HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Reggeli pánik, azt hittem elveszett, de nem...

2017.06.10. 20:13 Morgó Medve

Csütörtökön reggel nagyot szívtam. Korán indultam itthonról, vérvételre igyekeztem az SZTK-ba. Mikor kiléptem a házból belenéztem a táskámba, ott van-e a pénztárcám? Nem volt ott. Rohanás vissza  a lakásba, ott sem volt. Ezután elkezdtem gondolkodni hol fizettem belőle utoljára. Kiderült, hogy előző nap egy kocsmában itt a közelben, egy lottót vettem, utána már hazajöttem. Na most egy kocsmában felejteni pénztárcát nem igazán jó dolog. Mikor megvettem a lottót, leültem egy asztalhoz és leellenőriztem jó lottót kaptam-e. Úgy emlékeztem, hogy a pénztárcát kitettem az asztalra az ellenőrzés idejére. Később is ezt a képet láttam magam előtt. Negyed órát kellett várnom míg kinyitott a kocsma, az ott dolgozó hölgy mondta, hogy ott nem hagytam. Mikor eljöttem 2 idősebb úr volt a terem túlsó sarkában, ha az asztalon felejtettem volna ezt ő észre vette volna. Ez azért megnyugtatott.

Ezt követően megint hazajöttem, leültem a heverőre és rögtön megláttam a két fotel között leesve a pénztárcámat. Az történt, hogy este a két fotel szorosan egymás mellett volt amikor rátettem a pénztárcát. Aztán az egyik fotel elmozdult és beesett a két fotel közé. Ennyi. Hát jól megszívtam. Volt egy fél órám amíg járhatott az agyam, hogy mennyibe fog ez nekem kerülni. Készpénzben volt  benne 24.000 forint, meg a személyi igazolványom, a jogosítványom, a lakcímkártyám, a kocsi forgalmi engedélye és a bankkártyám, hogy csak a fontosabb dolgokat említsem. Egyébként valamelyest megnyugtató volt, hogy a bankkártyám nem lett használva, ugyanis akkor kaptam volna sms-t. De nem kaptam.

Persze ha olyan vitte el mint én vagyok akkor ez nem jelent semmit, egyszer az anyósom talált az utcán egy kártyát, természetesen nem mertük használni. Igaz, nagyon nem is akartuk. És akkor egy ötlet: ha elutazunk hosszabb időre valahová hagyjunk otthon egy olyan kártyát amely érintős és amelynél sms-t küldenek minden tranzakciónál. Rögtön tudni fogjuk ha betörtek a lakásunkba, lehet szólni a rokonoknak, hogy intézkedjenek.

Ja igen, fél órás késéssel ott voltam a laborban és elintéztem azt is.

 

2 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr5812584369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2017.06.12. 17:30:14

Ez az utóbbi tanács nagyon hasznos lenne, ha minden bank azonnal küldené az sms-t. De például nekem a legnagyobb lakossági bank sokszor csak másnap küldi. Nem egyszer előfordul, hogy egy pénteki vásárlásról csak hétfőn kapok értesítést, ha tegyük föl, csütörtökön ellopnák a kártyámat és mondjuk, egész hétvégén nem keresném, rég lenullázhatnák, mire megtudom. Van egy másik banknál is kártyám, ha azzal fizetek, még el se lépek a pénztártól, már pittyen a telefonom, megjött az sms. Ja, mindkét kártya érintős is.

Morgó Medve 2017.06.12. 22:47:40

@exbikfic: Érdekes, nekem is van ugyanott, a legnagyobb lakossági banknál kártyám és még be sem fejezem a pakolást a pénztárnál már pittyen. Néha eltelik 1-2 óra, de az lehet, hogy attól függ hol vásároltam. De egy másik banknál is ugyanilyen gyors. Elvileg online kellene működnie. Nálad valahol megszakítják a folyamatot valami miatt.
süti beállítások módosítása