HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Konferencia

2010.10.03. 07:15 Morgó Medve

Egy kicsit megint elmaradtam, de most már egy darabig nem megyek sehová. A régi olvasóim már tudják, hogy minden évben ebben az időszakban van egy konferencia Balatongyörökön, ahol kellemes - mondhatni baráti - társaság gyűlik össze, hogy néhány napig együtt legyen. Szándékosan írtam így hogy együtt legyen, mert ez valóban erről szól. Persze, fontosak az előadások is, de itt azért a lényeg tényleg a már már baráti együttlét. A távolabbról érkezők és a konferenciákat szervező kuratórium tagjai már szerda este megérkeznek, a pestiek és a közelebbről jövők inkább csak a csütörtöki megnyitóra. A társaság nagyjából ugyanaz. Kis ország vagyunk, a szakemberek köre sem változik egyik napról a másikra. A változás csupán annyi, hogy az idősebbek elmaradnak, a helyüket a fiatalok töltik be.

A jó hangulatú együttlét már a szálloda halljában kezdődik, ahol egy félreeső asztalnál a sok éve megszokott kollégák várják az embert, hogy átadják a konferencia kiadványát, a korsót és még néhány apróságot. Megmondják, hogy hol alszik az ember és kivel, elfoglalja szállását és hamarosan jöhet is le vacsorázni.

Tavaly egy kicsit nehéz éjszakám volt, így aztán kicsit visszafogtam magam. Kihagytam például a töltött káposztát. Nem volt nehéz, nem is volt igazán töltött káposzta csak néhány gombócszerűség a bő zaftban vagy minek is nevezzem. Nálunk az arányok a töltött káposztában fordítva vannak, a lé nagyon kevés, viszont a töltelék sok és szépen be vannak csomagolva a káposztalevélbe. Nem igazán tetszett a dolog, így aztán inkább egy marhapörkölttel indítottam galuskával. Szeretem a marhapörköltet, nem is tudom miért nem csinálunk mi itthon gyakrabban, talán mert tovább kell puhítani mint a sertéshúst vagy a csirkét én meg nem tudom kivárni. Nagyon finom volt, hajlottam is volna rá, hogy forduljak még egyet, de aztán nagyon jól néztek ki a sertésszeletek is gombás lecsós zaftban, inkább ebből ettem egy keveset rósejbnivel, hogy még egyebeknek is jusson hely. Ezután következett egy érdekes étel amitől első körben húzódoztam. Én elég húsos fajta vagyok, nem szívesen töltöm meg ilyen alkalmakkor a gyomrom tésztafélével,  inkább a húsokat részesítem előnyben. De azért csak visszamentem, még egyszer elolvastam a kirakott cédulát. Illetve elolvastam volna ha nálam van a szemüvegem. De nem volt, így aztán - az egyik pincér hölgy látva, hogy nem boldogulok - felvilágosított, hogy ez itt paradicsomos penne. Hm, penne - mondtam és valahogy kiszaladt a számon, hogy elég ronda neve van. Aztán félhangosan ízlelgetve a penne szót szót eljutottam oda, hogy nem is annyira. A hölgy vidám nevetéssel nyugtázta, hogy egyre kevésbé találom csúnyának az étel nevét, sőt már egyre mosolygósabban ízlelgetem felismervén az elnevezésben rejlő bizonyos áthallásokat. Hát ebben a pennében kicsit sok volt a tészta kevés a hús, de azért jó volt. Ezután már éppen csak egy kevés pulykahúst ettem. Mint írtam most vigyáztam rá, hogy vacsorára ne terheljem túl a gyomrom. Az italt - mint nélkülözhető dolgot - végleg korlátoztam, így aztán tényleg kiválóan aludtam.

A reggeli taglalásától eltekintenék, szokványos reggeli volt, bár egy kicsit talán több mint a szokásos. Reggeli után megérkeztek a még hiányzó résztvevők is. Ilyenkor a hallban a haladási sebesség szinte nullára csökken mert állandóan meg kell állni hogy szót váltson az ember a tavaly óta nem látott kollégákkal. Aztán eljött a kezdés ideje, a szépen kiöltözött társaság elfoglalta a helyét a teremben, a főemberek az elnökségben és kezdetét vette a konferencia, aminek lendületét csak kismértékben törte meg a szünetben felszolgált tejfeles, sajtos, fokhagymás lángos, no meg az a 3 decis sör és a kávé amivel az ember pontot tesz az étkezés végére. Ezután újabb előadások, majd az ebéd következik. Ez már nem önkiszolgáló rendszerű, itt sem adnak keveset de azért az emésztő rendszerem kissé magához térhetett és rendezhette sorait.

Ebéd után jól eső ücsörgés következett ahol a figyelem és az álmosság küzdött egymással, a harc szakadatlanul folyt, időnként az utóbbi győzedelmeskedett, de csak néhány másodpercre, hogy utána az ember megrázza magát és meredten bámuljon a vetítő vászonra és próbálja megtalálni az elveszett fonalat.

Az előadásokat követően a résztvevők egy része együtt marad, most már mint az alapítvány közgyűlése, hogy meghallgassa a beszámolókat és néhány kérdésben döntsön a jövőre vonatkozólag. Mire ezzel végeztünk nem sok idő marad, hogy ráhangolódjon az ember az esti baráti találkozóra, ahol a hangsúly a baráti beszélgetéseken van de nem elhanyagolható szerepet játszanak a finomságok sem, amiket szorgos asszonyok szolgálnak fel a résztvevőknek. Lényegében ez egy vacsora, amelyet követően a társaság átrendeződik és kezdetét veszi a jó hangulatú éneklés, nótázás. Én már ezekből ki szoktam maradni, de nótásabb kedvű kollégák elég sokáig szoktak együtt maradni. Bár amint hallottam idén viszonylag hamarább lefeküdtek, éjjel 2 órára már teljes csend borította a szállodát.

Dacára a nehéz éjszakának azért péntek reggel időben fel volt mindenki, talán a szemeken látszott egy kicsit, hogy az elmúlt éjszaka a szokásostól eltérőbb volt. Reggeli után azonban most is megtelt az előadóterem, hogy meghallgassuk az utolsó előadásokat is. Mivel ilyenkor már korábban van az ebéd a szünetben a lángos már elmaradt, nem is baj, annál jobban esett a kis üveg sör, az üdítő és a kávé.  Aztán eljött a zárszó ideje is, és ezzel véget is ért az idei konferencia. Még egy gyors ebéd, búcsúzkodások, aztán egymás után gördültek kifelé az autók a szálloda kapuján. Jól eső érzéssel nyugtáztuk, hogy megint jó volt Balatongyörökön, reméljük jövőre is jöhetünk. Immáron majd a 44. alkalommal.

Szólj hozzá!

Címkék: Konferenciák

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr375181982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása