HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Nézhető filmek a TV-ben

2007.06.15. 10:56 Morgó Medve

Ahogy Arkagyin Rajkin mondaná: "Válámi ván!" Igaz, azt is hozzá tenné, hogy "De nem az igazi!". Van valami néznivaló a kincstári TV-ben. Igaz, régi filmek már ezek a Menzel filmek is de jók. Egy sajátos hangulatot közvetítenek. Nem is igazán lehet leírni ezt a hangulatot, a filmet kell megnézni és akkor mindenki érezni fogja mire is gondolok.

A múlt héten kezdődött a Sörgyári capricció-val, holnap este 21 órakor meg a Hóvirágünnep-et nézhetjük meg. A jövő héten meg a Szigorúan ellenőrzött vonatok-at.

Aztán holnap este lesz még egy film amit szívesen ajánlok olvasóimnak. Szerencsés Dániel a címe és olyan témát jár körül ami egyedülálló a magyar filmtörténetben. Legalábbis ahogy én tudom.

1956 őszén-telén közel 200 ezer ember hagyta el az országot. A film ennek az exodusnak egy picike szeletét mutatja be. Igazán jól megcsinált film, kiváló szereplőkkel. Van benne néhány jelenet ami feledhetetlen számomra. Ilyen mikor Bodrogi szalonnázik, vagy amikor a szállodában az indulás előtti este a dizőz énekelve sorban odamegy mindenkihez, hogy "Mit viszünk az útra kapitány uram?". Hát különféle dolgokat vittek az útra ezek az emberek. Volt aki a párttagsági könyvét, volt aki a beteg társát, hátha ott kint meggyógyítják. És vittek még sokmindent ezek az emberek. Aztán felejthetetlen amikor Gáti Oszkár vezetésével zászlóval és énekelve vonulnak körbe-körbe a jobbára kétes egzisztenciák, ahogy akkor mondták jampecek, akiket viszont a könnyű meggazdagodás reménye vitt el hazájukból.

Jó film Sándor Pál filmje. Nézzük meg ha tehetjük szombatom este 23.25-kor az m1-en. A Hóvirágünnep után marad egy óránk a kezdésig, igyunk egy kávét, olvasgassunk, aztán 23.25-kor kapcsoljunk az m1-re. Megéri.:)

Kicsit bővebben olvashatunk a filmekről ha ide klikkelünk:

http://www.port.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: Filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr185181409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása