HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Jelzés

2008.05.20. 17:20 Morgó Medve

Tegnap este úgy döntöttem új pizsamát veszek fel. A dolog nem igazán rendkívüli, mióta kínai boltban szerzünk be bizonyos ruhadarabokat túl hosszú élettartamra nem vagyunk felkészülve. Megszoktuk, hogy előbb utóbb elkezd szétmenni, főleg a varráson. Varrogatjuk egy darabig aztán kidobjuk az egészet. Olcsó húsnak híg a leve, azaz olcsó pizsamának könnyen feslik a varrása. Azok számára akik most hamiskásan mosolyognak az orruk alatt elárulom, hogy nem csak üleptájon, hanem a boka környékén is előfordul a dolog.:)

Így aztán este mikor eljött az ideje leültem az ágy szélére, hogy felvegyem. Nekem már biztonságosabb ez így üldögélve, mint fél lábon állva, esetleg ugrálva a még szabadon lévő lábammal belecélozni a pizsamanadrág másik szárába. Ez meg vagy összejön, vagy nem. Az esetek többségében összejön. De van amikor nem. Na ilyenkor is szakadni szokott a pizsama. Vagy fél méter hosszon. Hálistennek ez viszonylag ritkán fordul elő, a jellemző azért inkább a normális használattól és mosástól való elhasználódás.

Szóval, hogy visszatérjek mondandóm fő vonalához, ülök az ágy szélén, keresem azt a kis picike fehér jelölést ami idáig mindig és minden alsóneműn biztosan jelezte, melyik a hátsó fele a nevezett ruhadarabnak. Meg is találtam. Megfordítom, hogy hátul legyen, ezzel kvázi irányba fordítottam ezt a praktikus hálóneműt, mikor meglátom a kis fehér textildarabkát elől. Ejnye no, - gondoltam - most fordítottam meg, hogy hátul legyen. Mit keres ez megint elől? Na mindegy, biztos tévedtem, nehéz napom volt, előfordul. Aztán megint fordítottam rajta egyet, most jól oda figyeltem a dologra, biztos voltam benne, hogy jó irányban all a pizsamanadrág, dughatom bele előbb az egyik majd a másik lábamat, hogy aztán felállva befejezhessem a műveletet. Már majdnem elkezdtem a dolgot, mikor látom pimaszul továbbra is ott fehérlik az elülső részen a kis fehér ruhadarab. Az ördögbe! Most már kicsit mérgesebben alaposabban szemügyre vettem a nadrágot és nem akartam hinni a szememnek: mindkét oldalon, elől is és hátul is bele volt varrva egy néhány négyzetcentiméteres fehér jelölés. El nem tudtam képzelni mi vezethette kínai barátainkat, hogy egy jól bevált szokást ilymódon sutba dobjanak. Ami azért jelentős mértékben segítette a férfiembert, hogy üzembiztosan eldönthesse intimebbnek számító ruhadarabjairól, hogy melyik is az eleje.

Nem mindig volt ez persze így. Valamikor, olyan pizsamákat hordtunk ahol az elülső részen található nyílás (slicc) egyöntetűen eldöntötte melyik az eleje és melyik a hátulja. Nem is tévesztette el az ember. Aztán időnként az ember - eléggé meggondolatlanul - megvesz slicc nélküli boxer alsókat is. Itt aztán tényleg a legpraktikusabb a kis fehér jelzés volt az útbaigazodáshoz. El lehet persze dönteni úgy is, hogy az ember előbb megnézi előlről, aztán megnézi hátulról, utóbbi kissé bővebb, és már kész is van. De a nagy sietségben aztán el is tévesztheti. És ha a sietség tényleg nagy, felveszi rá öltönyét is és egy ilyen fordítva felvett boxer alsó kicsit kényelmetlen azért. Nem véletlenül csinálják hátul az ülepet bővebbre. Ezért is volt jó hátul az a jelzésféle aminek úgy tűnik vége. Azért bízom benne, hogy csak valami selejtről van szó, mint például amilyent Déri János mutatott be valamikor a Pocsék Áruk Fóruma című műsorában. Vagy valami vicces kedvű kínai asszonyság művéről, aki - ki tudja milyen élmények hatására - mindkét oldalra varrt egy-egy kis jelzést, magában nagyokat mosolyogva amint elképzeli miként forgatja majd valaki míg rá nem jön, hogy ez alapján nem tudja eldönteni melyik is a pizsama eleje és hátulja. Innen üzenem neki: a dolog bejött, mosolyoghat.:)

15 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr45181586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_14594 2008.05.20. 20:32:47

Szerintem egy példából ne következtess a jövőre :-). Amúgy nekem is van egy olyan pizsamám, amelyiken két jelzés van, ráadásul a szabása is ugyanolyan elöl-hátul, mondanom sem kell, hordhatatlan, annyira kényelmetlen. De ez legyen a legnagyobb bajunk az életben :-).

