HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Bárány és vaddisznó

2006.04.12. 13:02 Morgó Medve

Hát én lemaradtam erről a báránynyakról. Jóelőre kinéztem a Metro prospektusban a bárány oldalast és nyakat (utóbbit én sertés esetében tarjának ismerem) és végre tegnap eljött a nagy nap. Kiettem mindent a mélyhűtőkből, hogy legyen hely és beindultam, hogy bespájzolok ezekből a bárányokból. Elég jó árakon kínálták, úgy 500-600 körüli áron kilóját. Hát ez bizony nem jött be. Volt ugyan báránycomb meg ilyesmi olyan 2500-4000 ft körüli árakon de ez nekem egy kicsit húzós. Így bánatomban vettem 1140 forintért egy kis vaddisznó apróhúst ami azért szintén elég jó dolog, főleg ha az ember jól készíti el. Én például nem pácolom, egyszer pácoltam ilyesmit úgy ahogy a szakácskönyvek írják, hát alig birtam ehetővé varázsolni, majdnem a wc-be kellett kiönteni, szóval nem kell azt pácolni, zsír, hagyma, paprika mint egy rendes pörköltben. Ja itt viszont kell még egy kis  őrölt bors is, aztán jó 2 órát fedő alatt puhítgatni. Paprika, paradicsom nem rontja el de jó egy kis lecsó is, piros arany, gulyáskrém is adható hozzá. És babérlevél. De ha valaki úgy gondolja egy kis Kotányi féle fűszer is feldobhatja. Úgy 2 óra múltán hozzátenni egy doboz kínai gombát és fél óra múlva lehet enni krumplival meg öblögetni vörösborral.

Ugyanez a szarvaspörkölt elkészítési módja is, mindehhez csak szarvas apróhúst kell venni a Metróban, akciósan már 890 forintért is lehet. Ha meg van benne néhány féltenyérnyi szelet hús is azt meg mustáros szarvasszeletnek kell elkészíteni, nem egy bonyolult dolog, kicsit besózzuk, beborsozzuk, mustárral megkenjük és egy sonkaszeletet teszünk rá amin van egy kis zsíros rész is majd hengeressé göngyöljük és hústűvel átszúrva rögzítjük. Ezután egy kis zsíron hagymát pirítunk, majd beledobáljuk ezeket a kis göngyölt darabokat tejfellel felengedjük, hogy ellepje és kb. 2 órát fedő alatt pároljuk majd lesütjük zsírjára és főtt rizzsel tálaljuk. A Metróban a hozzávalók mindig megvannak, néha akciósan. De akció nélkül is kijön egy kiló úgy maximum 1200 forintért kilója. De gyakran van akció is, olyankor 900 alatt van kilója.

Hát a báránytól eléggé elkalandoztam dehát bennem volt ez, kiírtam magamból.:)

 

Szólj hozzá!

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr85181100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása