HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Lomtalanítás

2008.06.04. 13:00 Morgó Medve

Vizsgaidőszak van, hetente egyszer vizsgáztatok. Igaz, akkor mind az 5 tárgyamból lehet jönni. Tegnapra tízen iratkoztak fel, hát ennek egy része még eljön egyszer és nem azért, hogy jóról jelesre javítson. A hallgatók tudják, hogy kellemes, barátságos ember vagyok, meg jópofa meg ilyesmi de a tanítás meg a számonkérés az más. Azt én jól el tudom választani a könnyebb fajsúlyú dolgoktól. Na de ezt csak úgy kitérőleg mondtam, most a lomtalanításról szeretnék írni.

Érdekes dolog ez. Az ember úgy 55 éves korig gyűjtöget azzal, hogy jó lesz ez még valamire. Aztán ha majd szükség lesz rá nem a boltba kell majd menni. Így aztán szívesen elkerülget évtizedekig például egy műanyag szemetes edényt amit még az ánti világban vett a KGST piacon. Kicsit csúnyácska ugyan, mondhatnám, hogy egyszerű mint a szovjet ember, de legalább olcsó volt. Így aztán minden évben kézbe vettem én is a sufniban, hogy most már aztán tényleg ki kéne dobni, aztán mindig megmaradt. Mint ahogy megmaradt 2 csokor művirág, egy kissé penész rágta derékszíj, egy előszobai fogas, 3 egészen jó állapotú bőrönd, egy éjjeli lámpa, néhány zippzárja ropmlott aktatáska, meg egy csomó ez meg az, nem sorolom tovább. És persze rengeteg trabanthoz tartozó dolog. Szőnyeg, fényszórók, lemezek, alkatrészek. Amiket idáig őriztem és amelyektől viszont egy határozott döntéssel végre megszabadultam tegnap.

Aztán ahogy telnek az évek, amikor egyre kevesebbnek tűnik a hátralévő idő az ember már nagyvonalúbb. Kicsit könnyebb szívvel dobál ki olyan dolgokat amiket 2-3 éve még szívéhez szorítva védelmezett volna ha valaki (mondjuk a felesége) ki akarta volna dobni. Mint ahogy már én is elég nagyvonalúan selejteztem tegnap.

Persze jó előre felkészültem én erre a lomtalanításra. Néhányszor ugyanis befürödtem már, későn ébredtem fel és lekéstem. Most már évek óta időben készülök rá. Mivel a Polgármesteri Hivatal a helybeli lakosok postaládájába dobja be a tájékoztatót így az üdülőterületen nyaralgatók nem nagyon tudnak róla. Persze így a lomtalanítás költsége is kisebb, ami nem elhanyagolható szempont a mai időkben. Persze benne van a pakliban, hogy ha lenne postaládám énhozzám is bedobnák. Nem tudom. Talán ki kéne próbálni jövőre. Venni ugyan nem fogok postaládát, de kiakasztok majd egy dobozt, ráírom hogy postaláda, és várom az értesítést.

Idén viszont a faluban lakó kollégákat és tanítványokat kértem meg, szóljanak ha lesz hír a lomtalanításról. Múlt csütörtökön aztán jött a várva várt üzenet: június 4-én reggelig kell kirakni a lomokat. Ki is raktam tegnap délután.

Komoly testmozgás volt, van is ma izom lázam rendesen. Előbb a füvet nyírtam le, cefetül nő idén, biztos a globális felmelegedéstől. Aztán kezdtem el szelektálni kincseimet. Időben végeztem, még volt egy kis időm a buszhoz menetelig, nekiláttam olvasgatni. Véletlenül ültem le a kapuval szemközt de nem bántam meg. Hamar leengedtem a könyvet és innentől csak azt figyeltem mi történik a lomokkal. Nagyon tanulságos volt nézni ahogy megjelentek a guberálók.

