HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Székelykáposzta

2007.01.04. 07:49 Morgó Medve

Kicsit megszakítom az esztergomi történeteimet, hogy ne legyen annyira unalmas és egyhangú a  blogom. Aztán folytatom majd, talán már holnap. Addig is nézzünk egy rövidke konyhai történetet melynek hőse a székelykáposzta.

Volt itt nekünk a hűtőben egy kiló savanyú káposztánk. Elég régen szomorkodott a legalsó polcon, feleségem vette valami céllal, a cél közben megszűnt, hogy úgy mondjam nekem adta. Én köszönettel elfogadtam aztán nem történt semmi. Szilveszter előtt aztán leültünk ketten, illetve csak én ültem, ő előttem feküdt egy nylonzacskóban a konyhaasztalon. Márminta savanyú káposzta. Eldöntöttük, leginkább én, hogy székelykáposzta lesz belőle.

Felbontottam, kicsit furcsa szaga volt, nem volt ez nagyon intenzív, de érződött rajta, hogy nem friss. Megkóstoltam, ehetőnek találtam és visszaraktam a hűtőbe. Gondolkodtam a dolgon, sajnáltam kidobni, úgyhogy másnap vettem még hozzá durván egy kilónyi lapockát és hazaérvén neki is láttam a főzésnek. Sajnos mikor már meg volt mosva meg a hús is fel volt darabolva, akkor jöttem rá nincsen itthon elegendő zsír. Hát a boltba nem készültem vissza, ahogy mondani szokták, lustaság fél egészség, így aztán - bár gasztronómiai ösztönöm és tapasztalataim tiltakoztak ellene - feltettem olajjal.

Hát mit szépítsem? Elég furcsa illatok terjengtek a konyhában. Ez a kissé állott káposzta meg az olaj megtették a magukét. Az illatok a fövés végére sem szelídültek meg, viszont az íze nem volt rossz. A tejföl sokat segített rajta. Először csak keveset ettem belőle, nem akartam komolyabb hasmenést vagy gyomorrontást megkockáztatni, de aztán másnap már rendesebb adagot nyomtam be. Diétás ez, a káposzta, nem nagyon hizlal. Vannak fogyókúrás receptek is amiknek alapja a káposztaleves, az a kis husika meg benne igazán nem számottevő. Szóval szedtem még egy tányérral. Mit mondjak? Élek, virulok napok múltán is. Megmenetettem 130 forint ára savanyúkáposztát :)

5 komment

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr325181337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_39292 2007.01.04. 22:55:42

:-))) Én is szoktam néha ilyen nagy összegeket spórolni, sok munkával.

Klarissz · www.klarissz.blogol.hu 2007.01.05. 14:52:19

Ez derék! A kor,ányban volna a helyed!

Klarissz 2007.01.05. 14:53:12

kor,ány=kormány

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.01.05. 16:28:41

Végülis gazdaságossá vált a dolog mert 2 nap után nem huztam le a wc-n a maradékot hanem még most is eszem.:) Igaz, már a fülemen is ez jön ki, de már ma eszem utoljára. :) És 2 hét múlva főzök nem büdös káposztából is.:) Klarissz, először azt hittem a koránban lenne a helyem, aztán a kormányban, hát most a fene se tudja melyikben lenne jobb lenni?:) Talán a...á, azt hiszem mindegy.:)

Klarissz · www.klarissz.blogol.hu 2007.01.05. 20:28:35

Egy sporolós emberke nagyon jól jönne ebben a kormányban. Megtanítod Őket és már mehetsz is!
süti beállítások módosítása