HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Az idei nyár

2016.09.08. 22:30 Morgó Medve

Az idei nyárra tényleg nem panaszkodhatom, sok időt tölthettem Mályiban. Legutóbb tegnap voltam kint, azt hiszem most egy darabig nem fogok tudni kimenni. Jó ez a nyár, az ember amellett, hogy könyvekbe is belefoghat tanulmányozhatja a természetben előforduló kis társaink, a bogarak életét is. Például megáll az eszem, hogy tud egy 0,4 mm átmérőjű 2 mm hosszú bogár ott teremni az újságomon egyik pillanatról a másikra aztán szélsebesen futni a lapon.

Aztán a legyek. Az ember azt hinné ezek mind egyformák. Aztán vannak zöld legyek, amelyek a húst kedvelik igazán, vannak nem zöld legyek ugyanazzal a mérettel, ezek is bizonyára kedvelik a húst is, de ezek mindig ott röpködnek a konyha örül. Aztán vannak legyek amelyek ugyanígy néznek ki, csak nagyon nagyot tudnak csípni az ember lábába. Ráadásul ezek rendkívül fürgék, nincs az a technika amivel agyon lehetne csapni őket. Sokszor próbáltam egészen közelről indítani a kezem, a légy még a közelemben sem volt amikor én már lesben álltam 5 centire a lábamtól, mégsem tudtam agyoncsapni. Aztán vannak a bögölyfélék, ezekhez nem volt szerencsém az idén, viszont néhány éve írtam róluk, szerintem aki még nem olvasta elolvashatná, szerintem nem bánná meg. 

Aztán ott voltak a madarak meg a süni is, utóbbival ugyan futottam egy kört, de rájöttem nem igazán jó ötlet ez mert én ősszel eljövök ő meg ottmarad, nem lett volna jó, hogy ha nagyon elkényelmesedik. A madarakkal kapcsolatban sincsenek magvas gondolataim, talán annyi, hogy ezzel a harkállyal jól elbánt a természet. Hát mit össze kell szegénynek kalapálnia, hogy teljesítse azt a programot ami a génjeibe be van írva. Mennyivel kényelmesebb például egy másik madárnak, csinál egy fészket fűből egyebekből, aztán éli világát.

Idén volt egy kis szőlőm is a bejárati lugasból. Elcsíptem azt a 2-3 napot amikor még nem rohadt meg. Finom volt csak kevés. Tulajdonképpen egyszeri evésre is kevés volt. Valamikor rendbe volt ez tartva, volt is rajta sok szőlő, aztán felmondtam a segítőmnek (megérdemelte, egyszer majd elmesélem)  így aztán a permetezések elmaradtak. Egy darabig még volt metszés (amikor nem felejtettem el) de aztán ezek is elmaradtak. Nem is erőltettem, ami nekem kellett megvettem a piacon. Idén viszont tényleg sikerült megcsípnem az alkalmas időpontot, és megehettem vagy 2 fürtnyit, igaz vagy 20 fürtről kellett leszemezgetnem.

Sajnos idén nem láttam Morzsi utódát a Legkisebb Morzsit. Mint írtam messzire költöztek. Pedig jó lett volna. Szóval Mályinak vége, jönnek az egyéb programok. Ahogy a jövőt elnézem megint csúcsra lesz járatva az egyenruhám. Bár ez már el is kezdődött. Mondhatnám folyamatos. Majd beszámolok, egyelőre megint elköszönök. Kellemes hétvégét kívánok! Jó idő lesz, talán használjuk ki.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Mályi

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr4411689487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása