HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

A Google levelező programjáról

2007.01.09. 18:30 Morgó Medve

Kicsit abbahagyom az esztergom-kenyérmezői élményeimet, hogy ne legyen annyira egysíkú a Morgómedvém.
Régen tervezem már, hogy megírom ezt a pár sort amire most készülök. Én egy idő óta ugyanis a Google gmail programját használom levelezésre. Eleinte mikor ilyeneket láttam, hogy kiskutyafüle.janos@gmail.com csak elhúztam a számat, gondoltam kit érdekel? Valami kérészéletű kis szolgáltató lehet, csak nem fogom rábízni a levelezésemet? Persze nem ugrott be, hogy a "kugli"-nak, a világhírű Google-nak a levelező programjáról van szó. Aztán szobatársam meghívott - mert ilyen postafiókhoz csak meghívás útján juthat az ember - és megismertem.
Nézzük meg milyen is ez a gmail?

Először is magyar nyelvű változat is van, bár én az angolt használom mert korábban nem volt magyar és ezt szoktam meg. Aztán 2500 megabájtnyi helyet ad. Összehasonlításul írom csak, hogy a Freemail 25 megát biztosít mindenféle extra díjak nálkül, tehát ingyen.
Mindemellett bármikor csetelhetünk azokkal a szintén gmail-t használókkal akiket felvettünk a címjegyzékünkbe. Mondjuk én ettől nem nagyon dobódtam fel. Képzeljük el, hogy van 20 ilyen a címjegyzékünkben és például csak öten örüljenek meg nekünk ha belépünk megnézni a leveleinket vagy netán levelet akarunk írni. Nyilván ekkor nem hiányzik a beszélgetés senkivel. Nálam ez a funkció éppen ezért ki van kapcsolva.

Alapból kezeli például a ciril betűs szöveget mind megjelenítésre mind pedig írás esetén. Simán küldhető a levéltestbe gépelt orosz nyelvű szöveg. Gondolom ez igaz egyéb nyelvekre is. A csatolt fájlokra csak rá kell klikkelni és már nyílnak is ki. Természetesen lehet dossziékat (Foldereket) is létrehozni. Van kereső programja is amive a levelekben kereshetünk. A levelező programból érhető el a Google keresője is. Kiváló spam szűrője van, az ún. szemét leveleket egy helyre gyűjti és az egy hónapnál régebbieket automatikusan törli. Web felületű, tehát bármikor elérhető bárhonnan. A munkahelyen fébehagyott munkát otthon lehet folytatni, ha külföldre megyünk simán használhatjuk a levelezésünket.

Hát ennyi ami nagyhirtelen eszembe jutott.

Ezekután ha valaki úgy érzi szivesen használná a gmail levelező programját küldje el nekem email címét az alábbi címre: iiv00189@gmail.com.  Amire aztán a Google küldi majd a regisztrációs lehetőséget. Járható út lehet ha kommentként meghagyja nekem. De írja be a szövegtestbe mert az azonosításra szolgáló email címet nem tudom megnézni, igaz soha nem is akartam. :)
Ha szeretné megőrizni az inkognitóját csináljon egy email cimet a Freemailon és onnan irjon nekem, látni fogom az email cimet amire elküldöm majd a meghívást. Etután a Google küld egy levelet, lesz benne egy link, arra klikkelve máris regisztrálhatjuk magunkat és használhatjuk új email címünket. Sok örömet a használatához.:)

6 komment

Címkék: Ismeretetterjesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr65181340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enikő 2007.01.09. 21:38:18

A gmail sokat tud, tényleg majdnem mindent:-)preciz, pontos, mindig elérhető, mindent tárol és sohasem töröl. Én is nagyon szeretem és a magyar változata is tökéletes. Valaki, valamikor meghívott a rendszerbe és még nem köszöntem meg Neki, pedig már a második fiókot töltögetem:-)

Fules 2007.01.10. 05:26:22

ha ez az igazi email cimed, akkor torold ki gyorsan, vagy valtoztasd at ugy, hogy iiv001akarmi kukac gmail pont com, mert ebben a formaban seperc alatt beolvassa egy spamrobot, es akkor majd torolheted szazszamra a szemetet. en akkor jartam igy, amikor az iskola a megkerdezesunk nbelkul kitette a weblapunkra mindenki privat email cimet, es ezzel orokre elcesztek azt, hogy egyebkent egy ev alatt nem volt egy darab spam sem, hat most naponta legalabb husz. mondjuk legalab ugyes a gmail, es a legtobbje a kulon spam mappaba megy, de igy is idegesito.

bALEKINA 2007.01.10. 10:27:47

Az én gyakran használt virtuális postafiókom is gmail-os. Bevallom én is óckodtam tőle, mondván minek változtassak. De mióta gmail-os vagyok én is csak ajánlani tudom. Szerintem az a legjobb benne, hogy nem kell leveleket törölgetnem akkor se, ha a barátaim fényképeket, video-kat küldenek.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.01.10. 21:59:31

Enikő,ha jól érzékelem megköszönés esete forog fenn.:) Örülök, hogy elégedett vagy vele.:) Füles, köszönöm a jóindulatú figyelmeztetésedet de ez nekem egy olyan blogos email cimem, ez jelenik meg ha valaki ráviszi az egeret a Morgomedve szövegre. Csak ide használom és bízom a Gmail spam szűrőjében is.:) bALEKINA, én is pont ezért szeretem mert elég sok néhány megás videót meg pps fájlt kapok és itt bőven elfér. Köszönöm a hozzászólásotokat.:)

Ismeretlen_13764 2007.01.11. 14:53:51

az egér rávivést szerintem nem nyalják be a spam robotok, mert azt nem látják közvetlenül végigmászva minden szövegen. legalábbis a csak blogos hotmailes címemen, ami ugyanígy jelenik csak meg, még soha nem találtam spamet. persze, a szűrő a többségét leakasztja, de (nekem legalábbis) még a spam-mappában megjelenő szemét is idegesítő. meg a tudat.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.01.12. 22:17:23

Hát éngem a spam-mappában már nem idegesít.:) Nem is nagyon szoktam belenézni pedig biztos találnék nem odavaló levelet is. Bár még senki nem reklamált hogy nem válaszoltam neki.:) Ebben a pillanatban 3802 spam levél van a spam-mappámban. Nem semmi. Nagyrésze a gold-os címemre jön, az van átirányítva ide. Ott meg azért van ennyi mert azzal a címmel vagyok feliratkozva levelező listákra.
süti beállítások módosítása