HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Múlt-kor

2009.02.09. 16:45 Morgó Medve

Néhány hete felfedeztem egy számomra új TV-műsort. Na az ember ennyi év után nem véletlenül szokott új műsorokat felfedezni, valószínűleg én sem fedeztem volna fel ha nem hallok róla más forrásból. De hallottam, így aztán tegnap este is megnéztem a Múlt-kor legújabb adását.

Érdekes volt hallani a magyar űrkutatásról, amiről többnyire csak annyit tudtunk, hogy a Szovjetunió sorra lehetőséget biztosított minden szocialista országnak arra, hogy egy-egy űrhajósát felküldje az űrbe. Természetesen  szigorúan szovjet űrhajós vagy űrhajósok társaságában. Amikor a lengyel űrhajósra is sor került, akkoriban terjedt el egy vicc, miszerint miért piros a lengyel úrhajós kézfeje a visszatérés után? Hát azért mert mindig rácsaptak a házigazdák amikor hozzá akart nyúlni valamihez.  Persze mint minden vicc ez is túloz, ma már tudjuk hogy Farkas Bertalan is elvégzett bizonyos kísérleteket az űrben, nem beszélve az ifjabb Simonyi Károlyról aki egész komoly tudományos céllal vágott neki az űrnek

Egy ideje rendszeresen visszajárok a TV archívumába és élvezettel szemelgetek  a korábbi adásokból.  Kedvencem az az adás amelyben bepillanthatunk a Politikai Bizottság egyik ülésére, történetesen arra, amelyiken  az az évi  Kossuth díjakat hagyják jóvá. Hát mit mondjak? Igencsak kedélyes hangnemben folytak ezek az ülések, amelyeket természetesen Kádár János vezetett.  Ha ráklikkelünk erre a linkre meghallgathatjuk, hogyan is születtek a döntések. Biztos vagyok benne, hogy a Morgómedve olvasói is élvezettel fognak belehallgatni.

Aztán tegnap este elhangzott, hogy a következő adásban megszólal Magyarország utolsó hóhéra. Gondolom hallhatunk majd börtönőröket is nyilatkozni. Nekem egyik "kedvenc" témám  a halálos ítélet, egy időben sokat foglalkoztam vele, egyszer írtam róla a Morgóben is. Kíváncsian várom tehát a jövő vasárnapi adást, ajánlom másoknak is. Máris be lehet jelölni a műsorújságban. Február 15 vasárnap, 22 óra, m1 csatorna.

6 komment

Címkék: TV

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr575181723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pocakos · http://pocakos.blogspot.com 2009.02.10. 22:43:07

OFF A tavalyi "szeres" postodhoz írtam az alábbi kommentet: Talán nem késő: Hódi Jenő, Dobos Ákos valódi neve átment Amerikába filmes lett: www.tutifilmek.hu/hodi_jeno-5360 PS. nem tudom, hogy mi van: de mintha moderálna valaki... ON köszi!

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.02.11. 17:15:20

Hát igazán sajnálom, hogy a "szeres" (Szabad Európás) írásomhoz megjelent kommented nem jelent meg. Tarisz biztosan örült volna neki. Nem baj, megírom neki, hogy olvassa el a mostani hozzászólásodat. Azt nem tudom miért nem jelent meg. Ma én benéztem a kommnetekhez és számomra érthetetlen módon 2 hozzászólásod is moderálásra várt (ugyanezek amik meg is jelentek). Pedig az én Morgóm nem moderált, tehát minden kommentnek azonnal meg kell jelennie, nem kell rám várnia. Mint ahogy a 3-ból Neked is megjelent 1, 2 pedig moderálásra várt. Ezentúl ellenőrzöm majd azt is, remélem azonban, hogy valami átmeneti techikai probléma miatt nem jelent meg ez írásod és várt rám kettő. Úgy látom szombaton lesz is Hódi Jenőnek filmje, ezek után feltétlen megnézzük.:) Köszönöm a jelentkezésedet, örömmel veszem ha máskor is írsz. Ki fogok írni egy email címet a fő lapra, ha nem jelenne meg a kommented írjál már légyszives egy pár szavas emailt majd nekem. Előre is köszönöm. :)

Ismeretlen_14594 2009.02.11. 21:19:27

A komment valószínűleg a link miatt került moderálásra, spam-veszélynek tekintette. Az e-mail címedet ne írd ki egy az egyben, mert akkor megtámadnak a robotok, csak úgy, hogy nev kukac szolgaltato pont hu, mert így nem ismerik fel e-mail címként.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.02.12. 19:16:59

Igazad lehet ebben a spam dologban. :) Erre nem gondoltam. És köszönöm a jó tanácsot is, valóban kiírom a kukacot betűkkel.

Ismeretlen_109612 2009.02.16. 15:02:38

Kedves Medve! Ujjongok, hogy Dobos Ákos előkerült. Indulok is egy hosszabb szörfözésre. Érdekesek az esztergomi emlékeid, én t.i. éppen ott cövekeltem le: Disszidens (amúgy Tarisz is)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu/ 2009.02.16. 16:50:41

Örülök az ujjongásodnak. :) Hát tudod Esztergomban töltöttem legfogékonyabb éveimet, ennek megfelelően igen fontos időszak számomra. Szerelmek jobbára de van röstellnivalóm is. Ha megtalálnám szívesen megkövetném. Ha olvasná és tudná ki vagyok biztos jelezné de kicsi a valószínűsége.
süti beállítások módosítása