HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Csalóka napfény 2. (magánvélemény a filmről)

2015.10.25. 09:15 Morgó Medve

Tegnap este megnéztem a film maradékát is, persze felvételről. Mivel eredetileg sem az elejétől láttam, a film végén derült ki hogy ez még csak az első rész volt, van ennek még egy második része is. Nem tudom mikor vetítik, vagy levetítik-e egyáltalán.

Hogy tisztábban lássunk elmondom, hogy először volt egy film Csalóka napfény címmel. Ez egy nagyon jó film volt, nagyon szeretem mind a  mai napig. Valamikor nagyon régen bemutatták, nyilván ezért lehet meg nekem is kazettán. Aztán hirtelen megjelent (legalábbis nekem ismeretlen volt) a film második része is. Bár öt éve készült nem tudtam róla, nyilván ez az én hibám. Ez a műsorban Csalóka napfény II. címen szerepel, annak ellenére, hogy mind az eredeti orosz nyelvű, mind pedig az angol nyelvű cím arab számot használ, azaz helyesen így lenne, hogy Csalóka napfény 2. És tegyük hozzá, hogy mivel ez a mostani film ennek a folytatásnak az első része, nem ártott volna ezt is kihangsúlyozni. Valahogy így: Csalóka napfény 2. Első rész. De ne vesszünk el a részletekben.

Úgy gondolom a vetítést megelőzhette volna az első film levetítése, hogy akik a mostani folytatást látják képben legyenek a korábbi történésekkel kapcsolatban. Mi akik láttuk szerencsésebbek vagyunk.

A film eleve rosszul indul. Nem volt hiteles a munkatáborban játszódó jelent. Az emberekkel teli híd felrobbantása inkább egy filmvígjátékba illő, ugyanez mondható el arról a jelenetről is ahol a főhős egy német foglyot kísér és megússzák a német bomba felrobbanását. Nem tudni mi célt szolgált a lány megkeresztelése a tengerben, miközben egy pappal egy tengeri aknába kapaszkodnak. Miután ez megtörtént a pap elengedte az aknát és nyilván elsüllyedt a tengerben, a lány meg kisodródott a partra és életben maradt. Az akna is tovább sodródott aztán addig sodródott amíg elérte a hajót, amit a német bombázók már félig elsüllyesztettek. Egy távoli képet látunk az ép hajóról amint éppen felrobban. Pedig ezt a hajót már láttuk úgy is, hogy csak a két vége állt ki a vízből, a közepe már víz alatt volt. Most pedig a távolban teljesen épnek látszik. Megfordulhat a néző fejében, hogy ez nem is az a hajó amely süllyedőben volt, azonban a robbanás után a lány feje mellett landolt Sztálin mellszobor meggyőz bennünket arról, hogy ugyanarról a hajóról van szó.  Sorolhatnám még mi minden nem tetszett a filmben de nem érdemes. Ez egy nem jó film és röstellem, hogy ajánlottam. Bár azért óvatos voltam, nem írtam, hogy jó film, csak feltételeztem, hogy jó film lehet hiszen az első tényleg egy nagy értéke az egyetemes filmművészetnek. Ha szabad nagy szavakat használnom. De tényleg így gondolom.

Felmerül a kérdés, hogy az aki majdnem tökéleteset tud alkotni miért ad ki a keze közül egy ilyen filmet? Nem tudom. Talán nagyon elfoglalt egyéb dolgokkal, de mégis rendezni szeretne. Miután jó hírű filmrendező pénz is lehetett a  filmre. Miután azonban a sok egyéb feladata nem adott lehetőséget az elmélyültebb munkára ez lett belőle. Mondhatná valaki, hogy de hiszen a forgatókönyvet négyen írták. A többiek miért nem szóltak? Vannak esetek amikor a beosztottak nem szólnak akkor sem amikor látják, hogy a főnök nem jól csinálja a dolgokat. A pénzük megvan, ne szólj szám nem fáj fejem. Persze ezek csak feltételezések. Egy biztos, ez a film nem válik a rendező dicsőségére. Pedig tehetséges emberről van szó aki már bizonyított, nem is akárhogyan.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr948019391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása