HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Elcserélem a nadrágomat

2006.10.13. 05:33 Morgó Medve

Reggelente (már amikor uszingálok) kíváncsian tekingetek, hátha meglátom az én katonacimborámat aki a strandon úszómester.

Mint ismeretes, a sereg leszerelésem után sem mondott le arról a hatalmas harcértékről amit személyem jelentett számára, így az egyetem elvégzése után egy papírzsákban átadott nekem egy teljes feleszerelést amivel átmenetileg feltartóztatom az ellenséget, amíg jobban bele nem jövünk a háborúskodásba. A gondolatmenet szinte hibátlan. Háború esetén csatát nyer ki időt nyer. Csak egy dolog nem lett figyelembe véve: hogy a ruhadarabok, mint például a legkritikusabb darab a nadrág, nem nő a papírzsákban tulajdonosával együtt, így aztán átlagosan 5 évenként mikor behívtak, bánatosan fogtam a két kezemmel középen az összegombolandó részeket fejemet törve azon, hogy mivel pótolom a nagyjából 10-15 centis hiányt. Ilyenkor aztán jót tett némi drót amivel az ember kihúzta addig amíg talált egy alkalmas csereparetnert. Csak leülni nem volt benne szabad, mert a feszüléstől lerepülhetett, és esetleg kárt okozohatott volna a velünk szemben ülő utastársainkban.

Ezzel nadrágkereséssel nagyjából jó fél nap el is ment a 10-ből amire általában tartalékosként be-behívogattak. Na így hozott össsze a sors M.L. barátommal aki a villanytelepi strand úszómestere volt. Mivel az ő nadrágja szemmel láthatólag nagy volt rá, elkezdtük méregetni egymást meg a nadrágokat de valahogy sehogysem stimmeltek a dolgok. Ekkor csatlakozott hozzánk S.Frici bácsi az egyik helyi gimnázium igazgatója, szintén nadrág ügyben érintve. Máig sem tudom ki kivel cserélt de mindhárman elégedetten és boldogan távoztunk a helyszínről, hogy bokros teendőinkhez lássunk ami egyébként vasutas feladatokat jelentett. Menetrendszerkesztés, ilyesmi. Egy úszómesternek, egy orosz-angol szakos tanárnak és egy bányagépészmérnöknek igazán testhez álló feladat.:)

Ha már újra nadrágügy talán még annyit, hogy szerdán 10 előtt 5 perccel megigazítottam a nadrágomat meg az ingemet és ismét leszakadt kb. 20 centi az övemből. 10-től órám volt, kissé nyugtalanul tekingettem, végül ideiglenesen egy madzaggal rögzítettem a nadrágomat. Miután kilógott kicsit a vége a pulóverem alól kénytelen voltam beavatni a hallgatóságot is a nagy titokba. Nehogy má a végén gyűjtést rendezzenek nekem nadrágszíjra. :)
Bár ahogy a híreket hallgatom itt azért sajnos lesz még egy-két nadrágszíjhúzás. :(
Lehet, hogy a gyűjtésre is sor kerülhet még? :)

2 komment

Címkék: Katonaság

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr175181278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bikfic 2006.10.13. 09:59:15

Kilógó madzagvéget legjobban úgy lehet eltüntetni, hogy addig kötögetsz rá csomókat, hurkolgatod, amíg el nem fogy a felesleges hossz. :) És akkor nem kell beavatni a hallgatóságot.

Morgómedve 2006.10.13. 19:10:56

Igen, igen csakhát mint írtam 5 percem volt, hogy rögzítsem a nadrágomat meg elmenjek az Egyetemváros másik végébe a tanterembe. :) Itt már csomózgatásra nem nagyon volt idő. Végülis nem történt semmi, látták, hogy az oktató is ember.:)
süti beállítások módosítása