HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

A sakál napja

2010.11.24. 11:45 Morgó Medve

Nem szeretem a krimiket. Néha mikor már nagyon ki vagyok éhezve elkezdek nézni egyet aztán feladom mert unalmas, nincsenek benne váratlan fordulatok, meglepetések, amik a jó detektívtörténeteknek azért mégiscsak a sajátjai. Vagy ha nincsenek is benne váratlan fordulatok de legalább végig van benne egy feszültség ami fenntartja az érdeklődést. Most belegondolva melyek is voltak számomra igazán emlékezetes filmek ebből a kategóriából 5 film jut eszembe. Egyik a "Tíz kicsi indián", ami Agatha Christie "Tíz kicsi néger" című könyvéből készült. Ebből 2 verzió is létezik, az egyik vasárnapi matinéra való, a másik viszont igazi profi munka. Ugyanez mondható el a "Halálcsók" című amerikai filmről. Ott azt a verziót kell megnézni ahol a férfi főszereplőt Matt Dillon-nak hívják.  Aztán egy angol filmet is nagyon szeretek, "És hamarosan a sötétség" a címe. Tetszett még a "Sikoly" is, és - aktualitásánál fogva - a végére hagytam a "Sakál napját".

Az "És hamarosan a sötétség" egyébként arról, szól, hogy 2 angol lány átruccan Franciaországba és úgy döntenek kerékpáron ismerkednek meg Frankhon nevezetességeivel. Aztán az egyik lánynak hirtelen nyoma vész, csak a kerékpárt találják meg. Kihez is fordulhatna segítségért a másik lány ha nem egy rendőrhöz? Nem folytatom, nagyon izgalmas film és a végén a váratlan fordulat sem marad el. Igazi krimi, kár hogy kívül esik a TV  műsorszerkesztők látóterén, talán soha nem tűzik már műsorra.

A "Halálcsókról" már írtam, itt inkább jelzem hol lehet elolvasni. A "Sikoly"-t mostanában is sokat lehet látni, gondolom nem kell bemutatnom.

A "Sakál napja" a maga nemében tökéletes film. Minden a helyén van. Izgalmas történet egy olyan emberről aki kiválóan érti a szakmáját. Ami ugyan egy kissé szokatlan szakma de a maga nemében ezt is lehet jól is és rosszul is művelni.  Az illető ugyanis bérgyilkos. És ezt valóban jól csinálja. Igaz, nem olcsón dolgozik, de tökéletesen megbízható. Ha ő veszi kézbe a dolgokat nem kell ártatlan áldozatokkal számolni, nála csak az hal meg akire a megbízás szól. Az viszont igen. Kivéve ha nem kerül porszem a gépezetbe. És ezt tudják az OAS terrorista szervezet vezetői is. Igaz a hal sem kicsi, maga De Gaulle tábornok akit meg kell gyilkolni. Ehhez szerződtetnek profi szakembert akinek ugyan - mint az egyik jelenetben láthatjuk - vannak érzelmei is, de ezeken - ha úgy adódik - egyik pillanatról a másikra felülkerekedik az elvégzendő feladat. Egy pillanatra sem habozik, amikor úgy érzi útjában áll a nő akivel az éjszakát töltötte. Szemrebbenés nélkül megöli. Ez az ember úgy halad előre a célja teljesítése érdekében mint kés a vajban. Úgy győzi le az akadályokat mint a német harckocsik a karabéllyal felfegyverzett szovjet katonákat 1941 júniusában. Semmi sem szent előtte, csak a cél lebeg szemei előtt...

Természetesen nem írom le a végét, talán már így is sokat mondtam. Javaslom nézzük meg a filmet vasárnap este 23.40-kor a TV2-n. Itt bővebben is olvashatunk róla. Kicsit későn van de ne szóljunk egy szót sem, ezen a csatornán fél 2 körül szoktak kezdődni az értékesebb látnivalók. Ha meg programozunk előtte és utána nem árt egy-egy órát még pluszban beprogramozni. Nem erősségük a pontos kezdés.

