HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Visszatérés egy korábbi írásra

2007.10.27. 18:31 Morgó Medve

Nemrégiben emlékezetből hivatkoztam egy írásra amit nagyon régen olvastam az Interneten. Most megtaláltam, felteszem eredetiben. Mivel az Internet korai szakaszában még nem használtunk magyar ékezetes betűket, ezért ebben a szövegben sincsenek. Én meg megfáztam, kínlódok itt a köhögéssel, náthával meg torokfájással, úgyhogy nincsen erőm átírni. De talán így is élvezetes olvasmány lesz. A formátum is furcsa de nem tudom átalakítani. Jó olvasást! :)

Frederic Brown: Válasz

Dwar Ev szertartásosan megforrasztotta arannyal az utolsó vezetéket is. Egy tucatnyi tévékamera nagy szeme bámult rá: éterközi sugárzással egy tucat filmet kozvetitettek a vilagegyetembe arrol, hogy mit csinal. Felegyenesedett, Dwar Reyn fele bolintott, majd elhelyezkedett annal a kapcsolonal, amely a tokeletes erintkezest biztositja, ha elforditjak. Ez a kapcsolo koti majd ossze egy szempillantas alatt a vilagegyetem valamennyi lakott bolygojanak - kilencvenhatmilliard bolygonak - valamennyi szamitogepmonstrumat egy szuperaramkorbe, amely az egesz anyagot egyetlen szuperkalkulatorba csatlakoztatja, egy olyan kibernetikus szamitogepbe, amely az osszes galaxis minden tudomanyat kepes tarolni. Dwar Reyn rovid beszedet tartott a feszulten figyelo nezok billioinak. Majd egy masodpercnyi szunet utan igy szolt:

- Rajta, Dwar Ev!

Dwar Ev elforditotta a kapcsolot. Fenseges morajlas hallatszott: kilencvenhatmilliard bolygo energiajanak aramlasa. Fenyek gyultak es aludtak ki a tobbmerfoldnyi hosszu muszertablan. Dwar Ev hatralepett, es mely lelegzetet vett.

- Dwar Reyn, onnek jut a megtisztelo feladat, hogy feltegye az elso kerdest.

- Koszonom - mondta Dwar Reyn.

- Erre a kerdesre eddig meg egyetlen kibernetikus gep sem tudott valaszolni. Szembenezett a komputerral.

- Van-e Isten?

Egy rele sem kattant, a fenseges hang habozas nelkul valaszolt:

- Igen, "ma'r" van Isten.

Jeges remulet villant at Dwar Ev arcan. Nekilodult, meg akarta ragadni a kapcsolot. Ekkor a derult egbol hatalmas villam csapott le ra, es a kapcsolot orokre beolvasztotta a gepezetbe.

Kallay G. Katalin forditasa)

 

4 komment

Címkék: Történetek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr515181477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ferko 2007.10.28. 20:45:35

http://www.kando-kkt.sulinet.hu/public/humor/tortenet/valasz.htm ékezetesen. Továbbá hasonló sztorik: http://www.kando-kkt.sulinet.hu/public/humor/tortenet/index.htm minden valamirevaló cyberpunk ismeri ezeket :) Persze a galaxis utikalauz stopposoknak a fő alapmű. Nekem most nagy hirtelen a régi galaktika folyóirat rémlett fel, a nálam idősebbek gondolom arra esküsznek.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.10.29. 13:38:00

Igen még emlékszünk rá.:) Köszönöm a linkeket. :)

dittke 2007.10.30. 12:31:35

Remélem már meggyógyultál:) Ha nem, kívánom mielőbb:)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.10.31. 11:53:18

Hát gyógyulgatok. Húzódoztam a radikálisabb gyógyszerektől, egy darabig forralt bor meg Aspirin volt a gyógyszerem de aztán váltottam jó kis antibiotikumra. Torkom már nem fáj, nátha sincsen már, köhécselgetek még egy kicsit. De már látszik az alagút vége.:) Köszönöm a jókívánságot.:)
süti beállítások módosítása