HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Az iWiW-ről (2)

2006.12.03. 18:05 Morgó Medve

Mint az előző részben írtam kedvelem ezt az íWiW-et. Szeretem többek között az Üzenőfalért, sok fényképért ahol olvashatom illetve láthatom, hogy élnek, miként éreznek, mit csinálnak hallgatóim, ismerőseim amikor nem látom őket.

Aztán szeretem azért is mert a korábban végzetteket sem veszítem szem elől. Orömmel nézegetem András képeit amik a Hargitán készültek télen is meg nyáron is. De még ennél is nagyobb örömmel azt a kedves lányt mellette. Az öröm persze annak szól, hogy párosan szép az élet és no lám ők is párban vannak már. Hálistennek.:) Aztán nézem Cs-t is, aki Andráshoz hasonlóan végzett már vagy 4 éve. Nem tudom eldönteni a frizura állandó használatra szolgál vagy csak valami bolondozásféle?:)

Summa summárum, jó látni őket. Az évek telnek, a fényképek cserélődnek én meg örülök, ha láthatom őket, ha tudom hogy jól megvannak:)

Aztán szeretem ezt az iWiW-et azért is mert rengeteg információ van feltüntetve arra az esetre ha valakit sürgősen szeretnék elérni. Vannak mobilszámok, email címek, messenger-, skype- és ICQ azonosítók. Ha nagy szükségem van valakire valamit csak találok:) És az üzenetküldés lehetősége. Kétségtelen a levélküldésre alkalmasabb egy "külső" email cím, de ha arra nem jön válasz meg lehet itt is próbálni. Kettő közül valamelyik csak célba ér.

Igen könnyű ám elírni valakinek az email címét. Nekem félév után írt egy épületgépész hallgató Pécsről, hogy érdekes ez a bányász levelező lista de azért már nem bánná ha levenném a listáról. Megpróbálja tartalmasan élni eletét ezután anélkül is, hogy naprakészen rendelekezne a miskolci egyetemistákat érintő információkkal:) Elég sokáig bírta. Nem akarok szerénytelen lenni de talán a személyem is hozzájárulhatott.:))

Nála egyébként a következő történt: az egyik hallgatómnál a listára való felvételnél a kukac előtti részt még helyesen írtam csak vipmail.hu helyett írtam freemail.hu-t. Naja, nem mindegy.:)

Van azonban valami ami miatt még szerdán is morogtam az órámon mikor szóba került a dolog. Aztán gondolkodtam a dolgon. Sőt még tegnap este is morogtam a szakestélyen. Mire is gondolok? Hát arra, hogy intézmények, élettelen dolgok is hogy úgymondjam fenn vannak az iWiW-en. Iskolák, egyetemi karok, ilyesmik. És még 2 dolog aminek az ügyében eléggé elkötelezett vagyok. Ezek pedig a csille és a rönk amiket nyáron toltak el Selmecre a soproni és miskolci diakok valamint dunaújvárosiak közül is néhányan. Az ember véleménye változhat, változott az enyém is. Mégpedig ma történt a dolog miután átgondoltam nyugodtan a kérdést.

Miért is ne "gyűjthetné" össze a csille vagy a rönk azokat akik kötődnek hozzá, részt vettek a kijuttatásában? Vagy miért ne gyűjthetné össze egykori középiskolám azokat akik "ismerik", akik ott végeztek, ott éltek, tanultak 4 évig? Hát elnézést kedves lányok velem szemben a tegnapi szakestélyről, nekem a "megvilágosodás" tényleg ma jött el. Tegnap még valóban nem sok értelmét láttam a dolognak.:)

Azért van valami ami még ma sem tetszik. Ez pedig a valótlan adatok helyett hülyeségek feltüntetése. Ennek aztán tényleg semmi értelme. Rontja a rendszer hitelességét, minőségét. Dehát semmi baj, selejt mindenhol van. Itt hálistennek kicsi. Elmegy. :)

Akkor mi a summázata a két írásomnak? Megszerettem az iWiW-et.:)

6 komment

Címkék: Közösségi oldalak

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr905181318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigi1976 2006.12.03. 18:28:44

A volt középiskolámnak igen örültem, amikor megkerestek, ugyanis így olyanokra is rátaláltam, akik azóta nevet változtattak, mert pl. férjhez mentek. Egyébként azt hiszem, elírtál valamit: "de azért már bánná ha levenném" - szerintem egy "nem"-et kihagytál :-).