Elsőnek egy moped félével érkezett egy férfi. Messziről nem láttam mit szedett ki de ami biztos: elvitte egy jobb sorsra érdemes Videoton gyártmányú Apolló rádió 2 hangfalát. Azt hiszem ez az Apolló volt a szocializmusban az első sztereó rádió. 2 hangfallal árusították és egész dizájnos volt, le a kalappal előtte. Nem az enyém volt eredetileg, egyik kollégám ki akarta dobni de elkértem, hogy megjavítom aztán milyen jó lesz a telken. De a javításból nem lett semmi, a rádió részt 2 éve dobtam ki mikor festés volt nálunk, azt hiszem írtam is róla itt a Morgóban. Most viszont beteljesedett a hangszórók sorsa is, egy robogóra rögzítve hagyták el a helyszínt. Aztán egy jobbfajta autó jött, személy gépkocsi, ennek gazdája úgy láttam leginkább a fémekre utazott. Alig hogy elment begördült a helyszínre egy másik autó. Vezetőik ismerhették egymást mert váltottak is pár szót egymással. Még ő is átnézte de neki már egész kevés maradt. Mint Antal Imre barátainak akik mostanában válogathatnak az általam is nagyra becsült művész vidám jeleneteiből.

Eljövetelkor szemrevételeztem mi maradt. Hát elég sok mindent elvittek. Nem nyúltak viszont a ruhákhoz - mert az is volt - és a könyvekhez. Utóbbin mondjuk nem nagyon csodálkozom. Talán majd ezután, hogy véget ért a Megyei Könyvtárban a felolvasás, amikor is 24 órán keresztül olvastak fel felváltva naiv értelmiségiek elég gyér hallgatóság előtt. Ez a gyér hallgatóság estefelé volt, kíváncsi lennék milyen volt az érdeklődés mondjuk éjjel 3-kor. Na de ne szóljuk le az akciót, biztos sikeres volt.:)

8 komment

Címkék: Mályi

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr495181591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_63222 2008.06.04. 16:53:54

Neked, kedves Morgómedve! Szeretettel: http://youtube.com/watch?v=ry9S8YD10NU

Ismeretlen_63222 2008.06.04. 16:55:25

Mellesleg én guberálóként bizonyosan a könyveket vettem volna célba:))

Samu 2008.06.04. 22:24:08

És azt megtudhatjuk, hogy melyik az az öt tantárgy?

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.06.05. 12:26:08

Köszönöm az alkalomhoz illő dalt.:) Valóban jól illik ehhez a lomoláshoz. Valószínűleg én is a könyveket néztem volna meg elsőnek. Gyermekkönyvek voltak leginkább. 3 forintért vettem kilóját valamikor a MÉH telepen. Bízom benne, hogy elvitték másnap reggelre. Azért raktam ki egyébként, hátha elviszi valaki. Természetesen megtudhatjátok az e féléves tárgyaimat.:) Műszaki hőtan I-II, Irányítástechnika I-II, Méréstechnika-Informatika II.

Ismeretlen_56441 2008.06.06. 07:16:52

Mostanság sok helyen látom, hogy egy lefolyócső darabot, vagy hasonló csövet fűznek fel egy drótra, postaláda gyanánt, ezt akasztják a kerítésre, talán nálad is beválna a nyaralóban. :-))

ferko 2008.06.06. 19:54:06

Iranyitastechnikat en is tanultam, veres egy targy volt. BME.

bikfic 2008.06.06. 19:54:13

A témához ugyan nem kapcsolódik, de gyorsan, míg a nap le nem nyugszik, kívánok nagyon boldog születésnapot, kedves Morgómedve! Isten éltessen sokáig egészségben és jó kedvben! :)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.06.06. 22:09:11

Tyche, én is gondoltam erre a műanyag csőre mint postaládára. Azt hiszem ilyen lesz kirakva, de biztos ami biztos majd ráírom, hogy "Postaláda".:) Ferkó, itt is véres egy tárgy. :) A hallgatók eléggé prüszkölnek tőle. Főleg a szabályozás technikától. Pedig nálam tényleg csak egy rövid zanzásított rész van. Ennyire jut idő. Bikfic, köszönöm szépen, tényleg ma volt. :)
süti beállítások módosítása