HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Mire a félsorompó felemelkedett, a vonat is megjött a vasúti átjáróba

2017.08.04. 04:38 Morgó Medve

Érdekes eseménynek voltam szemtanúja tegnap reggel 7.20 körül a Mályi falu és üdülőtelep között található vasúti fénysorompónál. Ahol egyébként a pesti vonatok is járnak.

Mikor odaértem teljesen tiszta helyzet uralkodott, a fénysorompó pirosan villogott, a 2 darab félsorompó le volt eresztve, előttem néhány kocsi ácsorgott, várták, hogy a vonat áthaladjon a kereszteződésen. Én is beálltam a sorba. Egy idő után el is ment egy vonat de ezen kívül semmi nem történt, vártunk tovább. Úgy gondoltam jön egy másik vonat is.

Aztán egyszer csak azt vettük észre, hogy a 2 darab félsorompó rendkívül lassan felemelkedik, mint aminek valami baja van, valamint a fénysorompó teljesen kikapcsol, egyik lámpa sem világított, Na gondoltuk akkor mégis megyünk. És mit látnak szemeink? Amikor a félsorompók teljesen felemelkedtek (még mindig kikapcsolt lámpák mellett) megjelent egy vonat is. Igaz, dudált egyet, ami nagyon jó ötlet volt, csak azután keresztezte a közutat. Vagyis, hogy összefoglaljam a látottakat, a vonat nyitott félsorompók mellett haladt át, a fénysorompónak pedig egyik lámpája sem világított.

Végül is ez is rendben volt, hiszen én még úgy tanultam, hogy ha fehéren villog az csupán azt jelenti, hogy a fénysorompó működik. Most nem villogott fehéren és valóban, a fénysorompó nem is működött rendesen. De azért bizarr volt látni, hogy mire a félsorompók teljesen felemelkedtek és az út szabaddá vált a vonat is megjött - igaz, dudálva - az átjáróba.

Miután elment alaposan körülnézve mi is elindultunk. Mikor nem sokkal 8 után jöttem visszafelé már minden rendben volt, minden úgy működött ahogy kell, 2 ember meg a közelben várakozott, nyilván ők javíthatták meg.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr4812719096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása