HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Kazettákat másolok

2012.10.09. 19:55 Morgó Medve

Úgy döntöttem, hogy a legjobb filmjeimről illetve filmsorozataimról másolatot csinálok. Elsőnek a "Waczak szálló" epizódjait másoltam le. Korábban 2 kazettán fért el, most elég volt egy kazetta is. Az én példányom nagy értéke, hogy még nem szinkronizált, a megértést magyar felíratok segítik. Sajnos a szinkron nem a legjobban sikerült, aki ismeri ezt a változatot már nem tudja annyira élvezni az újabb verziót.

És ha már a szinkronizálásnál tartunk akkor megemlítem a "Csengetett, Mylord?" című, szintén angol sorozatot is. És ez a második sorozat amiről másolatot készítettem. Nem igaz, hogy milyen nagy gondot fordítottak a jó szinkronra. A szinkronizálás mint tudjuk azért nehéz mert két követelménynek kell egyidejűleg megfelelni: a nyelvi hűségnek és annak, hogy a szereplők szájmozgása megfeleljen a mondott szövegnek. Mint írtam a szinkronizálás kifogástalan,  észre sem veszi az ember, hogy nem magyar a film eredeti nyelve.

Egyébként ez is és a "Waczak szálló" is kedvenc sorozatom. Sokszor láttam már mindkettőt. Ez a másolás egyébként onnan jött, hogy megnéztem mindkettőt, közben meg gyakran egyszer eszembe jutott, hogy milyen kár lenne ha valamelyik kazetta megsérülne. Így aztán egymás mellé raktam két videót és már másoltam is a kazettákat.

Még nem másoltam le, de terveim között szerepel két további film duplikálása is. Szerintem ezeket a filmeket soha nem tűzik már műsorra a tévében, tehát nem árt arra is gondolni, mi lesz ha megsérül az egyetlen példányom. Az egyik egy szovjet film, a címe pedig "Moszkva nem hisz a könnyeknek".  Furcsa egy cím, én többször láttam már, ma sem tudom miért ez a címe. Egyébként oroszul is ez: "Москва слёзам не верит". Meg angolul is. Nagyon jó filmnek tartom, sajnálom, hogy nem tűzik műsorra a TV-ben. Meg sem kísérlem összefoglalni a tartalmát, egyébként is egy két és fél órás film, legyen elég most annyi, hogy tényleg nagyon jó film. Ha valaki esetleg látná DVD-n valahol, ne sajnálja rá azt a pár száz forintot, meg fogja érni az élmény, amit a film nézése jelent.

Hasonlóan fontos számomra egy másolat "A lovakat lelövik, ugye?" című amerikai filmből is. Elég régi film, Jane Fonda gyönyörűszép fiatal színésznőként játssza a főszerepet.  Itt megkísérlem a lehetetlent, röviden összefoglalom. A nagy gazdasági világválság idején maratoni táncversenyt rendeznek. Az a páros nyeri az 1000 dolláros díjat amelyik legtovább bírja a táncolást. Rövid pihenők ugyan vannak, azonban igazán alvás nélkül kell táncolniuk napokon, de lehet, hogy heteken  keresztül. Sajnos már nem emlékszem. De ha túl jól bírják és kevesen esnek ki extra versenyeket is rendeznek ahol minden párnak sietve kell körben gyalogolni (futni nem lehet) és az utolsó 3 pár kiesik. Persze a sok szenvedés után már senki nem esne ki szívesen, hát mindenki küzd, hogy nehogy az utolsók között legyen. Közben megy a show amerikai módra, a műsorvezető szája be nem áll, a közönség soraiban ülők meg jóleső érzéssel konstatálják, hogy vannak akik még náluk is nyomorultabbak.

Kiváló film Sidney Pollack filmje, ezért is gondoskodom egy másolatról. Sajnos egyik sincs meg a YouTube-on. Megvan viszont a "Waczak szálló" és a "Csengetett, Mylord" egy része. Ezen kívül van még nagyjából 170 kazettám tele filmekkel, de a többi nem nagyon izgat, azok vagy pótolhatók vagy könnyen elviselném a veszteséget ami a sérülésekkel járna. Nekem az itt leírtak elvesztése esne rosszul.

2 komment

Címkék: Filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr185182281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ági 2012.10.12. 15:21:58

Végre! mármint hogy végre mulatságos, humoros filmekről is írsz, kedves Morgómedve. A Csengetett, mylord egyébként nekem is nagy kedvencem, akármennyiszer látom, nem unom meg soha. :)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2012.10.12. 16:45:17

Tényleg nem lehet megunni. :)) Örülök neki, hogy Te is rajongója vagy. :)
süti beállítások módosítása