9 komment

Címkék: Filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr545182002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajgerpeti 2010.11.25. 17:16:10

Jó régen volt egy a sakálhoz hasonló angol kémfilm is. A második világháború idején játszódott, és arról szólt hogy egy német kémet átdobtak Angliába, akinek információkat kellett gyűjteni a partraszállás előkészületéről, majd egy U-boot felveszi és visszaviszi Németországba. Azt hiszem a film és a könyv címe az volt: A tű. De olyan régen volt, hogy a címére már nem pontosan emlékszem, de a tű biztos szerepelt a címben. Ez a tag is aki útjában volt mindenkit kivégzett. Azután a végzet elérte egy nő képében, aki vele végzett, egy viharos éjszakán egy kis part menti szigeten. Egy másik dolog: hiányolom a korábbi lelkes csevegőket innen. Lassan már csak ketten leszünk akik írogatunk ide.

gyöngy 2010.11.25. 18:24:33

Kedves Morgómedve és Vajgerpeti! Olyan jó olvasgatni Titeket. Én úgy vagyok ezzel, ha nem tudok valami okosat hozzátenni a témához, inkább hallgatok. De most talán tudok segíteni. A film címe nem véletlenül a " A tű a szénakazalban"? Valóban elég nívós, izgalmas alkotás. A linkje:http://port.hu/tu_a_szenakazalban_eye_of_the_needle/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=41929 További szép, tartalmas írásokat kívánok Morgónak és hasznos kiegészítéseket Vajgerpetinek! Egy hálás olvasó.

Ismeretlen_94118 2010.11.25. 20:37:35

Az volt, Follett: Tű a szénakazalban. Ebből készült a film. A sakál napja szintén kedvenc, az és hamarosan-ról pedig azt hittem, már senki sem emlékszik rá rajtam kívül :-)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.11.25. 20:47:08

Itt vagyok, de nem merek megnyikkanni sem, nehogy elriasszam azokat akik megszólalnának.:)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.11.26. 21:48:08

Tényleg, ez a Tű a szénakazalban is nagyon jó film. Nem osztom a véleményedet a kommentezők kérdésében. Elég sokan írnak azért. Emlékezz vissza a nyelvvizsga témára. Nem volt az túl régen, szeptember 10-én volt amikor mentem Selmecre és hajnalban még angolra meg németre fordítottam. :) Hatan szóltak hozzá rajtam kívül. Kedves Gyöngy, Vajgerpeti barátom nevében is köszönöm a kedves szavakat. Az ilyen hozzászólásokból merítek én erőt a következő időszakokra.:) Perenne, azt a sötétséges filmet nem lehet azért könnyen elfelejteni, tényleg félelmetes volt. És ez volt benne a nagyszerű, hiszen krimiről volt szó. Sajnálom, hogy nincs meg nekem. De talán meg tudom szerezni valahonnan. :)

RolloJuve 2010.11.26. 22:33:40

Hohó, csak most olvasom a bejegyzést! A film nagyon jó, de szerintem nem közelíti meg a könyvet (teljesen más helyszíneken játszódik, fontos részek kimaradnak, a film már csak ilyen). Viszont a könyv az nagy kedvencem, olyannyira, hogy már háromszor kölcsönadtam a sajátom. Biztos nekik is nagy kedvencük lett, mert - csodák csodájára - egyszer sem kaptam vissza. Vagy fél éve vettem meg negyedszer :D Jó Szerencsét!

Ismeretlen_138032 2010.11.27. 08:56:41

Meg kell szólaljak:) Egyetértek Morgómedvével. Sokszor elég az öröm, hogy olvashatom őt és a kommentjeiteket. Kivétel nélkül jól szórakozom és mindig egy csomó hasznos dolgot megtudok itt. Remélem ez nem minősül leskelődésnek. Vagy legalábbis nem illegális.:) Ez egy jó társaság! Szeretek itt lenni, na...

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.11.28. 09:02:59

A jó könyvek sorsa. :) Nekem is jó néhány könyvem tűnt el ilyen módon. Vadliba, természetesen itt lehet csak olvasni is. :) Örülök, hogy szívesen olvasol bennünket és köszönöm a kedves szavakat is.:)

Ismeretlen_138032 2010.11.28. 10:49:02

Nagyon szivesen:)
süti beállítások módosítása