HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Esztergomi történetek 7. Nők

2007.01.15. 16:12 Morgó Medve

Hát azokból nem volt sok. Nem tudom miért, de ebbe az iskolába csak fiúk jártak. Most hogy eleve tiltva volt-e lányok felvétele vagy senkinek eszébe nem jutott lány létére oda jelentkezni, nem tudom. De hogy egyetlen lány tanulója nem volt a technikumnak az biztos. Pedig jó lett volna. Biztos szövődtek volna szerelmek, együtt tanulások, már az órán való egymás mellett ülés jó lett volna, nem beszélve egy-egy lopva történő simogatásról, pusziról, neadjisten csókolózásról valami elhagyatottabb sarokban. Hát ez nekünk nem adatott meg. Udvarolgattunk mi kint a városban, dehát olyan rövid volt az idő amit a kimenő alatt kint tölthettünk. A szerelmes ember meg szeretne minden percet a kedvesével tölteni. Minden elválás fájdalommal járt, mert tudtuk nem biztos, hogy másnap is be tudtunk menni a városba. Ezért irigyeltük a gimnazistákat. Meg azokat akik a Közgazdaságiba jártak. Talán még a Bottyánba is jártak lányok pedig az már gépipari technikum volt. Egyedül nálunk meg a frankásoknál (Ferences Gimnázium) nem voltak lányok és szenvedtünk a hiányuktól.

A mindennapokban a nőket számunkra az orosz tanárnő, Zsuzsa néni jelentette aki azért akkor sem frissen végzett tanárnő volt már. Ő volt a tantestület egyetlen nőnemű tagja. Aztán az igazgató titkárnője, aki igencsak szemrevaló hölgy volt. Hosszasan tátottuk a szánkat ha a folyosón elviharzott mellettünk. És végül a kollégiumban is volt egy kis fekete takarítónő aztán ahogy mondani szokták kifújt.

Persze voltak a kollégiumban még takarítónők, szakácsnők, konyhások, de azért bizonyos kor felett már mi sem nagyon nézegettünk senkit, hiába hogy nem voltunk jól eleresztve lányok dolgában. Aztán volt még az iskola mellett 2 épület, a tanárok laktak bennük családostól, úgy értem feleségestől, azonban korban már ők is kivül estek az érdeklődési körünktől.

Azért egy feleség kiemelkedett a sok közül: ő korban is közelebb állt hozzánk és rendkívül vonzó külseje is jobban megdobogtatta a szívünket akárhányszor elment a közelünkben. Ha kint volt az udvaron valahogy mindnyájunknak akadt dolga a postán. Ugyanis odafelé menet ott kellett elmenni a tanárházak mellett. Hát ennyi volt nekünk a mindennapokra.

Azért az iskola vezetése is érezhette a probémát, mert egyszer klubdélutánt szerveztek a lánykollégiumba, ahová meg is érkeztünk egy szombat vagy vasárnap délután annak rendje-módja szerint. A lányok szépen kiöltözve vártak bennünket, az asztalok gazdagon megterítve szendvicsekkel, süteményekkel, mindenféle felüdülést segítő szörpökkel, egészen maghatott bennünket a dolog. A meghatottság azért nem tartott vissza bennünket attól, hogy meglepően jó étvággyal ne pusztítsunk el mindent ami az asztalokon volt. A sok kajától meg csak elnehezedtünk és mikor megszólalt a zene és a lányokat illett felkérni hát nem nagyon akaródzott már, főleg azért sem mert valahogy nem a Barbie szépságű lányok voltak a többségben. Azért tudtuk mi az illem, táncolgattuk mi őket, de azért túl sok tartós kapcsolat nem született ezen a klubdélutánon sem. Ahogy emlékszem egy sem.

Mint ahogy jó 5 évvel később sem amikor egy egri főiskolás klubdélutánra utaztunk le már a KISZ szervezésében. Ahogy emlékszem ott is csak felzabáltuk a lányok teasüteményeit, megittuk az üdítőiket, táncoltattuk is őket derakasan de egyetlen tartós kapcsolatról sem tudok ami létrejött volna. Kicsit röstelltük is magunkat a búcsúzásnál, dehát az ilyen dolgokat nem lehet erőltetni.

