HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Pálpusztai 2.

2010.03.28. 08:01 Morgó Medve

Szép komótosan előkészültem a dologhoz. Éreztem ezt nem lehet elkapkodni, csak úgy állva bekapni a hűtőnek támaszkodva. Itt a siker múlhat a megfelelő előkészületeken. Már előző nap délután eldöntöttem, hogy nem fogom megszagolni csak a végén, amikor már csak egy kevés lesz belőle. Azt is tudtam, hogy ehhez friss kenyér kell. A sikert - ami lehet hogy évekre, mit évekre, évtizedekre meghatározza viszonyomat a pálpusztaival - nem kockáztathattam meg mindenféle szikkadt kenyérrel. Kivételesen feladtam az egészséges táplálkozás iránti elkötelezettségemet is, kerültem a barna kenyereket. Még a mindenféle magvak csábításának is ellenálltam amiket pedig szeretek elropogtatni evés közben. Mint egy-egy jutalomfalatot értékelek ha egy bizonyos mennyiségű barna kenyeret legyűrök. Mert azért nem igazán szeretem ezeket a barna kenyereket. Én a fehér kenyeret szeretem, de a barnát veszem mert abból legalább kevesebbet eszem. Most viszont úgy döntöttem a pálpusztait csak friss fehér kenyérrel lehet megkóstolni, hogy kiszűrjem a zavaró tényezőket. Vettem hát a pékségben egy csodálatos szép bucit, amit ki is tettem a pálpusztai mellé a tálcára. Innivalóként egy doboz akciós almalét készítettem elő, majd megszemléltem a tálca tartalmát.

Középen ott volt a pálpusztai, mellette a világosbarnára sült buci, kicsit távolabb a pohár és az almalé. Egy valami hiányzott, az evőeszköz. Hát az bizony nem volt. Már hazavittem az edényekkel együtt. Végül nagy nehezen találtam egy kiskanalat a szomszéd szobában, kicsit megtisztogattam, ez szolgált evőeszközül. Nem is volt vele semmi baj, a sajtot kiválóan lehetett vele kanalazgatni, a bucit meg lehetett harapni is, de kézzel is lehetett tépkedni belőle. Eljött hát a történelmi pillanat. Lassan kezdtem bontogatni a fóliát, ügyelve arra, hogy az orromhoz ne kerüljön túl közel. Az első falat határozottan ízlett. Aztán sorban a többi is. Ha van késem talán kenyérre kenem, de mivel nem volt így inkább kanalazgattam. Hozzá apró kenyérdarabkákat törtem a kenyér széléről. A bele nem nagyon izgatott. Úgy gondoltam az élvezeteket a maximumra srófolom, csak a buci friss, ropogós héját fejtegettem lefelé, a belsejével nem törődtem. Majd elfogy - gondoltam - most inkább ezt a finom héját eszegessük. És szép csendben elfogyott a papírról a pálpusztai. Már éppen csak egy pici maradt amikor az orromhoz közel tartva megszagoltam: jóformán nem is volt semmi szaga. Ezek szerint vagy nagyon friss sajt lehetett vagy nem volt az igazi pálpusztai. Mellettem válogatott a könyvekből egy hallgató, kérdem őt is, érzi-e a sajt illatát? Nem - válaszolta. Hm, akkor itt valami nem stimmel - gondoltam. Nincs más hátra mint újabb teszteket végezni. El is határoztam, hogy beszerzek néhány pálpusztait, ha lehet különböző helyekről. A tapasztalatokról majd beszámolok. :)

2 komment

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr255181902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tolnai János 2010.03.29. 11:49:45

Kedves Mitya ! Úgy tudom - és ezt a tapasztalataim is megerősítik- ,hogy az ilyen "illatos sajtokat 5 perccel a fogyasztás előtt ki kell csomagolni,és utána szinte kellemes illatuk van. Döme

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.03.30. 12:20:22

Döme kösz, megfogadom a tanácsod.:)
süti beállítások módosítása