HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Jöhet a tél

2008.12.14. 14:34 Morgó Medve

Ma reggel elkísértem vendégeinket a Coraba, vásároltak néhány apróságot, jobbára olyasmiket amik nincsenek a szomszédos országban, aztán útjukra bocsátottam őket. Én meg ha már ott voltam kiugrottam Mályiba és bepakoltam mindent a házba ami idáig kint volt de bent volt a helye. Nem mintha még arra számítottam volna, hogy nyaralásra alkalmas idő lesz, inkább nem látszott a dolog sürgősnek, meg időm sem nagyon volt rá. Most viszont úgy gondoltam bepakolok, aztán jöhet a tél.

Mályiba kiérve  Morzsiék előtt elmenve, nem láttam őket az udvaron, aztán mikor megálltam a házunk előtt és akkor sem tűntek fel kicsit nyugtalankodtam. Csak nem történt bajuk? A szomszédos telkeken lévő 2 méter magas dzsumbujt valaki kivágta, el tudtam látni egészen az udvarukig, továbbra sem látva őket tényleg nyugtalanná váltam. Annál nagyobb volt az örömöm aztán amikor megláttam, hogy árkon-bokron keresztül futnak felém. Elől a fiatalabb, a nyáron született, mögötte meg Morzsi, kissé öregesebben. Volt aztán öröm. Én is ráértem, hagytam hát, hogy örüljenek nekem. Morzsi inkább a kezem nyalogatta, a Kismorzsi meg mindenáron a szájába akarta venni, persze sikerült is. Érdekes, milyen óvatosan csinálta. Kezem fején éreztem a fogait mégsem sértette meg. Én meg meghatottan simogattam őket, mikor melyiket.

Aztán előkerült a frissen beszerzett baromfivirsli is és elkezdődött az evés. Szinte alig győztem lehúzni a műanyagot a virslikről olyan ütemben ették. Első körben megettek fejenként vagy négyet, azután kicsit dolgozgattam, majd megint előkerült a virsli. Még mindig volt étvágyuk, és ez csak akkor hagyott alább amikor már jöttem el és búcsú falatként kínáltam még nekik egyet-egyet. Hát ez már nem nagyon ment. Nem baj, hideg van, ha ott is marad, holnap is jó lesz még. Hazaérve kíváncsiságból megmértem mennyi virslit ettek meg. Az egy kilóból 30 deka maradt, a többit bizony Morzsiék ették meg. Hálistennek, hiszen jön a tél és egyre ritkábban fogok menni Mályiba. Bár gyanítom idén ez sűrűbb lesz mint tavaly. Ha másért nem, hogy szeretgethessük egymást egy kicsit ezekkel az aranyos kutyusokkal. Csináltam néhány képet is, megmutatom:

Megérkezés után. Én még kívül, ők már belül.

Virslire várva:)

 

A téli telek Morzsiékkal

7 komment

Címkék: Morzsiék

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr265181690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ferko 2008.12.14. 21:11:17

Menjen Coraba akinek két anyja van! Karácsony miatt semmennyi kedvem nincs ilyen helyre menni... De az ajándékok ugye. Ma, tehát vasárnap, 10.15 re értünk az ikeába (10kor nyit), félház volt, fél ór múlva a 6 működő pénztárnál jó fél órát vártunk mire sorra kerültünk. Normál esetben 5 perc. Utálom ezt az időszakot... Ráadásul a cég is a környéken van, estefelé majdnem lehetetlen kijönni... körforgalom ugye. De márcsak ez a hét és vége. Herótom van a karácsonyi forgatagtól (tumultus, nyomakodás, dugó).

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu/ 2008.12.15. 05:40:07

Tudod ez tűnt a legjobb megoldásnak. A város szélén van, onnan már az autópálya jön és sokminden van egy helyen. Nem volt itt idő már nyakukba venni a várost. Egyébként én sem szeretem ezt az időszakot a tumultuosk miatt.

Ismeretlen_89040 2008.12.15. 10:28:23

Jaj,de jó,hogy megint van kép a drága kuytusokró;ugye,van helyük,ahol át tudják vészelni a hideg időszakot...?

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.12.16. 06:31:23

Van biztonságos helyük, úgyhogy hálistennek semmi ok az aggodalomra.:)

Ismeretlen_89040 2008.12.16. 10:56:31

Kutyusokról,azt szerettem volna írni...Akkor most megynugodtam:-)

bikfic 2008.12.16. 22:48:15

Annyira szép ez a két kutyus! :) egyébként is a tacskófélék a kedvenceim, csupa szeretet és okosság mindegyik.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.12.17. 06:02:07

Valóban nagyon szép és aranyos kiskutyák.:) És tényleg van jó helyük szerintem, úgyhogy nyugodtan várom a következő nyarat:)
süti beállítások módosítása