HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

sms

2010.11.11. 20:27 Morgó Medve

Hallom itt a híradókban hogy a BKV vezérigazgatója K. I. sms-ben értesítette Budapest főpolgármesterét, hogy a BKV egyes területeinek a működését a hatóságok felfüggesztették, köztük a Libegőét is. Nem tudom mennyibe kerül manapság mobilon Lengyelországba telefonálni, a főpolgármester úr ugyanis ott van, biztos nem lehet olcsó, de talán ennyire  még nem megy rosszul a BKV-nek. Vagy már igen? Azt nem tételezem fel, hogy K. I. nem szívesen beszélget a főpolgármester úrral és inkább sms-ben tudja le azt amit lehet. Marad tehát a költségtakarékosság. Nagyon derék!

Erről az egészről nekem az jut eszembe, hogy valamikor évtizedekkel ezelőtt Kádár elvtárs úgy döntött, hogy látogatást tesz a közlekedési vállalatnál, annak is a metró üzemágánál. Természetesen a látogatásba egy kis metrózás is beletartozott, Kádár elvtárs tehát népes kíséretével mozgólépcsőre szállt és ereszkedett lefelé hogy metrózzon egy keveset. A másik oldalon meg jöttek felfelé a népek és megrökönyödve  nézték amint Kádár elvtárs áll a mozgólépcsőn és mereven, szinte gondterhelten néz maga elé. És az embereknek akkor eszükbe jutott, hogy te úristen! Hát már ekkora a baj? Hát már tényleg ennyire meg kellett húzni a nadrágszíjat? És innentől kezdve ők is mereven és gondterhelten néztek maguk elé.

Most már csak egy dologra lennék kíváncsi. A főpolgármester úr vajon szintén sms-t küldött vagy felhívta K. I.-t? Talán holnap ezt is megtudjuk.:)

11 komment

Címkék: Morgás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr25181998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ferko 2010.11.13. 10:22:03

Ha én elfoglalt ember lennék, akkor lenne egy titkárom (kabinetvezető), aki szervezné a programomat, akin keresztül eljutnának hozzá az ügyek. Tán még a feleségem is nála egyeztetné a közös programunkat. Lenne egy fél óra mindennap ahol az aznapi dolgokat átbeszélnénk és a fontosabbakat ügyeket, amikkel foglalkozni kell. Lenne egy forró drótom, amin keresztül elérhető vagyok az előbbi folyamat megkerülésével. Azt mondanám az embereimnek, ha igazán fontos dolog van, amiről úgy érzik azonnal tudnom kell, akkor ott jelezzék. Elsősorban SMSben, de ha úgy érzik azonnali választ akarnak, akkor hívjanak is fel nyugodtan. Így képzelem én el ezt az SMSt, egy létfontosságú ügyben tájékoztatta Tarlóst, de mivel azonnal válaszra nem volt szükség SMSben tette.

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.11.13. 19:10:10

Tudod, ha nekem lenne egy céges mobilom akkor nem nyomogatnám ezeket a billentyűket hanem felhívnám akit illet és szóban referálnék neki. Ez azért nem egy inci-finci ügy, ha jól érettem a médiából a Nemzeti Közlekedési Hatóság a BKV működési engedélyét vonta vissza. Én például sms-t akkor szoktam küldeni ha pénzt akarok megspórolni vele. Azaz felhívni valakit többszöröse lenne az sms-nek. Vagy ha valami miatt nem szeretnék beszélni vele, inkább megpróbálom belegyűrni a mondanivalómat 160 karakterbe. De számomra elfogadhatatlan dolog, hogy egy akkora cég mint a BKV első embere sms-ben írja meg a főpolgármesternek, hogy mostantól a cégnek csak ideiglenes engedélye van.

