HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Kapucsengő szemét

2016.09.23. 05:35 Morgó Medve

Nemrégiben említettem, hogy már van ilyen is, hogy kapucsengő szemét. Kicsit erőltetett az elnevezés elismerem, de ugyanúgy működik mint a levélszemét és a telefonszemét. Ez utóbbit még nem nagyon ismerjük, de meg fogjuk, meg is mondom, hogy miért. De előbb beszéljünk a levélszemétről, a spam-ről.

Ezek az úgynevezett kéretlen levelek, amelyek elég szép számmal potyognak be az érkező leveleink közé. Szólnak ezek mindenről, de leginkább kereskedelmi ajánlatokról. Van egy különösen veszélyes típusa, amely arra próbál rávenni bennünket, hogy megadjuk (főleg banki) belépési adatainkat. Ezek többnyire rettenetesen rossz magyarsággal íródnak, ennek ellenére mindig vannak akik megadják. Ha kellően nagy számban küldenek ki ilyen leveleket biztos, hogy sikerül megszerezniük néhányat, a munkabefektetés meg nem nagy, úgy hogy nem lehet rossz üzlet.

Van védelem is ellenük, minden nagy levelező rendszer üzemeltet úgynevezett spam szűrőket, amelyek többé kevésbé be is gyűjtik ezeket úgy, hogy észre sem vesszük. Azért én ide naponta benézek, mert időnként ide keverednek nem odavaló levelek is. Főleg ha nem találunk meg egy levelet, amelynek elküldéséhez ragaszkodik a levél feladója. Ennyit a levélszemétről, a spam-ről.

A telefonszemetet mi még nem nagyon ismerjük. Én először az amerikai levelezőtársamtól hallottam róla, ugyanígy működik. Cseng az ember telefonja (mobilja) és valaki, egy ismeretlen ember azt mondja, hogy ő ezt és ezt kínál nekünk bombajó áron. Ilyenkor az ember kinyomhatja szó nélkül, ha kellően udvarias akkor még azelőtt mielőtt megemlítené a kedves telefonáló édesanyját. Én akkor ezt úgy gondoltam, hogy ez olyan amerikai izé, hol van nekünk pénzünk arra, hogy ilyen tarifák mellett telefonálgassunk. Mostanában más a helyzet, ugyanis 10.000 forintért ma már bárkivel bármennyit telefonálhatunk, no ebbe fog beleférni a levélszemét alkalmazása is.

A kaputelefon szemét teljesen új, én is még csak kétszer találkoztam vele. A kettőből az egyik krumpli- és almavásárról szólt. Cseng a kaputelefonom, felveszem, azt mondja a pofa, hogy meghozta a krumplit meg az almát. Persze visszakérdeztem, hogy nekem? A válasz az volt, hogy ha megveszem akkor nekem. No ekkor tettem le. Álmomból ébresztett, különösen felbosszantott. A másik biztonsági ajtót ajánlott. Azt hiszem jön majd az erkély rendbetevő is, meg az ablakot cserélő is. A lehetőségek korlátlanok. Eddig legalább bejöttek a lépcsőházba, most már csak feltelefonálnak. Remélem azért hamar rájönnek, hogy a dolog azért így nem működik.   

Ha már a morgásnál tartok, megemlítek még valamit. A minap hallottam a TV-ben egy - egyébként intelligens, fiatal nőtől, hogy anyagi jav. Gondolom anyagi javakra gondolt, ezt említette meg egyes számban. Én úgy gondolom ennek csak többes száma van, ilyenformán említeni egyrészt nem szép, másrészt meg rombolja nyelvünket. Jó lenne többé nem hallani.

A másikat a helyi újságban olvasom, jó nagy betűkkel (lévén ez a cím), hogy "Ide is jutott a magyar gyártmányú tűzoltókból". Nyilván teljesen magyar szülőktől. Aztán elolvasva a cikket kiderül, hogy magyar gyártmányú gépjárműfecskendőkről van szó. Hát nem mindegy.

És ha már tűzoltó, a végén egy kis színes is. Kardos Ferenc és Rózsa János kiváló filmjében a "Gyermekbetegségek"-ben az egyik 10-12 év körüli fiú megállít egy fiatal nőt, majd tenyerét lefelé fordítva többször végighúzza vízszintesen a nő mellein azzal, hogy néni nem tetszett látni egy ekkora tűzoltót? Ügyes, jót nevettem rajta.

Még valami. Tegnap elírtam a film kezdési idejét 1 órával. Elnézést kérek.

Szólj hozzá!

Címkék: Morgás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr1311737167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása