HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Eladó az Óriáskerék

2010.01.28. 10:36 Morgó Medve

Hallom eladó az Óriáskerék. Hát ez jó. Azért nem minden nap vehet az ember Óriáskereket. Nem is sok van belőle. Ha jól meggondolom van egy a Vidám Parkban meg lehet még esetleg néhány vidéki Vidám Parkocskákban. Mert ezek azért valószínűleg csak parkocskák lehetnek a fővárosihoz képest. Szóval nem sok lehet belőlük. És most eladó egy igazi Óriáskerék. Igaz lehet még venni hozzá valami többtengelyes, sokfelé forgó hintát is, de kit érdekel az, ha már az embernek lehet egy saját Óriáskereke. Mert azért az mégiscsak más.

Felállítja az ember valahol a város szélén, aztán az emberek a vidéki városkában, például az enyémben is, csak tódulnak az újfajta látványosságra. Ahol csak időnként adódik az ember gyerekének lehetősége vurstlis élményekre. Pedig az jó dolog. Gondoljunk bele milyen élmény felülni a ringlispílre és szállni gondtalanul körbe-körbe. Esetleg ha fiatal az ember egy lányt is meginvitálni a hintára és örülni visongatásának és élvezni a szűkösre szabott látványt amint a szél fel-fellebbenti a lány szoknyáját és kivillan a combja a szoknya alól. Amit aztán szemérmesen gyorsan le is fog, de azért egy picit láttatni is enged belőle. És az is jó, hogy lenézve nem azt kell látnunk amit szegény Törőcsik Marinak kellett a "Körhintá-ban". Szóval vurstliba menni jó, Óriáskeréken libegni szintén jó. Bár ezt csak gondolom, mert soha nem volt annyi időm, hogy megkockáztassak egy felülést látva, hogy milyen lassan forog.  Pedig Bécsben és Moszkvában is lett volna lehetőségem rá.

Visszakanyarodva a fő gondolathoz, ott tartottam, hogy az Óriáskerék eladó, bárki megveheti. Én is. És ha megvenném felállítanám itt Miskolcon valahol és én tehetném boldoggá a miskolci gyerekeket.  De aztán telt-múlt az idő és kiderült, hogy viszlízngről van szó. Nem visszalízingelésről, nem. Viszlízingről. Először nem is értettem, hogy mi ez, aztán rájöttem, hogy arról lehet szó, hogy jön egy nagy hasú pénzes pasi, ma már az sem baj ha hatalmas cilinder van a fején, szájában szivarral és Uncle Sam-nak hívják. Szóval jön egy pénzeszsák aki megveszi ezt az Óriáskereket (ottani szóhasználattal Panoráma kereket) és nem szedi szét, nem viszi sehová, nem állítja fel egy nagy mező szélén, hanem a cég rögtön visszalízingeli, azaz bérbe veszi. És ugyanott, lehet, hogy ugyanannyiért lehet felülni rá mint korábban. Ügyes, és ráadásul minden rendben is van.

A cégnek anyagi nehézségei vannak, keres valakit akinek momentán nincsenek. Nem banki kölcsönt vesz fel, hanem bérbe adja. Igaz, ennek is vannak költségei, a nagy hasú cilinderes sem jótékonysági intézmény, de úgy tűnik jobb megoldás mint a kölcsön. Aztán bizonyára a Vidám Park menedzsmentje is bízik abban, hogy az életünk egyszer jobbra fordul, a válság tovaszáll, és az emberek vasárnap délutánonként újra Vidám Parkba viszik gyermekeiket és vattacukrot vesznek nekik. És akkor visszavásárolják majd a Panoráma kereket. Mint sok, szegényebb sorsú idősebb honfitársunk, akik az utolsó családi ékszert viszik be a zálogházba abban bízva, hogy ez csupán egy átmeneti megoldás, jönnek még szebb idők is és akkor majd kiváltják szegény anyuka fülbevalóját. Adja Isten, hogy így legyen. És, hogy a Vidám Park is kiválthassa az Óriáskerekét.

