HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Kiugrottam Mályiba

2009.02.12. 17:25 Morgó Medve

Régen készültem már Mályiba, ma összejött a dolog. Odafelé útba ejtettem a Cora-t, beadtam az egyenruhámat a tisztítóba. Kezdődik a szakestély időszak, fel kell rá készülni. Annak idején - még  a szocializmusban - abból lehetett tudni, hogy a Parlament hamarosan ülésezni fog, hogy Vértessy Sándor TV - riporter beadta az öltönyét a tisztítóba. Hát én is beadtam ma, ezzel a tisztítással - ha minden igaz - végig tudom csinálni a tavaszi félévet.

Venni akartam egy kis birkahúst is, újabban az is van a Corában, de most nem volt. Vettem helyette egy grill csirkét. Nem teljesen kompatibilis a kettő egymással de azért mindkettőt szeretem. Egész nyáron nem tudtam venni, mindig éppen feltették sülni mikor én kerestem, nem is értem most hogy sikerült. Igaz csak egy volt, de mégiscsak volt. Bár az árán meglepődtem. Mikor láttam, hogy 1200 valamennyi van kiírva azzal nyugtatgattam magam, hogy biztos ott felejtették valaminek az árcéduláját. De mikor rátette az én csirkémet a mérlegre és az 990 forintot mutatott rájöttem, hogy bizony jó az az árcédula. Na mindegy, megvettem, nagyrészét meg is ettem vacsorára. Természetesen kenyér nélkül, ehhez tényleg luxus lenne kenyeret enni. Megmaradt a melle, hát ez elég száraz dolog, olyan nyögvenyelős, de lassan majd megeszegetem ezt is. Vettem olcsó baromfi virslit is Morzsiéknak aztán mentem is. Útközben a főbejáratnál megálltam egy kicsit, tanítványaim hostesskedtek, valami autót nyerhettem volna, de mit kezdjek én  két autóval, hiszen egy már van, így aztán kicsit beszélgettem egyikükkel (a másik éppen a benti standjánál volt). Mellesleg sajnálkozva jegyezetem meg, hogy milyen kár hogy nem valami finomságot ajánlgatnak, most protekciósan jól megtömhetném a bendőmet. Mondták, jöjjek holnap, holnap az lesz de hát már nem megyek ezért vissza. Különben is fogyókúrázom ezerrel, hová zabálnám én tele magam ingyen kajával?

Mályiba kiérve izgatottan tekingettem a Morzsiék telke felé, de hiába vágtam be kétszer is a kertkaput (direkt nincsen megzsírozva, hogy nyikorogjon is)  semmi mozgás nem látszott az otthonuk felől. Talán még a vízakna fedelét kellett volna levennem meg visszaraknom, erre mindig megjött Morzsi, de láttam most ezt is hiába tenném, nem jönnének. Elmenetelkor megálltam a házuk előtt, néztem jobbra, néztem balra hát bizony semmi mozgást nem láttam. A gazdi autója sem volt az udvaron, attól tartok most vagy bementek a városba vagy valahol máshol töltik a tél egy részét. Remélem legalábbis. Mert rossz lenne ha az idei tavaszt és nyarat nélkülük kellene eltöltenem. Igencsak hiányozna a Morzsi is meg a Kismorzsi is. Na nem siartom el őket előre, bízom benne, hogy csak átmeneti állapot ez és hamarosan megkerülnek. Egyébként a ház rendben van, le is kopogom. Hiányzik már Mályi, jó lesz ha már végre itt lesz a tavasz és lehet kimenni. Remélem Morzsikáék is megkerülnek. :)

6 komment

Címkék: Mályi

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr285181724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_89040 2009.02.13. 09:21:00

Én is szorítok,hogy előkerüljenek a kutyusok,csuda édesek voltak,nagyon szomorú lennék,ha bajuk történt volna...De csak nem...

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.02.13. 17:50:04

Hát remélem csak átmenetileg nem láttam őket. Bízom benne, hogy rohannak még hozzám a telkeken keresztül.:) Nehéz lenne a nyár nélkülük.

Ismeretlen_89040 2009.02.15. 00:10:47

Hű,még valamit elfelejtettem:a legjobb a házi készítésű grillcsirke!Veszel egy bontott csirkét,kívülről és belülről megsózod,majd az egészet alufóliába bugyolálod,s beteszed a sütőbe sülni.Mikor kiveszed,kész a saját készítésű grillcsirkéd,zsiradék hozzáadása nélkül.Jól bevált recept,próbáld ki,nem fogsz csalódni!:-)

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.02.15. 16:36:43

Igazad van, legközelebb így csinálom. Köszönöm a receptet.:) Nem fogok 990 forintot adni egy sült csirkéért. Egyébként már a fülemen is baromfi virsli jön ki, szegény Morzsiék virslijét eszegetem. Reggel meg este.:)

Ismeretlen_39292 2009.02.19. 16:37:02

Mert te olyan nagyvárosban laksz, hogy még tisztító is van. Már Sárváron sincs. :-))) Remélem, mire jön a jóidő, Morzsi előkerül. :-)))

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.02.20. 13:27:39

Ez tényleg a nagyvárosok privilégiuma. Nem is tudom anyám mit csinált az öltönyeinkkel a falumban. Szerintem még Gyöngyösön és Hatvanban sem volt tisztító. Én is nagyon bízom benne, hogy Morzsi előkerül. Nagyon hiányozna nekem Mályiból. Ma láttam egy kóbor kiskutyát az egyetemnél, szegény szeretett volna bemenni de nem engedtem be mert nem lett volna jó neki. De ezentúl mindig hordok majd magammal egy-két húskonzervet meg egy konzervbontót. Nem nagy dolog és hogy örült volna szegény. Nem sokba telt hogy hazahozom.:)
süti beállítások módosítása