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2006.12.04. 06:27:15

Köszönöm, hogy szóltál, igazad van, ki is javítottam.:)

kanga 2006.12.05. 03:50:35

Nekem sok "bosszúságot" jelent az iwiw.. Nagyon nehéz összeszedni a régieket, kollégákat, osztálytársakat, mert kevés az információm. Vannak olyanok akikről tudom, egyáltalán nem használnak komputert, marad tehát a ritkának mondható levélváltás, de ezek közül is sokat elvesztettem.Az osztálytársaim fellelése is roppant nehéz, mert lány középiskolába jártam és nyilván mindenki asszonynéven van. Hogy a csudába találjam ki, milyet nevet hordanak huszonéve?? Te szerencsés vagy, mert az oktatásban dolgozva sok emberhez kapcsolódsz..

Ismeretlen_13764 2006.12.05. 06:53:50

Kanga, az egyik kérdés pont a születési név, ami aztán zárójelben jelenik meg a névben, már ha valaki megadta az adatlapon. ezeket nekem kiadja a kereső simán (kipróbáltam most). vagy a részletes keresésben az iskola neve + életkor kombinációja is segíthet, hátha valaki ismerős lesz képről vagy névről. aztán lehet ismerősök ismerősei között nézelődve is ismerősöket találni. nekem nem volt nehéz dolgom, nálunk már senki nem váltogat nevet, de azért ezek így is segítettek. én is utálom, hogy kábé huszonöt poénos, mellesleg perzsa vagy afrikaans anyanyelvű egyén bejelölte szépen poénból, hogy itt lakik a városban (Chiang Mai). jól el is ment a kedvem attól, hogy néha átbogarásszam, háthai ideköltözött tényleg is valaki :-( (van néhány ember, aki ténylegesen itt van, de úgy alakult, hogy nem tartjuk a kapcsolatot.)

bALEKINA 2006.12.05. 14:38:39

Én nagyon bosszús vagyok, ha valakik az iwiw-et üzleti célokra használják. Irogatnak nekem, hogy kössek biztosítást, vagy vegyek Aloe Vera termékeket stb stb. Meg nagyon utálom a spam küldőket is, iszonyatos ostobaságok miatt küldözgetnek üzeneteket az összes ismerősüknek. Ezek eredménye képpen van az, hogy az iwiw-en már lassan 50 fős lesz az a csoport, akiket kitíltottam a levelezésemből, így már nem kapok "továbbküldős" üzeneteket. (Amúgy nekem is sok örömöm van az iwiw-ben.)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2006.12.06. 21:59:14

Köszönöm a hozzászólásokat.:) Nekem tényleg könnyebb mert sok embert ismerek, és persze olvasók tekintetében is könnyebb helyzetben vagyok, több olvasóhoz eljuthatok. Igaz most nem erről van szó.:) Az asszonynév a keresésénél valóban hátrány emiatt nem is igen lehet megtalálni könnyen senkit. Igy én sem tudom megtalálni nyolcadikos szerelmemet akiről csak a lánykori nevét tudom meg azt, hogy 39 éve Gödöllőre költözött. Igaz, nagyon nem kerestem, csak gondoltam rá.:) Aztán az is igaz, hogy sokan mikor beregisztrálnak nem is gondolnak a kereshetőségre (karakterhűség, fontos szavak megadása az iskola nevében, lánykori név megadása stb.) és bár megtehetnék később sem javítják ki. Hálistennek éngem a spamküldők elkerültek idáig, reklám leveleket sem nagyon kapok. De ha valaki küldeni fog én is kitiltom. Mégegyszer köszönöm aktivitásotokat.:)
süti beállítások módosítása