HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Mit gondolok az iWiW megszünéséről?

2014.11.18. 09:29 Morgó Medve

Régóta tervezem már, hogy elmondom, szerintem miért is szűnt meg az iWiW, aztán mindig volt fontosabb meg aktuálisabb. Ami most hirtelen aktuálissá tette az az, hogy az alapítója megjelent a nyilvánosság előtt és így megint naponta emlegetik az iWiW-et a sajtóban. Addig csak azt tudtuk, hogy valaki vagy valakik létrehoztak egy közösségi rendszert, ahová ha beregisztrál az ember akkor kialakíthat magáról egy saját oldalt, ahol csak róla jelennek meg információk, képeket rakhat fel, az adatbázisban való keresés útján ezer éve eltűnt ismerősöket kutathat fel, szóval jó dolog ez az iWiW. Nőtt is a népszerűsége napról napra, használták fiatalok és kevésbé fiatalok is. Egyszerű, mondhatnám kissé konzervatív kezelési módja határozottan vonzotta azokat a középkorú, sőt már azon túl lévő klienseket is akik rájöttek, hogy használata nem nagy kunszt, ezt még - úgymond - ők is tudják használni. És aktivizálódtak a nagyszülők, olyan nagymamák és nagypapák pakolták fel az unokák és gyerekek képeit akik tényleg nagyon keveset értettek a számítógéphez. Boldogan olvasták az Üzenőfalat, örültek minden új információnak, minden új képnek melyeket ismerőseik és rokonaik raktak fel. Mondhatnám úgy, hogy beköszöntött egy békebeli nyugalom a nagy számítógépes rohanásban. Az ismerősök száma nőttön nőtt, én is majdnem elértem az ezret. Talán csak tíz hiányzott belőle, hogy meglegyen, de az már soha nem lett meg.

Aztán valamikor eladták az iWiW-et, de a felhasználókat ez a tény nem nagyon zavarta, ők továbbra is örömmel használták. A fiatalok azért mert még óvatosak voltak az új közösségi rendszerrel a Facebook-al, az idősebbek meg azért mert könnyen elboldogultak vele. Közben azért egyre inkább jött fel a Facebook is, ami természetesen az iWiW konkurense volt. Már a kezdeteknél látszott, hogy bár az alapfunkció azonos de a megvalósítás módja másabb, profibb és jobban megfelelt az ilyen közösségi rendszerek követelményeinek és a fiatalok ízlésének. És ez már tényleg nemzetközi volt. És akkor a fiatalok elkezdtek oda is beregisztrálni. Az idősebb korosztály szerintem maradt ahol volt, neki a Facebook már kicsit macerás volt.

Szerintem ha minden így marad nem kellett volna bezárni az iWiW-et. A fiatalok kezdetben lettek volna itt is, ott is, a Facebook lett volna a "fő" közösségi oldal, de maradtak volna még egy darabig az iWiW-en is, amely most már a közép korosztályt szolgálta volna ki elsősorban. Van ebben az országban éppen elég szülő és nagyszülő akik "eltartották" volna ha minden változatlan marad. De nem maradt az. Belenyúltak ebbe is, hogy tudják tartani a versenyt, az új feljövő Facebook-al. És szerintem ez megriasztotta azt a korosztályt amely örömmel pakolta fel a családi képeket, büszkélkedett a gyerekekkel, unokákkal. És ami a leglényegesebb, amellyel ők is könnyedén elboldogultak. És szerintem ez vezetett ahhoz, hogy 9 évvel a létrehozása után megszűnt az iWiW.

Lehet, hogy nem jól látom, megtehetném azt is, hogy elolvasom miket írtak a dologról mások, de az már tudományos dolgozat lenne, én pedig itt szeretem a saját véleményemet elmondani. Így aztán változatlanul az a véleményen, hogy nem kellett volna hozzányúlni. Tudomásul kellett volna venni, hogy a fiatalok így is úgy is átmennek a Facebook-hoz, de a közép és ennél idősebb korosztály is el tudja tartani az iWiW-et.

 

 

2 komment

Címkék: Közösségi oldalak

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr86911935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2014.11.22. 09:54:53

Ami engem illet, én nem gondolkodtam el ezen ilyen mélységben, csak a következményt látom. Vagyis hogy jó néhány iwiw-es ismerősömről a megszűnés óta semmit sem tudok (nem kizárólag az idősebb korosztály tagjairól van szó), mert a FB-ra nem regisztráltak és talán nem is fognak. Sokan idegenkednek a FB-tól és inkább távolmaradnak tőle. Pedig csak meg kellene tanulniuk, mire jó a FB és mire kell vigyázni, beállításokkal, odafigyeléssel, hogy ne adjanak ki magukról semmi olyasmit, amit nem akarnak.

Morgó Medve 2014.11.22. 21:12:31

@exbikfic: Minden szavaddal egyetértek, sokan ódzkodnak a Facebook-tól. Középkorúak is. Pedig jó dolog, csak oda kell figyelni a használatára. Nem is folytatnám, Te mindent leírtál ami fontos. :)
süti beállítások módosítása