Samu 2008.05.20. 20:50:59

Varrjál bele még egy jelzést hátulra! :-))

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.05.21. 06:29:27

Szerintem is csak véletlen műve lehet.:) Lehet, hogy két hátsó felet varrtak össze.:) Amit Te írsz Gigi az is ezt erősíti. Tied is két hátsó félből lett összevarrva.:) Samu, lehet, hogy félreértelek, de van hátul is elől is. Pont ez a baj.:) Ergó, elől ki kell fejteni.:)

Ismeretlen_14594 2008.05.21. 11:31:16

Vagy ahogy Samu írta, még egyet belevarrni hátra, és akkor hátul kettő lesz, ami miatt megkülönböztethető a dolog :-).

Ismeretlen_56441 2008.05.21. 19:25:39

:-))) ...vagy csak, simán vágd le az elsőt!

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.05.21. 21:35:57

Gigi az ötlet nem rossz, hátul kettő elől egy. Viszont lehet, hogy elfelejtem mit jelent a kettő és mit az egy és megint forgathatom meg nézegethetem hol az ülepe. :)) Matematikailag is jól megfogadható viszont ha ellenkező előjelűeknek fogjuk fel az elől és hátul lévőket. :) Tyche, a Te javaslatod is kiváló csak nagyon pici és félő, hogy belevágok az anyagba is. Igaz ez esetben viszont végleg megoldódik a dolog mert innen már sliccnek tekinthető a nyílás bár csak jelképesen. Hacsak nem bővítek rajta, ha már úgy is belevágtam.:))

Samu 2008.05.21. 22:11:25

Éljen Gigi! Ő jól értette, amit írtam. (No persze csak vicc volt az egész.)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.05.22. 05:00:38

Samu, megkövetlek.:))) Hiába, öregszem már, igazad van jól írtad, én értettelek félre. :)

beckzsu · beck.blog.hu 2008.05.22. 12:55:06

Imádom a férfiakat, hogy csak a cetliről tudják, hogy mi merre... A férjem is ilyen, van neki egy tornagatya-féléje, amit pizsamaként hord a víkendházban. Abban elöl van a cetli, és hiába van még valami díszlogó is az elején, akkor is úgy érzi mindig, hogy a belül lévő cetli a lényeg. A nők tudják, kivéve, ha egyformára van szabva, akkor semmi sem segít.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.05.22. 14:50:08

Hát igen mi valóban cetli centrikusak vagyunk.Ha meg egyformára van szabva talán mindegy is. Nem? :)

Ismeretlen_26298 2008.05.23. 11:25:52

Eredményt hirdetek. A legjobb javaslat Samué. Belevarrunk még egy jelölést hátulra.:) Gigi is megérdemli az elismerést, velem szemben megértette mit is javasolt az első helyezett. Övé a második helyezés.:)Köszönöm a sok hozzászólást, igazán kitettetek magatokért::)

Samu 2008.05.23. 22:17:12

Nahát! Erre az első helyezésre nem számítottam! :-) (És milyen "izgalmas és fontos" téma volt. Hihihi!)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.05.25. 11:47:19

Hát ez tényleg az volt.:) Kicsit felráztalak benneteket.:)))

bikfic 2008.05.25. 21:16:06

Élmény volt olvasni titeket! :) hiába, az ilyen kardinális kérdések szokták felrázni a publikumot! :))) Egyébként szerintem is két hátulját varrtak össze, de vajon mit érezhetett az, akinek a két eleje-összevarrt pizsama jutott? Sehol egy jelzés, szegény, azt gondolhatta, tán nincs is hátulja a nadrágjának. :)

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.05.27. 06:42:22

Nem csak a jelzéssel van ott a baj. Egy pizsamának a hátulja bővebb, eleje szűkebb. Na most ha valakinek a két eleje jutott elég szűk lehet neki.:) Hátul.:) Főleg ha kicsit testesebb.:)
süti beállítások módosítása