Visszatérve a techikumi évekre azért csak találtunk mi lányt a városban magunktól is, szövődtek is nagy szerelmek. Nekem is volt ha jól számolom három. Egyikért még verekednem is kellett, de megérte mert olyan jó volt azután az ölébe hajtani a fejemet amint borogatta a lelkem a monoklimat a szemem alatt meg a véraláfutásaimat. Ősszel mikor szarvasbőgésről esik szó a Bükkben nekem mindig eszembe jut ez a kis testmozgás a kórház fölött az Irinyi utcában. Úgyhogy nem szenvedtünk mi hiányt, csak éppen több utánajárással ját a dolog mintha a gimnáziumban együtt tanultunk volna.

4 komment

Címkék: Vidámság Technikum

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr215181344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kanga 2007.01.17. 01:29:24

Én is lánysuliba jártam és ugyanigy éreztük a másik nem hiányát, mint ti.. Ellenben errefelé több az egynemű középsuli, mint a vegyes és elég jól bevált. A gyerekeim is ilyenbe járnak. Sőt kimutatták, különösen a lányok sokkal jobb eredményeket érnek el egynemű iskolában, mint vegyesben, mert fiúk közelében sokkal gátlásosabbak, meg egy idő után a hormonjaik túlsúlyba kerülnek és akkor nincs tanulás, csak fiúzás:)))) Viszont sokak szerint a fiúknak meg sokkal előnyösebb lánykörnyezeben tanulni, mert jobb viselkedésre ösztönzi őket, mig a tiszta fiúban sok a verekedés, a kisebbek elnyomása.. Szerintem gyerektől is függ.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.01.17. 22:20:22

Figyelj, én fiúiskolába jártam, nem éreztem jól magam, Te lánysuliba Te sem érezted jól magad. Vagy ahogy fogalmaztál, éreztük a másik nem hiányát. Egyébként amit leírsz mind igaz lehet, a lányoknak komplexusaik lehetnek a "teremtés koronáitól" a fiúkra meg jó hatással lehet a lányok szelídsége, finomsága. Végülis szerencsés esetben már a középiskolás fiú is hozhatja otthonról a lányok iránti kötelező udvariasság és figyelmesség fontosságát. Tehát összefoglalnám: ami nem jó az még lehet hasznos.:))

Ismeretlen_13764 2007.01.21. 06:46:37

lehet, hogy jobbak az eredmények, de nekem valahogy ez olyan természetellenes dolognak tűnik. egyszerűen csak hogy sokkal kevesebb a lehetőségük a fiataloknak akár csak azt is megtanulni, milyen a másik, hogy viselkedik, hogy reagál, min nevet, mit szabad, mit nem szabad. az iskola szocializációról is szól, nemcsak oktatásról. persze nem mondom, hogy másképp nem lehet megtanulni dolgokat, nyilván lehet, de nem hiszem, hogy összességében jó ötlet lenne. egyébként meg én meg vegyes iskolában sem tanultam semmit, úgyhogy.... (itt is vannak egynemű magániskolák, a miénk csak fiúiskolának indult, de már kimegy az utolsó ilyen osztály éppen. szerintem nem volt elég jelentkező egyszerűen :-) )

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.01.21. 13:41:05

Igazad van. A másik nemhez való viszonyulást is tanulni kell és erre kiváló lehetőség lehet az iskola. Hogy aztán a fiatalok könnyebben boldoguljunk már a felnőttkori társkapcsolatokban.Igaz, a szexuális életre szokták mondani, de azt hiszem erre is igaz, hogy táncolni mindenki tud de aki tanulta az sokkal jobban. Hát ez igaz a másik nemhez való viszonyunkra is. Kölcsönösen. Mert megismerni a másik nemet egy koedukált iskolában jól meglehet.
süti beállítások módosítása