Úgyhogy le a kalappal a postás előtt. Mostanában nem hallok róla, hogy életmentő érmeket adnának azoknak akik megérdemlik. Lehet, hogy már nincs is. Pedig megérdemelné. Férfiasságból is, emberségből is példásan vizsgázott.

4 komment

Címkék: Börtön és Kriminalisztika

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr405181578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_14594 2008.05.03. 15:24:49

Életmentő érmeket most is szoktak adni, emlékszem pl. gyerekekre, akik másik gyereket mentettek ki a vízből tavaly, ők is kaptak. A postás meg valószínűleg azért volt ilyen bátor, mert a bicikli nagy segítség volt számára. Puszta kézzel szerintem ő sem avatkozott volna be. Szerencséje volt, hogy megtehette, és le a kalappal előtte.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.05.04. 16:21:28

Akor jó, ha még most is adnak, ennyit minimum megérdemel ez aki életét kockáztatja másokért.És abban is egyetértek veled, hogy a bicikli tényleg segíthetett valamit, bár attól még életveszélyben volt a postás. De mégsem puszta kézzel kellett közbeavatkoznia. És valóban le a kalappal lőtte. Köszönöm a hozzászólást.:)

ferko 2008.05.05. 13:12:12

Beavatkozni valoszinuleg nem avatkoztam volna be, a kockazat miatt, hogy engem is er valami sulyos serules. es ugye a jogi procedura, ami az ilyen eseteket koveti. mert nem szivesen lettem volna tanu egy perben hogy ezerszer berangassanak a birosagra. Azon sem csodalkozom hogy ha nekem se segit senki ilyen helyzetben. Ha van bolt a kozelben, en valoszinuleg oda futottam volna be, ott van biztonsagi or. De ez amolyan elmeleti vita, mert az adott helyzetben barmi megtortenhet. Akar az is hogy fejbeverem a foszert.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.05.06. 05:39:15

Ez a bolt tényleg jó ötletnek látszik de az a gyanúm hasonló esetben nekem sem jutott volna eszembe. És való igaz, ezt nem lehet megmondani előre hogy mit csinálna az ember. Tényleg benne van a pakliban, hogy közveavatkozna.
süti beállítások módosítása