Ismeretlen_14594 2010.11.14. 16:30:15

Nálunk a céges mobilt nem lehet sms-ezésre használni.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.11.14. 19:20:32

Érdekes, és mivel magyarázzák? A mobil-lobby érte el? :)))

ferko 2010.11.15. 10:18:04

Nem vitatkozásképpen, hiszen elképzelhető, hogy nem akarta felhívni. Hogy nincsenek olyan viszonyban. De ha pl. a dékán vagy a rektor felé van referálni valód, akkor azt hivatalosan a dékáni illetve rektori hivatalon keresztül teheted meg. Akik majd továbbítják az infót. Nagyon fontos ügyben nyilván megkerülheted és SMSben vagy emailban közvetlenül is írhatsz neki, de utolsó dolog, hogy felhívod, főleg ha tudod hogy külföldön van tárgyaláson.

vajgerpeti 2010.11.15. 15:51:12

Külföldre mobilozni a kitolás egyik fajtája: a határig a hívó fizet, onnan pedig a hívott fél számlájára ketyeg az óra. Így gyakran fordul elő az, hogy a hívott egyszerűen kinyomja a telefont. Saját példámból tudom, hogy amikor a lányom franciaországi sítáborban beteg lett a biztosító 10 perces beszélgetésekben magyarázta el neki,hogy mit tegyen. A végeredmény: közel 20000 forintos számla.

Ismeretlen_14594 2010.11.15. 17:17:14

Nem tudom, mivel magyarázzák, csak ez van a szabályzatban. A főnökasszonyom nem is válaszolt az sms-re, amit küldtem neki a múlt héten, mikor nem járt a metró (nekem még nincs céges mobilom, sms-ezhetek bátran :-) ).

ferko 2010.11.16. 08:31:48

Vajgerpeti: A roaming hivásfogadásnál a hívó ugyanannyit fizet, mintha otthon lenne a hívott, a hivott pedig a roaming fogadási díjat fizeti. A hívó nem tudja hol a hivott, ezért fizet ugyanannyit és nem is szabad megtudnia, max ha a hivott elárulja neki. Ha nem a hivott fizetne a roamingdijat, akkor a hivo fizetne, pedig o csak egy magyar szamot hivott fel... Ugy se igazsagos. A roaming dijak magasak, ebben igazsagod van. A mobilnetre pedig tessek odafigyelni, ha uj telefont vesztek. Mert drága a default csomag és bekapcsolják a szolgáltatók. Itthon is!

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.11.17. 10:53:57

ferko: egyetértek Veled, lehet, hogy nem szívesen hívta fel. Bár szerintem a főváros közlekedésének a feje kell, hogy "olyan" viszonyban legyen a főnökével, hogy bármikor felhívhatja. Az más dolog, hogy nekem is vannak olyan ismerőseim akiket szívesebben érek el sms-ben mint, hogy felhívjam őket és nem anyagi okok miatt. :) Egyszerűen nem szívesen beszélünk egymással. Még egyszer kihangsúlyoznám, hogy itt nem valami piszlicsáré ügyről volt szó hanem a BKV üzemeltetéséről. Vajgerpeti: Itt céges mobilokról van szó, nem hiszem, hogy a költségtakarékosságról van szó. Az más dolog, hogyha engem külföldön hívnak első mondatom, hogy külföldön vagyok és ez esetben a hívó sem erőlteti nagyon a beszélgetést. :) ferko: köszönjük a tanácsot, valóban jól jöhet új mobil vásárlásakor. Gigi, ha megtudod miért nem lehet cégesről sms-ezni ne tartsd magadban.:)

Ismeretlen_14594 2010.11.18. 07:53:51

Nem tudom, miből gondoljátok, hogy a céges mobillal nem kell spórolni. Nálunk és Sz.-éknél is kb. 2000 Ft a havi keret a céges mobilra, az e fölötti számlát ki kell fizetni, akkor is, ha bizonyíthatóan cégügyben telefonált az illető. És nem szimpla dolgozóról van szó, hanem középvezetőről, aki azért szokott telefonálgatni. A többi céges mobillal rendelkezőt persze ingyen lehet hívni, de pl. nálunk is olyan a munka, hogy rendszeresen vidékre járunk, a benti vezetékes telefonról meg nem hívhatunk sem mobilt, sem vidéket. Tehát a saját vagy a céges mobilunkat kell erre használni. Elég faramuci helyzet, de ez van.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.11.19. 21:21:59

Én azért gondolom mert a céges mobil számláját a költség oldalon lehet figyelembe venni és ha jól megy a cégnek van miből leírni. Úgy általában. De megint csak utalnék a konkrét esetre, egy főpolgármesterről és egy vezérigazgatóról van szó. De nemrégiben a médiában lehetett hallani egy képviselőről is akit azzal gyanúsítottak, hogy - ha jól emlékszem - 6 év alatt 6 milliót telefonált el a VI. kerületi önkormányzat költségére.
süti beállítások módosítása