7 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr865181875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_14594 2010.01.28. 13:32:52

Visszlízing, két sz-szel, ahogy a visszalízinget írtad.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.01.28. 13:40:19

Valóban, kösz. :)

RolloJuve 2010.01.29. 13:08:01

Aha! Ezt én is hallottam a hírekben. Az egyszerűség kedvéért csak beszúrom ide a kommentem egy részletét, amit a fórumunkra már kiírtam. Szóval: "Más. Nézem reggel a híradót, a vidámparknak van egy 500 milliós mínusza, ezért revizorokat küldött oda budapesti főpolgárféreg, hogy kiderítsék, mi ennek az oka. (Na vajon mi -------, nincs ezeknél főkönyv, hogy detektívesdit játszanak gondolom közpénzen, mert mi máson?) Lényeg, hogy a "nagy terv" szerint eladják az óriáskereket és még egy cuccot, amit egyből visszalízingelnek (!). Ahhoz, hogy ezt megtegyék, 70 milliót kérvényeztek az önkormányzattól (önk. cég amúgy.) Mire???" Bocsánat, ha a hangnem egy kicsit eltérőbb, mint a MM átlag, csak én ezt egy kicsit másként látom. (még cenzúráznom -- is kellett) Én egyszer a london eye-ra akartam felülni, de nem engedték. Természetesen nem volt idő. Persze előtte minden baromságra volt.

RolloJuve 2010.01.29. 13:13:44

Ja, meg a másik: "jön egy nagy hasú pénzes pasi, ma már az sem baj ha hatalmas cilinder van a fején, szájában szivarral és Uncle Sam-nak hívják." Persze, ez az általános dolog, hogy Amerikából jön a befektető, nem? Szét lehet nézni a pl. a VII. kerületben, vagy mehettünk volna rulettezni a Velencei tó mellé...

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.01.30. 07:39:18

Kezdem a végével. Régen gyerekkorunkban a kapitalista nagytőkést karikatúrákon mindig így ábrázolták. Persze a mai fiataloknak ez már nem ugrik be. :) Ma már a nagytőkés mályvaszínű zakóban jön, nem szivarozik, nincsen nagy hasa, hét közben csak gyorsszexre van ideje, és senki nem tudja hogy szerezte az első millióját. Sőt ő is azt szeretné ha mások soha nem is tudnák meg. De vannak egyéb tulajdonságai is, ez is igazsághoz tartozik.:) Méltányoltam a hangnem visszafogottságát. :)) Egyébként a pénz valószínűleg az első havi lízingdíjakra kellhet, meg sok kis apróságra amit már nagyon követelnek a hitelezők. Hát igen nagy hátránya ezeknek az óriáskerekeknek a lassúságuk, de kétségtelen percenként 100-al mégse tekerhetnének.:)))

Ismeretlen_39292 2010.01.30. 11:38:03

Bécsben, a vidámparkban, mostanra csupa-csupa szédítő szerkezetek szórakoztatják az erre vágyókat. Én inkább csak néztem őket messziről, de hát erre van igény. Viszont, a bejáratnál még mindig ott köröz,szinte utasok nélkül, szépen, lassan az öreg óriáskerék, ott áll ő, mint egy régi jelkép. Ez így is van rendjén. Gondolom a vidámpark tulajdona és nem bérlik, mert éppenséggel fordítva is elsülhet a dolog, ez a válság még jobban begyűrűzik és akkor a nagy-hasú, cilinderes viszi a kereket és a BP-i vidámpark, muzeális jelkép nélkül marad.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.02.01. 18:53:06

Ezekre az újabb találmányokra én sem mernék már felülni. Néha az Interneten kapok videókat hullámvasutakról, hát valóban félelmetesek. Kétségtelen, hogy szerintem Óriáskerék nélkül nem Vidám park egy Vidám park. Egyszer ha nyugdíjas leszek felülök már végre egy ilyesmire és ráérősen, komótosan forgok majd körbe-körbe. :)
süti beállítások módosítása